Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 414 tys. ocen
8,7 10 1 414111
7,9 49 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Trochę na otarcie łez, z wykorzystaniem oryginalnego materiału:

https://youtu.be/5AYe6Wf_-5k?t=423

Ale Stannisa nadal nie ma. :(

ocenił(a) serial na 8
Martin von Carstein

Właśnie widziałem. Genialne - szczególnie ten f*ck na końcu. Świetny również pomysł z Małą Radą XDDDD

-It is my theory based on my years of working on Casterly Rock's sewers is that we're fu***d.
-F*ck yourself.
-I'm tired of f**king your wife.
-How's your mother?
-Good. She's tired of f***ing my father.

Wygryw xD

ocenił(a) serial na 7
0ri0n123

Ja uwielbiam fragment z Branem, w którym widzimy cały jego plan przejęcia władzy w Westeros. :)
Od razu 8 sezon staje się lepszy.

Martin von Carstein

Już w połowie sezonu miałem nawet teorię, że wszystkie te wymuszone wydarzenia to będzie właśnie dzieło Brana, a nie lenistwa scenarzystów. Nie mam pojęcia czemu z tego nie skorzystali, szczególnie że Bran miał dość dużo "creepy" scen, jak ta z Jonem. Nie wiem, czy po prostu napisali gównohistorię i byli ślepi na to, że mieli rozwiązanie pod ręką, czy też myśleli o tym, ale zrezygnowali i zostawili "otwarte" zakończenie.

Takie na szybko zmontowane sceny, które mogłyby uratować trochę sezon imo - imgur.com/a/gNa29A

ocenił(a) serial na 7
Secton

Dokładnie.

Martin von Carstein

Scena z Branem to czyste złoto. dokładnie tak powinno sie zakończyć.

ocenił(a) serial na 10
Martin von Carstein

scena z braniem najlepsza

ocenił(a) serial na 7
Martin von Carstein

Popłakałam się, jak Tyrion przeglądał książkę. Wiem, że to było głupie, ale nic nie poradzę:)
Scena z Branem to mistrzostwo. Gdyby tak to się zakończyło naprawdę, to byłoby jedno wielkie "łał".

ocenił(a) serial na 7
zuzanna_90

Z pewnością zakończenie nie pozostawiałoby takiego niesmaku jak obecnie. Byłby efekt "łał", nieco tani i dziurawy ale to i tak lepiej niż nic.

ocenił(a) serial na 7
Martin von Carstein

Ja bym to kupiła. To w końcu "Gra o tron". I okazałoby się, że Bran cały czas grał o tron. I przechytrzył wszystkich - megalomankę Cersei, sprytnego Littlefingera, weterankę Olennę, szarą eminencję Varysa i nie mniejszą megalomankę niż Cersei, czyli Daenerys, Zrodzoną w Burzy, Matkę Smoków, ble, ble, ble.
Tymczasem Bran "Nic z tego nie wynika, że jestem Trójoką Wroną" Stark został królem Iluśtam Królestw zupełnie z czapy.

ocenił(a) serial na 7
zuzanna_90

Zdecydowanie byłoby to fajne zakończenie, które nabierałoby dodatkowego znaczenia gdy przypomnimy sobie o dzieciach lasu i ich walkach z ludźmi.

"Yeah a old god now rules the six kingdoms, children of the forest won even if they are extinct. They should have done the ending like its explained in the vid, but obviously better than this lol. Night King wanted to kill the god (bran) probs knew what was going to happen if a old magical god ruled the world instead of the nightking. Maybe the 3 eyed raven is much worse. Too bad we'll never know unless the books explain more, even though the white walkers are not even a big thing in them."

To są kosmetyczne poprawki, które nie wymagały od scenarzystów wielkiego wysiłku lecz chęci. Szkoda, że zupełnie zmarnowano okazję.

ocenił(a) serial na 7
Martin von Carstein

Początek z Disneyem taki prawdziwy :) .
Przynajmniej tutaj był jakiś dramatyzm , no i Bran , główny antagonista , Geniusz nad Tywinami , potwór nad Joffreyami , Zimny nad
White Walkersami , perfidny nad Ollenami .
Ale Sprawiedliwością nie przebił , największego z wielkich , Stannisa , prawdziwego króla .

ocenił(a) serial na 7
Pallando

https://i.redd.it/8wvjc0aiwelz.jpg

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 5
Martin von Carstein

Piękne. A scena gdzie usadzają Szarego Robala piękna razy2 - tak to powinno wyglądać.
Davos : "Go f*ck yourself"

ocenił(a) serial na 8
Martin von Carstein

Sprawdź to: :D

http://youtu.be/ncEgWK4dXzw

ocenił(a) serial na 7
0ri0n123

Całkiem fajne. :)