PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 411 tys. ocen
8,7 10 1 411301
8,0 71 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Pod koniec stycznia ma się ukazac "Gra o tron" w formie audiobooka.
Mimo iż sagę czytałem już dawno temu, to cały czas liczyłem na wersje audio, której jestem wielkim zwolennikiem. Przypuszczałem, że na fali popularności serialu w końcu go zrobią. I udało się. Na dodatek będzie to swego rodzaju superprodukcja: ponad 70 znanych aktorów, efekty dźwiękowe i muzyka. Mam nadzieję, że to kosztowne przedsięwzięcie zwróci się i zrobią całą sagę.
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/gra_o_tron_nowy_wymiar_audiobookow_wkracza_do _polski_216340.html

ocenił(a) serial na 10
Mr_Pink____

Wszyskie części jako audiobooki można znaleźć w sieci w wersji angielskiej,nawet Taniec

Mr_Pink____

Wspaniała wiadomość, Narrenturm był genialny w tej formie.

ocenił(a) serial na 9
Mr_Pink____

Jeśli w takim audiobooku po angielsku, brali by udział aktorzy z serialu, to bym pewnie zainwestowała... Zwłaszcza gdyby miał tam chociaż mały epizodzik mój ukochany głos serialu, czyli Richard Madden ;-}

ocenił(a) serial na 10
Mr_Pink____

Ta, super. Zrobią jedna książkę i oleją tak jak zrobili z Sapkowskim. Z Trylogii Husyckiej zrobili pierwszą część, a resztę olali.

ocenił(a) serial na 10
Ryu44

Trylogia Husycka jest też w wersji czytanej przez Rocha Siemianowskiego (mój ulubiony lektor, wiedźmin w jego wykonaniu to mistrzostwo), także wielkiej tragedii nie ma.

Ryu44

Lepiej jedna niż wcale...

Ryu44

Jak widzisz, nie olali jest już dostępna 2 część, 3 w trakcie.

Mr_Pink____

Coś wiadomo nowego w tej sprawie? Mamy już luty...

ocenił(a) serial na 9
Jaco80

Nie wiem ale na lubimyczytac.pl jest konkurs w którym jedną z nagród jest właśnie ten audiobook http://lubimyczytac.pl/dyskusja/154/2593/teraz-trwa-zadaj-pytanie-george-owi-r-r -martinowi

ocenił(a) serial na 10
Kaleval

Fragmenty do posłuchania:
http://millionyou.com/konkursy/Superprodukcja_Audiobooka_Gra_o_Tron_Teatr_Wyobra zni,audiobook.html

Mr_Pink____

Dzięki za info, czyli coś się dzieje.

ocenił(a) serial na 10
Jaco80

Jakoś dla mnie to za ciekawie nie wygląda ... słychać to tak jak , jak by był dubbingowany film . Czego nienawidzę .

Szczery69

Brzmi to jakoś gorzej niż Narrenturm który był w mojej ocenie genialnie zrealizowany. Być może przez "kwiecistość" języka Sapkowskiego. Ale jakiejś wielkiej tragedii nie ma.

Mr_Pink____

Nie nie nie nie, to jakaś bzdura wg mnie. Wypowiedzi są okropnie mało naturalne i przesadnie długie, tak można czytać książki dla małych dzieci a nie Grę o Tron. Sztuczne "od niechcenia" emocje aż odpychają od słuchania, dodatkowo potęgując odruch ziewania. Dla mnie to wielka tragedia. Jeżeli tak wyglądają audiobooki, to już bardziej cenię sobie expressivo (kiedyś spróbowałem kilka akapitów) - tam byłem zmuszany do skupienia się na treści, żeby w ogóle ją zrozumieć, tutaj zero zainteresowania. Wieje takim "lamerstwem", żenuje i odpycha. Szczery69 dobrze mówi - dubbingowany film, na odwal się przeczytane. Mam wrażenie, że Polacy nie potrafią nic dobrze zrobić, byle kasę dostać i odbębnić swoje.

Fryzomaniak

A Narrenturm Sapka słyszałeś?

ocenił(a) serial na 8
Fryzomaniak

Popieram wczoraj dostałem w swoje ręce i niestety audiobook może i z rozmachem zrobiony, ale jednak strasznie kiepski. Po prostu wszystkie dialogi (inotonacja, sposób czytania jak gdybym siedział w teatrze) i dobór osób drażni. Czasami czułem się jakbym był w podstawówce i słyszał recytację na jakiejś akademii :) Rozwalił mnie już na początku głos znany z Wiedźmina ;) O wiele lepiej słuchałoby się gdyby czytała to jedna osoba, profesjonalny lektor bo chyba do nich my Polacy jesteśmy przyzwyczajeni z TV. Inna sprawa, że pewno lepiej odbierało się też taki audiobook czytany przez oryginalnych aktorów nie byłoby tej różnicy w tym co widzieliśmy na ekranie, a tym co słyszymy.

Antywsjo

Forma jest bardzo dobra, tyle że tutaj wykonanie średnie. Z pewnością takie słuchowiska (jak Trylogia Husycka) są dużo lepsze niż zwykłe audiobooki czytane przez jednego lektora.

ocenił(a) serial na 8
Jaco80

Zgadzam się z Tobą. Przyzwyczajony jestem do audiobooków z jednym lektorem :) jakoś tak naturalniej mi przychodzi słuchanie chociaż zdarzają się wyjątki. Zaciekawiłeś mnie tą Trylogią muszę posłuchać :)

Mr_Pink____

Będzie za 55 zł (sic!).