PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405814
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Czemu Drogon nie zabił Jona.

W sezonie 6 mamy jedną z najpiękniejszych scen, która ukazuje jakie są Smoki, co potrafią. Rozpisywałam się o tym lata temu, ale chyba nikt tej sceny nie pamięta i jej znaczenia.
Tyrion wchodzi do lochów z zamiarem uwolnienia Smoków z biżuterii jaką zafundowała im ich Mama. Zanim cokolwiek powiedział jeden ze Smoków ''mówi'': I'M FRIEND''. Tyrion mówi '' I'm friends with your mother'', na co drugi smok reaguje wypowiadając ''I'm friends with your Mother''. Ta scena pokazuje, że Smoki wiedzą o intencjach i myślach.
Tu macie link. Jeśli nie słyszycie tego bez słuchawek, bez ulepszeń, to sobie ulepszcie. https://youtu.be/1SIbICzNrBo?t=200

Tym samym twierdzę, że Drogon wiedział/czuł/rozumiał intencję Jona, dlatego zjarał Żelazny Tron a nie jego.

Tak wiem. Nie pokazali, nie uzasadnili, Tyrion nigdy nie wspomniał, że smoki gadają. A może nigdy tego nie słyszał, bo to były ich myśli dla nas, odbiorców? Nie wiem, bo Ci ludzie, ci ''twórcy'' jak to się ich nazywa zapomnieli o wszystkim.

Treehouse

Sorry, ale filmweb miał jakieś przeciążenie i nie zaznaczył mi spojlera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 8
Treehouse

Dzięki za info ziomek, nawet nie wiedziałem o tym że to była pełna konwersacja między Tyrionem a smokami. :)

Treehouse

Bo Jon Snow to Targaryen