PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409676
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Bardzo mi smutno że ukatrupili ostatniego olbrzyma dzikich, przydałby się w armii północy, tym bardziej że w perspektywie zmarźlaki atakują..., ten typ z północy, sojusznik Boltona też niezły twardziel, Tormundowi nieźle miskę oklepał, podobało mi się że jakoś tak się łamał i nie podniósł miecza na Snowa. Bardzo emocjonujący odcinek, w końcu jakaś bitwa im wyszła i te emocje, bałem się, trochę ten triumfalny uśmieszek samozachwytu Littlefingera mi się nie podobał. R.I.P olbrzymy, fajne z was chłopy, każdego z was mi było żal.

ocenił(a) serial na 9
mitrus80

budżet :/ Albo wilkory albo smoki albo olbrzymy albo Biali Wędrowcy.. :(

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

No wiem, ale jednego mogli zostawić w odwodzie :-(

ocenił(a) serial na 9
mitrus80

niestety :<

ocenił(a) serial na 10
mitrus80

To był lord Karstark. Przywódca bocznej linii Starków.

ocenił(a) serial na 10
_spyra

To jakaś rodzina tego co robił dzieci swoim córkom za murem? Tego od Goździka? Bo jakieś nazwisko podobne...

ocenił(a) serial na 10
mitrus80

Nie, Karstarkowie to kuzyni Starkow o ile dobrze pamietam, Robb Stark scial glowe Rickardowi Karstarkowi za zabicie jencow przez co reszta rodu odwrocila sie od Starkow.

ocenił(a) serial na 6
mitrus80

1000 lat przed wydarzeniami z serialu król zimy z rodu Starków zdobył Dreadford i tym samym podporządkował sobie największych rywali i pretendentów do władania Północą - Boltonów. Za zasługi w walce, król zimy nadał swojemu bratu Karhold i przyległe ziemie, a jego ród nazywano Starkami z Karhold. Z czasem zmienili nazwę rodu na Karstarków.

A ten dziki koleś nazywał się Kraster

ocenił(a) serial na 10
Bornegio

i to się nazywa wyczerpująca odpowiedź ;-D dzięki

_spyra

Raczej Littlejohn Umber.

bazant57

Smalljon*

fabi44

Też ładnie. No fakt, czasem pierwsze skojarzenie nie jest dobre, ale nie może się odczepić.

ocenił(a) serial na 8
mitrus80

"Ten typek" to był Smalljon Umber, czyli wróg nr 1 dzikusów, których, na mocy dekretu Stannisa (nieuznawanego przez Boltonów), stał się bezpośrednim sąsiadem, a takiego sąsiedztwa sobie raczej nie życzył, bo "wolni ludzie" zza muru, tak samo jak żelazka, nie są rolnikami ani nie płacą za nic złotem, tylko grabią, plądrują i mordują całe wioski (Thennowie nawet pożerali ludzi, m.in. rodziców Olly'ego). Odcinek był zrealizowany po holywoodzku, czyli główny przeciwnik dzikich musiał mieć pojedynek 1 na 1 z ich przywódcą.

ocenił(a) serial na 10
Kinokio

W każdym razie twardy miał łeb skubaniec myślałem że Tormundowi nikt nie naklepie 1 na 1 poza nielicznymi wyjątkami typu Ogar, Góra, albo jakiś olbrzym random ;-D Z reszta nie wiem czy Ogar by sobie poradził z Tormundem...(bez miecza albo siekiery)