Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 414 tys. ocen
8,7 10 1 413911
7,9 49 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Aegon VI

ocenił(a) serial na 9

Jak sądzicie, Aegon VI to prawdziwy Targaryen czy raczej podstawiony chłopak, któremu wmówiono,
że należy do tego rodu, przez co ma lepsze prawa od Dany? Według mnie Varys specjalnie to uknuł
by nie było o nim nic wiadomo, dlatego trzymał przy życiu Viserysa, który miał być zasłoną dla
prawdziwego następcy tronu.

ocenił(a) serial na 8
NikKlik

Stannis nic nie wiedział o Raiderze.

KarmazynowyKokos

Ale Mance był razem z jego armią, więc można się domyślać, że ta armia została rozgromiona. A to z kolei czyni śmierć Stannisa prawdopodobną. Ramsay pisał też o tym, że ma światłonoścę. Jeśli to prawda, to los Stannisa jest niemal pewny.

ocenił(a) serial na 8
NikKlik

Mance był w Winterfell...

KarmazynowyKokos

Jak to? Mance (jako grzechocząca koszula) był razem ze Stannisem. No i dotatli do Winterfell, gdzie prawdopodobnie Bolton pokonał Stannisa.

KarmazynowyKokos

Moja pomyłka.

ocenił(a) serial na 10
NikKlik

"Niepewność, podziały i nieufność strawią grunt pod stopami waszego młodocianego króla, podczas gdy sztandar Aegona powiewa już nad Końcem Burzy, a lordowie królestwa zbierają się wokół niego." To znaczy, że zdobył.

12Lisek

Przeczytałem jeszcze raz ostatnie rozdziały "tańca ze smokami" i rzeczywiście masz rację. Ze słów Varysa wynika, że Koniec Burzy został zdobyty.

ocenił(a) serial na 8
NikKlik

Umieść jeszcze trochę fałszywych spoilerów, mam ochotę na więcej śmiechu.

KarmazynowyKokos

Littlefinger zginie po potknięciu i wpadnięciu w księżycowe wrota, Arya stanie się prostytutką, Daenerys poślubi jednego z niewolników którego potem rzuci smokom na pożarcie za zdradę, Ramsay obedrze ze skóry swojego ojca i ogłosi się królem północy.
Proszę.

A tak na serio, to żaden spoiler poza tym z Końcem burzy nie był fałszywy. Co najwyżej ten o Stannisie nie jest pewny, ale z książki wynika, że rzeczywiście zginął.

ocenił(a) serial na 10
NikKlik

Lol przeciez stannis nie był na koncu burzy. A tak w ogóle to Gregore rr martin dał pare rozdziałow z winds of winter i jest tam rodział Theona i stannis dalej jest

NikKlik

Jaka ma armie ten caly Aegon ze podbija zamki, ilosc kto go poparl ?

Ext_3

Złota kompania liczy ok. 10 tysięcy ludzi. To niewiele, ale w jej skład wchodzą zawodowcy, więc nie jest to słaba armia. Jednak by zdobyć żelazny tron, Aegon potrzebuje poparcia możnych z Westeros. Zaproponował sojusz Dornijczykom, ale na tym etapie nie wiadomo czy Martellowie przyjęli ofertę. Nie ma też na razie żadnych wiadomości na temat innych zwolenników, dopiero w "Wichrach burzy" się dowiemy jakie poparcie zyska Aegon.

NikKlik

Ostaly sie jakies zamki tych tzw " high Lords" ktore nigdy nie zostaly podbite

pani_sroka

nie może być podstawiony, bo Tyrion się domyślił kim on naprawdę jest

ocenił(a) serial na 1
ubergirl

Tak a Tyrion to co, nieomylny? Wyrocznia delficka czy jak?