PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117736
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

ostatnio obejrzałem sobie ponownie 1 sezon i niestety przekonałem się już całkiem w 100%, że serial gdzieś w 3 sezonie utracił ten wspaniały, niepowtarzalny klimat z początków :(

oczywiście dalej uwielbiam "gotowe", ale podczas późniejszych serii można się poczuć jakby się oglądało całkiem inny serial...

mam wrażenie, że cała idea serialu 'zgubiła się' właśnie gdzieś w połowie 3 sezonu,
teraz serial jest o wiele bardziej dramatyczny i realistyczny (co działa niestety według mnie na minus), w pierwszych sezonach świetnie połączono komedię, dramat i kryminał,
oglądając 5 sezon miałem wrażenie, że scenki komediowe nie pasują do aktualnej akcji i są wpychane na siłę ze względu na próbę utrzymania gatunku komedii :(

serial bardzo sie zmienił według mnie, mam wielką nadzieję, że twórcy obejrzą 1 i 2 sezon, a potem postarają się zrobić coś w tym stylu, aby serial znów miał ten swój jedyny w swoim rodzaju, unikatowy klimat
za dużo dramatu, za mało miłej komedii i bajeczności :_)ostatnio obejrzałem sobie ponownie 1 sezon i niestety przekonałem się już całkiem w 100%, że serial gdzieś w 3 sezonie utracił ten wspaniały, niepowtarzalny klimat z początków :(

oczywiście dalej uwielbiam "gotowe", ale podczas późniejszych serii można się poczuć jakby się oglądało całkiem inny serial...

mam wrażenie, że cała idea serialu 'zgubiła się' właśnie gdzieś w połowie 3 sezonu,
teraz serial jest o wiele bardziej dramatyczny i realistyczny (co działa niestety według mnie na minus), w pierwszych sezonach świetnie połączono komedię, dramat i kryminał,
oglądając 5 sezon miałem wrażenie, że scenki komediowe nie pasują do aktualnej akcji i są wpychane na siłę ze względu na próbę utrzymania gatunku komedii :(

serial bardzo sie zmienił według mnie, mam wielką nadzieję, że twórcy obejrzą 1 i 2 sezon, a potem postarają się zrobić coś w tym stylu, aby serial znów miał ten swój jedyny w swoim rodzaju, unikatowy klimat

za dużo dramatu, za mało bajkowej, miłej, lekkiej komedii

ArusArczes

sorry, nie wiem czemu jest dwa razy to samo

ocenił(a) serial na 9
ArusArczes

Jest chyba opcja "edytuj" (;
Ale co do posta, zgadzam się. Serial nie przypomina już komedii, gatunku do którego m.in. należy. Oglądając 6 sezon miałam wrażenie, że wszystkie akcje w nim zawarte są strasznie wymuszane. Jak ktoś wcześniej już wspominał, wygląda to jakby nad WL ciążyło fatum, bo wszystkie nieszczęścia przytrafiają się mieszkańcom tej ulicy. Mam jednak nadzieję, że 7 sezon choć trochę przypominać będzie te poprzednie, przy których można było śmiać się do rozpuku, i płakać przy dramatyczniejszych scenach.

Its_my_prerogative

Jak dla mnie sezon 6 był naprawdę miłym zaskoczeniem i próbą powrotu do tego, co było przed 3 sezonem. Może nie do końca udaną, jednak po tej ogromnej klęsce, jaką był 5 sezon (najgorszy ze wszystkich, kompletnie do bani) i to dobre.