co sądzicie o samej aktorce odgrywającej rolę najnowszej desperatki??
według mnie pani williams jest niestety mizerną aktorką, co widać w serialu.
ma baaardzo podobną rolę do nicolette sheridan, ale jednak pani williams jest w niej straszliwie
sztuczna
w 90% gestów i mimiki widać wymuszenie, a szczególnie w scenach komediowych, gdzie renee
ma być po prostu drugą, troche zmodyfikowaną edie.
nicolette była aktorką idealną dla swojej postaci, świetnie i naturalnie zagrała zdzirowatą sąsiadkę
renee wygląda czasem jak bohaterka o wiele tańszego serialiku, tym barziej np porównując ją do
koleżanki z planu, czyli felicity huffman
http://www.youtube.com/watch?v=ZXmmEmEd3rI&feature=related
a tak ogólnie to felicity jest zdecydowanie najlepszą aktorką z głównej obsady, była nawet
nominowana do oskara i miała by o wiele więcej nominacjii, gdyby była aktorką kinową
Muszę się zgodzić. Ale trzeba udzielić też to z całego obrazu, że Vanessa jakoś nie miała materiału do zagrania w siódmym sezonie. Nie było dla niej osobnego wątku.
Gdybym spotkał Cherry'ego na swej drodze to dostał by po papie za uśmiercenie Edie. Nie mógł wtedy zabić Katherine tylko Edie. [cenzura ] dlaczego właśnie Edie?! Postać Edie przejęła by tylko materiał grany przez Katherine w 6 sezonie i Renee w sezonie 7.
W mojej wersji było by to tak:
Końcówka odcinka 5x18 oraz cały 5x19:
* Edie żyje. Niestety poparzenia są dość rozległe [tutaj przydaje się charakteryzacja] oraz paraliż strun głosowych [czego jeszcze nie było w DH]. Edie nie może powiedzieć Mike'owi i Katherine prawdy, ale żyje i to najważniejsze. Dave wie, że jego małżeństwo już jest fikcją i albo [w najlżejszym wariancie] tylko się rozwiodą i on ucieknie, albo zgnije w więzieniu po procesie wytoczonym przez Edie lub Mike'a o próbę zabójstwa. Korzystając okazji, wysyła Edie do odpowiedniej kliniki rehabilitacyjnej, ponieważ ma poczucie winy wobec niej, ale nie musi patrzeć jej w oczy. Odcinek 5x19 jest poświęcony Edie, ale tym jak by to było gdyby zginęła. Że Susan, Bree, Lynette oraz Gabrielle są upomniane przez Karen o potrzebie zmiany postawy wobec niej oraz konieczności wybaczenia jej, bo 6 lat wcześniej ją wygnały a ona na prawdę się zmieniła. Retrospekcje takie jak były normalnie w odcinku 5x19 tylko końcówka odcinka inna.
Odcinek 5x23:
[odcinek w którym duch Edie pojawił się w domu Dave'a, wraz z duchami Lily i Page oraz Hellera] Dave tak naprawdę otrzymał komunikat, że operacja żony, przeprowadzona 3 tygodnie temu, się udała. Przez kilka dni będzie jeszcze utrzymywana, oczywiście na jego polecenie, by Edie nie puściła pary, w śpiączce farmakologicznej. Dave mówił, że "żona jest bardzo wrażliwa na ból". Następnie akcja odcinka dzieje się tak jak w realu.
Odcinek 5x24: Akcja tak jak w odcinku z dwoma wyjątkami. Katherine po tym jak Mike ją rzucił, wyjechała. Edie wróciła na ulicę po pobycie w klinice.
Odcinek 6x01 do 6x11: Edie przeżyła kolejne rozczarowanie sercowe. Sprzedaje też dom przy 4352 WL rodzinie Bolen. Tymczasem inna gospodyni - Susan, która przeżyła rozwód, wyszła ponownie za mąż za byłego chłopaka z zamierzchłych czasów Edie - Mike'a. Edie rywalizuje o Mike'a z Susan tak jak w realu robiła to Katherine. Te same sceny i zmienione dialogi. Dlaczego o niego? Bo tak po prostu, zawsze Edie rywalizowała z Susan a z resztą, gdy Mike miał amnezję, przespała się nawet z nim (odc. 3x06). Mike, w przeciwieństwie do poprzednich związków Edie był i jest w porządku dla każdego.
Odcinek 6x11: Zamiast Dylan, na Wisteria Lane zjawia się Travers i Susan przekonuje jego by wysłał matkę do szpitala na terapię.
Odcinki 6x13 - 6x18: Edie poznaje Robin, ta wpada jej w oko itp itd. Wyjeżdżają razem do Paryża, bo nie wiem jak wcisnąć Edie w finał szóstego sezonu.
Odcinek 7x01: Edie nie może być przez resztę życia lesbijką i tak jak Samantha z "SATC" nudzi ją związek z kobietą bo żąda fajerwerków. Fani też by tego nie przeboleli. Podczas nieobecności zmienia profesję [popatrzcie ile zawodów miały inne panie domu], oddając tym samym bycie agentem nieruchomości w ręce Lee McDermott'a.
Odcinek 7x07: Lynette też się nudzi w domu i Edie proponuje włączenie do biznesu dekoratorskiego. Lynette się zgadza i Edie proponuje pracę nad Paige dla Susan
Odcinek 7x12: Edie [Renee wyznała, że przespała się z Tomem w 1997 roku, na kilka dni przed ich zaręczynami a krótko przed ślubem] zwierza się Lnette, że przespała się z Porterem. Pamiętacie tę scenę z odc. 5x09 jak Porter był przesłuchiwany przez rodziców i Boba i powiedział, że poszedł do domu Edie. Tom spytał się tylko z zażenowaniem czy z nią też sypia?
Odcinek 7x23: Po tym jak Edie otrzymała wiadomość, od Boba i Lee, że widzieli w telewizji, we "Wiadomosciach"/"Faktach", jak Robin i inna laska biorą ślub w Holandii, Edie nawiązuje romans z barmanem, ale szybko go rzuca.
hehe, niezły scenariusz.. masz wyobraźnię. :)
Zgadzam się z przedmówcami, Edie jest niezastąpiona. Żal.
ogólnie się nie zgodzę co do aktorstwa.. Vanessa Williams to wyśmienita aktorka komediowa..ona była jedyna perlą serialu Ugly Betty, za ta role otrzymała 3 nominacje do nagrody Emmy (Sheridan niestety ŻADNEJ).. Przyznam racje użytkownikowi Michu1945, scenarzyści Desperatek niestety nie dają Williams żadnych szans się wykazać, jej jedyny odcinek warty pochwały jest ten ostatni "Making the Connection". ale ogólnie rzecz biorąc to ewidentnie robią Renee pod Edie i nikt mi nie powie, ze Cherry tej decyzji nie żałuje! od śmierci Edie oglądalność coraz bardziej spada, sezon 8 mimo, ze jest ostatnim to najgorzej wypada z całej serii. i finał prawdopodobnie będzie bez Sheridan i każdy fan Desperatek powie, .."kurde coś brakuje..." a scenarzyści maja niestety tendencje do niewykorzystywania talentu swoich aktorek, najlepszy przykład właśnie jest Drea de Matteo, moim zdaniem najwspanialsza aktorka dramatyczna (po oglądnięciu The Sopranos odcinek "Long Term Parking" za który otrzymała nagrodę Emmy każdy mnie zrozumie) no i pani Williams.
renee ma strasznie przesadzone gesty i miny w GNW, brzyduli nie oglądałem więc nie wiem jak tam
każde zdanie które ona wypowiada, nie wypowiedziała by w taki sam sposób kobieta w realu, widać, że ona gra i to jest minus, ale rzeczywiście może to być wina scenarzystów
a co edie to oczywiście zgadzam się z wami, tego juz nawet nie ma sensu komentowac
Już bez przesady. Sheridan była niezła, ale tylko na początku. Potem robiła się coraz bardziej normalna, aż wreszcie ją zabili. Nicolette grała świetnie, ale postać Eddie nawet nie umywała się do diabelnej Wilhelminy Slater z Ugly Betty. Vanessa wręcz idealnie nadawała się do tej roli. Szkoda, że nie może się wykazać w DH, ale odcinek trzeci w jej wykonaniu bardzo "zaleciał" mi starą dobrą Willie :)
Eddie to był facet w szóstym sezonie. Edie to była sexy agentka nieruchomości co ją uśmiercili w epie 5x19. Różnica literki, wieku oraz płci postaci.
Wiem. Mówię tylko że jest różnica pomiędzy imionami w serialu. Jest kilku użytkowników na tym forum co myślą "Edie" a piszą "Eddie". Eddie to chłopak, więc jakoś to dziwnie brzmi w moich uszach.
chodziło mi o to, że w sposób w jaki się wysławia renee żadna kobieta w realu by się nie wysławiała
w gotowych (nie wiem jak w brzyduli) vanessa gra strasznie 'teatralnie', nie naturalnie