PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117742
7,0 21 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

vanessa i tom scavo

użytkownik usunięty

uwaga! pytanie do 7 sezonu!!!

........ uważacie, że ta przyjaciółka lynette miała kiedyś romans z Tomem? I co się według was stanie z Juanitą Solis? Ja myślę, że Gabrielle Solis popełni samobójstwo jak się dowie prawdy.
I podoba wam się dziwka-susan?

Wiele lat zanim Renee przyjechała na Wisteria Lane, Lynette przyłapała swego teścia na, jak się potem okazało kolejnej zdradzie Allison - swej żony. Tom i Lynette sobie wszystko wyjaśnili. Zanim jednak Lynette poszła spać powiedziała mężowi, że jeśli ją zdradzi to ona odejdzie i zabierze dzieci. Tom, lekko wstrząśnięty, zszedł do kuchni i wyznał ojcu, że ma sekret o którym jego żona nie może się dowiedzieć - odcinek 13 sezonu 1-go. Ten sekret prawdopodobnie dotyczy właśnie Renee.

Z Juanitą? Myślę, że po wielu zawirowaniach, Juanita zostanie z Solis'ami, bo rodziny nie będą się mogły pogodzic z charakterami swoich biologicznych dzieci. Mogę się też mylić.

Gabi nie może popełnić samobójstwa bo:
* jest główną bohaterką (tak samo jak nie zabili Bree w odcinku 15 sezonu 3-go, czy Lynette osiem odcinków wcześniej)
* już się dowiedziała prawdy o podmianie i wie o przejechaniu swej teściowej przez Andrew. Chyba, że ja przeoczyłem jakiś sekret, o którym Gabi nie wie.
* W jednym ze sneak peeków do odcinka czwartego Gabi wyznała, że jest zachwycona swą biologiczną córką ("Wiecie co? Ona podeszła do mnie, dotknęła mojej torebki i dwie sekundy później wiedziała już, że jest droga")

"Susan-dziwka" mi się nie podoba, ale "Susan-EROTYCZNA SPRZĄTACZKA" bardzo mi się podoba. Lubie popatrzeć na jej młodo-wyglądające ciało. Dlaczego nie? Z resztą akcja z zamknięciem laptopa w odcinku 7x02 była śmieszna. Pokazali przy tym jej wyrzuty sumienia.

Tak w ogóle, odnośnie Susan, sprawdź w dobrym słowniku z PWN-u czym się zajmuje dziwka. Szukaj pod "prostytutka', dobrze?

użytkownik usunięty
michu1945

a o pojęciu ironii to nie słyszeli Państwo?

Słyszałem.

Tak w ogóle, odnośnie Susan, sprawdź w dobrym słowniku z PWN-u czym się zajmuje dziwka. Szukaj pod "prostytutka', dobrze?'

I przy okazji: tytuł tematu jest masakryczny, bo Vanessa to imię aktorki a Tom Scavo to fikcyjna postać. To tak jak byś chciał dać ślub ogniowi z wodą. Ale to można sobie akurat wytłumaczyć, że ten błąd był nie celowy.

użytkownik usunięty
michu1945

może utworzymy na fejsie konto o dh tylko dla nas z filmwebu, bo przyznajcie, że pisanie na fejsie jest milion razy wygodniejsze niż na filmwebie

Po co tworzyć kolejną stronę jak mamy filmweb właśnie i już istniejące forum serialu: http://www.wisterial.fora.pl/

Ale jak ktoś ma ochotę to nie zabraniam...

to jakaś mini prowokacja jest. ten zwrot "susan-dziwka" jest totalnie nie na miejscu.

ocenił(a) serial na 10

Obawiam sie że Renee miała romans z Tomem co wynika z drugiego odcinka. Niestety bo wprowadzenie takiego wątku zdradza tylko nieporadność scenarzystów. Do tej pory w serialu nie pojawił się tak banalny i prostacki wątek. Nawet wątek Nory i Toma był na swój sposób oryginalny i nie sztampowy. Takie romanse z przeszłości to chwyt typowy dla polskich telenowel. Po GnW nie tego się spodziewałem. Choć mam nadzieję że scenarzyści nas zaskoczą i wcale nie chodzi o romans...

ocenił(a) serial na 10
Paulos84

Co do wyznania Toma w 1 sezonie, to zawsze wydawało mi się, że chodzi mu o Kylę.

ocenił(a) serial na 9
tom_evans

Zgadzam sie, nie sadze zeby chodzile o Renee, raczej o Nore.

agucha90

Tak? Kilka rzeczy się jednak nie zgadza. Tom i Nora przespali się (1994 rok) na trzy lata przed poznaniem i poślubieniem Lynette przez Toma (1997 rok). Sam Scavo potem zaznaczył, że nic nie wiedział o Kayli, która potem się urodziła. Z innych sezonów (chociażby odcinka 6x04) wiedzieliśmy też, że Lynette i Tom wiedzieli o swoich poprzednich chłopakach czy dziewczynach. W czym więc tkwi tajemnica?

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Mozesz miec racje, nie wiem. Jesli byloby tak jak o tym mowisz, to jestem pelna podziwu dla tworcow serialu:)

ocenił(a) serial na 10
tom_evans

Nie mogło chodzić o Kaylę, bo on się o niej dowiedział dopiero pod koniec drugiego sezonu i ten fakt nawet usprawiedliwia nieobecność chyba samego Douga Savanta na planie przez trzy odcinki, aktora który gra Toma - wtedy jego postać chyba wyjechała do Atlanty i dopiero wtedy się dowiedział. Więc reasumując bardziej prawdopodobne jest to, że chodzi to o to coś z Renee, jednakże jak znam twórców, to muszę stwierdzić, że raczej nie pamiętają o tamtej kwestii i, że tą "tajemnicę" z Renee tak po prostu dorzucili, żeby namieszała, ale nie ma to żadnego związku z tym co powiedział Tom w pierwszym sezonie. Dodatkowo, przecież Lynette i Tom nie znali się chyba w collegu, a to właśnie tam była ona współlokatorką z Renee, więc...mówi samo za siebie. Ciężko to rozgryźć, ale wszystkiego dowiemy się prawdopodobnie w 7x10.