Na poczatek takie male ciekawostki z pierwszych sezonow,a wiec :
*Ned mowi do Brana - "Szaleniec widzi rozne rzeczy".
*Dothrakowie wierza,ze w Krainie Cieni za Ashai rosnie "zjawotrawa",ktora blyska biela niczym mleko noca.Wierza oni,ze kiedys ta roslina opanuje swiat i zdusi wszelkie zycie.Moze to cos pokona armie umarlych :p
*Ciekawe,czy w 8 sezonie pojawia sie takie stworki jak "Żmirłacze","dyniowe potworki",czy tez dosc popularne trupioblade pajaki wielkosci ogarow.
*Jon w Czarnym Zamku rozmawial z Targaryenem,czyli ze swoim krewnym.
*Ciekawe w jaki sposob Craster dogadal sie z Innymi.Jakos przeciez musial sie z nimi porozumiec.
*Tyrion jest wielce zdziwiony w 7 sezonie opowiescia o armii umarlych,jednak slyszal o nich juz co najmniej dwa razy.Najpierw bedac w Czarnym Zamku a pozniej kiedy byl w Krolewskiej Przystani i tu cytuje - "Mormont napisal,ze zaatakowal go trup,Mormont nie klamie"(slowa Tyriona).Mormont,czyli dowodca Nocnej Strazy.
A teraz PLUSY 7 SEZONU (kolejnosc przypadkowa) :
1*Olbrzymy w armii NK.
2*Lokalizacje.
3*Spotkanie Aryi z Nymeria i GB.
4*Bitwa morska.
5*Powrot Starkow do Winterfell.
6*Atak Dothrakow na Lannisterow.
7*Spotkanie Tyriona z Jaime'm.
8*Niedzwiedz zombie.
9*Smierc Viseriona + ożywienie.
10*Spotkanie Ogara i Gory.
11*Upadek muru i NK na smoku (epickie to bylo).
MINUSY 7 SEZONU :
1*Cytadela (absolutnie najsłabsze ogniwo).
2*Postać Varysa.
Rozmowa z Danka,z kaplanka i Tyrionem...I to by bylo na tyle z jego strony.
3*Littlefinger....
"Kochalem Catelyn...
Zdradziles ja !!!
Ciebie kocham moja Sanso...
Mnie tez zdradziles.....!!!"
Ok,tak naprawde kocham Arye....
WTF....?
4*Danuta,czyli słabo pani Emilio Clark.
Samo jej wymienianie tytułów powoduje,ze aż się we mnie gotuje w środku.
Maślane oczy do Jona czy DRAKARIS w jej wykonaniu no naprawde MIZERIA.
5*Sansa
Irytująca postać.
6*Wysogród.
Chyba każdy wie dlaczego.
7*LOVE STORY Missandei z SR i jej krolowej z Egonem Targaryenem.
8*LOGIKA.
A raczej jej brak.Nie pamietam w ktorym poprzednim sezonie bylo az tyle absurdow.
9*DZORAH FRIENDZONE
Naprawde robi mi sie go szkoda.
Wrocil wyleczony przez doktora Sama,Dany az lzy miala w oczach i co?W ostatnim odcinku jego mina powiedziala nam wszystko,kiedy to "Niespalona" postanowila razem poplynac ze swoim nowym chlopakiem.
10*Lordowie Polnocy
Choragiewki na wietrze a ponoć tam ludzie tacy lojalni i wierni.
11*Gadanie Tyriona i Dany (Nie lubi tego przydomka,wiec juz nie Dany :D :D :D ) o lepszym swiecie i o likwidacji kola........Chyba w kazdym odcinku o tym gadali MASAKRA.
12*MALO SMIERCI
Z glownych postaci dopiero w ostatnim odcinku odszedl Petyr.
Akurat ostatni minus to duży plus: bohaterowie, miast umierać, zaczynali żyć. Rozmowy, lepszy rys psychologiczny, słowne utarczki - od drobnych uszczypliwości po kłótnie, których finał może stanowić śmierć któregoś z polemistów (chociażby sprzeczka Cersei I Jaimego; Góra wyciągnął miecz... ).