PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117746
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

na temat 7 sezonu? ogolnie rzecz biorac?
Osobiscie uwazam, ze to byl najgorszy sezon. Ten sezon wydal mi sie takim odgrzewanym kotletem - wszystkie watki byly takie wtorne! Paul, Renee czyt. Edie, Fellicia, alkoholizm Andiego, chora nerka Susan..
Juz pierwsze odcinki wydaly mi sie po prostu nudne, takie bez polotu.. Nawet sezon 5 , ktory wszyscy uwazaja za najgorszy mial swietne pierwsze odcinki, troche pod koniec sie posypalo, ale i tak na pewno lepszy od tego. Dodatkowym minusem (tak jak w sezonie 5) nie bylo przewodniej tajemnicy, ktora by sie dopiero rozwiazala pod koniec sezonu. Motywem przewodnim byl powrot Paula, ale mysle , ze nie bylem jedyny , ktory sie skapnal gdzies od 3 odcinka , ze Beth to corka Fellici.
Na dodatek.. Cherry zapowiadal, ze watek podmiany dzieci bedzie tak wzruszajacy, ciekawy, a byl... niewypalem! Bardzo zle to poprowadzili, tak bez ladu i skladu. W pewnym momencie urwali, podmienione dziecko wyjechalo.. Ciekawe czy powroca do tego watku, mysle , ze powinni choc powatpiewam w odpowiednia realizacje tego wiec moze jednak niech sobie daruja.
Tak zrzedze, to moze jakies plusy ; ) trzeba przyznac, ze mimo wszystko momentami bylo przezabawnie .. Chyba ulubiona scena , gdzie to Renee byla w restauracji i spotkala kogos bardzo malutkiego xD Sprzatanie Susan tez bylo bardzo fajne, swietna postac jej szefowej ;) Dodatkowo calkiem udany final. Watek Toma i Lynette, a przede wszystkim morderstwo ojczyma... Ciekawe jak to pociagna. Mysle, ze jakos to wyjdzie i ktos bedzie szantazowal Gaby i Carlosa - mysle, ze by bylo ciekawie, bo bardzo zamkniety krag , wie co tak naprawde sie stalo. Trzymam kciuki za ten watek, moze byc ciekawie.

No, teraz z checia poczytam o waszych opiniach! ; )

wine_bae

Mi sie wątek podmienienia podobał bardzo;]
ryczałam jak idotka,kiedy Carlosowi tak cięzko było powiedzieć o tym Gaby,gdy ta mówila Juanicie ,że jest jej małą księżniczką i kocha ją najabrdziej na świecie czy coś takiego.A potem jak wyjedżała ta mała też to było smutne. Natomiast potem była nudna obsesja Gaby,że jakies tam lalki i wgl. Troche bezsens. Tą Reene wepchneli,ale ona to tak jest bo jest. Edie to była super postac. A to wkońcu prawda że Cherry ją bił czy tam molestował,bo miał byc proces. Wiadomo cos komus na ten temat?

użytkownik usunięty
lovewatch

To właśnie końcówka zamiany dzieci była wyciskaczem łez wg mnie(wliczając obsesję a w szczególności rozmowę z sprzedawczynią podczas naprawy lalki).
Lubie Paula więc ten sezon przypadł mi do gustu, Beth i Felicia również(świetna była zemsta Beth za grobu na matce/scena skasowania jej samochodu z tirem), powrót kuferka jako stylowego miejsca na zwłoki ;-)
Oczywiście fajny był odc katastroficzny(zamieszki).
Ulubione sceny to 'praca" Susan i trucie Paula.
A teraz minusy(nie ma tak dobrze w życiu):
-mało Lynette(wątków ciekawych dla niej).
-Reene jako zastępstwo Edie(powinni z niej zrobić odrębny typ desperatki).
-zmiana Bree(była świetna jako sztywniara).
PS
Wszystkie desperatki zaczynają nowy sezon z nowymi wątkami tylko nie Susan, ponieważ:
-Lynette=rozwód
-Gaby=tajemnic/śmierć ojczyma
-Reene=początek dążenia do stabilizacji życia
-Bree=nowy związek
-Susan=nic oprócz wprowadzenia się ponownie na ulice?

ocenił(a) serial na 10

Minusy:
-brak przewodniej tajemnicy
-Renee kompletnie nieudana jako zastepstwo Edie, w ogole plytka postac z niej zrobili
-przeciagany watek z nerka (denerwujacy)
-wielka zmiana Bree
-latwo mozna bylo przewidziec wydarzenia (np.szybko domyslic sie kim jest Beth)

Plusy:
+powrot starych postaci
+ciekawy final, jak na taki slaby sezon
+scena z Renee i karłem
+odcinek z Bree i dziecmi Solisów
+świetna postac szefowej Susan (szkoda tylko ze malo jej bylo)
+ odcinek z zamieszkami i samobójstwem - mistrzostwo

Ale ogolnie najsłabszy sezon.