ma ktoś napisy? bo nie mogę znaleźć, a na seriale online jest już po polsku
Są po angielsku, tylko nikomu się nie chce tłumaczyć i każdy czeka na lektora. Jutro będę miał wolne to sobie przetłumaczę napisy i umieszczę tradycyjnie na swoim chomiku.
właśnie potłumacz sobie, i nie rozpowszechniaj, każdy by chciał oglądać a nikomu się nie chce tłumaczyć. A potem za to tłumaczenie może ci jedna osoba podziękuje. Ja tłumaczę sobie Dynastie, ale sam dla siebie, dla mojej dziewczyny i mojej mamy i nigdzie jej nie rozpowszechniam. Wiele odób by ją chciało obejrzeć a nikt nawet nie chce mi pomóc.
Pozdrawiam:)
ten sam problem. a dziwne, ponieważ taka sytuacja ma miejsce po raz drugi.
za każdym razem gdy pojawiają się napisy do odcinka, na który niecierpliwie czekam, chciałabym podziękować osobie, która udostępniła je dla wszystkich (zwłaszcza, że niektórzy robią to od lat) i sądzę, ze nie tylko ja. niestety wszystko odbywa się anonimowo, znamy ich tylko stąd jak się podpisują .
"właśnie potłumacz sobie, i nie rozpowszechniaj, każdy by chciał oglądać a nikomu się nie chce tłumaczyć."
nie wszyscy znają angielski, ci co nie mają problemów ze zrozumieniem po prostu oglądają bez napisów,. nie każdy kto nie zna języka toleruje lektora. dzięki rozpowszechnianiu napisów ludzie pomagają sobie nawzajem i nie liczą na owacje, a myślę, że wdzięczność jest..
:)
Przetłumaczyłam napisy, tylko nie umiem ich zamieścić w necie. Więc może wyślę komuś, kto umie na maila?
wrzućcie od razu na Napiprojekt bo potem pojawi się kolejna masa pytań, że ktoś nie może/nie umie ściągnąć itp.
Tzn wstawił chyba użytkownik kaborcjan :) Sorry za nieprzetłumaczone fragmenty ale nie wiedziałam jak to na polski przełożyć, nie dało rady tak żeby oddawało to co miały na myśli
dzieki wielkie, a to że nie każdy zna angielski to rozumiem, nie potrafię zrozumiec tylko że ci którzy znają mają to w d...pie i czekają aż ktoś zrobi tłumaczenie za nich.
Po 1 nie każdy ma czas aby siedzieć kilka godzin i tłumaczyć jeden odcinek
Po 2 jeśli ktoś zna dobrze angielski (w przypadku Desperate akurat nie trzeba być na poziomie zaawansowanym), takowe napisy są mu naprawdę zbędne - skoro rozumie to po co ma to czytać po polsku?
Po 3 wylewanie żali o napisy, praktycznie co tydzień robi się już irytujące i przydałby się temat zbiorczy do tych "lamentów".
Po 4 czekanie średnio 3-4 dni od premiery na polskie napisy świadczy niestety o dużym spadku popularności tego serialu.
zgadzam sie z toba, ogolnie, to nie tylko dotyczy spadek popularnosci i ogolnie brak napisow 3-4 dniach, i nie tylko u Gotowych jest ten problem, ale i u Chirurgow tez , u House'a sa juz napisy po wieczorem po pojawieniu nad ranem tego samego dnia odcinka, ale House mi sie totalnie znudzil niz Chirurdzy czy Gotowe