PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407737
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Te jej ataki na Astapor, Yunkai i Mereen przypominają mi atak USA pod wodzą Obamy na Libię i popieranie rebelii islamistów w Syrii. Oboje byli tak głupi że myśleli że zaprowadzą wolność, równość, demokrację, a jedynie narobili zniszczeń, chaosu i fali uchodźców.

użytkownik usunięty
BOB_76

Wreszcie normalny człowiek poza mną i moimi poddanymi! Witaj!

ocenił(a) serial na 10

STFU!

użytkownik usunięty
Die_by_the_Sword

Umyj się, bękarcie.

ocenił(a) serial na 10

stfu ci w morde.

użytkownik usunięty
Die_by_the_Sword

Umyj się, bękarcie.

ocenił(a) serial na 10

NIE MASZ ŻYCIA PŁACZESZ DO PODUSZKI, TO DOPIERO ZABOLAŁO CO MORDO

użytkownik usunięty
Die_by_the_Sword

Umyj się, bękarcie.

ocenił(a) serial na 10

placzesz mordencjo :/

użytkownik usunięty
Die_by_the_Sword

no i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz?masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie naszego papieża polaka naszego rodaka wielką osobę ,i tak wyjątkowa i ważną bo to nie jest ktoś tam taki sobie że możesz go sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem nie rozumiesz co to jest wiara .jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się stalina albo hitlera albo innych zwyrodnialców a nie czepiacie się takiej świętej osoby jak papież jan paweł 2 .jak można wogóle publicznie zamieszczac takie zdięcia na forach internetowych?ja się pytam kto powinien za to odpowiedziec bo chyba widac że do koscioła nie chodzi jak jestes nie wiem ateistą albo wierzysz w jakies sekty czy wogóle jestes może ty sługą szatana a nie będziesz z papieża robił takiego ,to ty chyba jestes jakis nie wiem co sie jarasz pomiotami szatana .wez pomyśl sobie ile papież zrobił ,on był kimś a ty kim jestes żeby z niego sobie robić kpiny co? kto dał ci prawo obrażac wogóle papieża naszego ?pomyślałes wogóle nad tym że to nie jest osoba taka sobie że ją wyśmieje i mnie będa wszyscy chwalic? wez dziecko naprawdę jestes jakis psycholek bo w przeciwieństwie do ciebie to papież jest autorytetem dla mnie a ty to nie wiem czyim możesz być autorytetem chyba takich samych jakiś głupków jak ty którzy nie wiedza co to kosciół i religia ,widac że się nie modlisz i nie chodzisz na religie do szkoły ,widac nie szanujesz religii to nie wiem jak chcesz to sobie wez swoje zdięcie wstaw ciekawe czy byś sie odważył .naprawdę wezta się dzieci zastanówcie co wy roicie bo nie macie widac pojęcia o tym kim był papież jan paweł2 jak nie jestescie w pełni rozwinięte umysłowo to się nie zabierajcie za taką osobę jak ojciec swięty bo to świadczy o tym że nie macie chyba w domu krzyża ani jednego obraza świętego nie chodzi tutaj o kosciół mnie ale wogóle ogólnie o zasady wiary żeby mieć jakąs godnosc bo papież nikogo nie obrażał a ty za co go obrażasz co? no powiedz za co obrażasz taką osobę jak ojciec święty ?brak mnie słów ale jakbyś miał pojęcie chociaz i sięgnął po pismo święte i poczytał sobie to może byś się odmienił .nie wiem idz do kościoła bo widac już dawno szatan jest w tobie człowieku ,nie lubisz kościoła to chociaż siedz cicho i nie obrażaj innych ludzi

ocenił(a) serial na 10

siema mordo, wez stul morde, o czym ty do mnie ryju eany piszesz? Ojciec swiety to mój Patron, wiec stul ryja smieciu pozatym zdrowia rzycze swinio zasrana, pozdrawiam i polecam film 101 reykjawik

użytkownik usunięty
Die_by_the_Sword

no i ja się pytam człowieku dumny ty jesteś z siebie zdajesz sobie sprawę z tego co robisz?masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?ja nie wiem ale żałosny typek z ciebie ,chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz ,możesz sobie obrażac tych co na to zasłużyli sobie ale nie naszego papieża polaka naszego rodaka wielką osobę ,i tak wyjątkowa i ważną bo to nie jest ktoś tam taki sobie że możesz go sobie wyśmiać bo tak ci się podoba nie wiem w jakiej ty się wychowałes rodzinie ale chyba ty nie wiem nie rozumiesz co to jest wiara .jeśli myslisz że jestes wspaniały to jestes zwykłym czubkiem którego ktoś nie odizolował jeszcze od społeczeństwa ,nie wiem co w tym jest takie śmieszne ale czepcie się stalina albo hitlera albo innych zwyrodnialców a nie czepiacie się takiej świętej osoby jak papież jan paweł 2 .jak można wogóle publicznie zamieszczac takie zdięcia na forach internetowych?ja się pytam kto powinien za to odpowiedziec bo chyba widac że do koscioła nie chodzi jak jestes nie wiem ateistą albo wierzysz w jakies sekty czy wogóle jestes może ty sługą szatana a nie będziesz z papieża robił takiego ,to ty chyba jestes jakis nie wiem co sie jarasz pomiotami szatana .wez pomyśl sobie ile papież zrobił ,on był kimś a ty kim jestes żeby z niego sobie robić kpiny co? kto dał ci prawo obrażac wogóle papieża naszego ?pomyślałes wogóle nad tym że to nie jest osoba taka sobie że ją wyśmieje i mnie będa wszyscy chwalic? wez dziecko naprawdę jestes jakis psycholek bo w przeciwieństwie do ciebie to papież jest autorytetem dla mnie a ty to nie wiem czyim możesz być autorytetem chyba takich samych jakiś głupków jak ty którzy nie wiedza co to kosciół i religia ,widac że się nie modlisz i nie chodzisz na religie do szkoły ,widac nie szanujesz religii to nie wiem jak chcesz to sobie wez swoje zdięcie wstaw ciekawe czy byś sie odważył .naprawdę wezta się dzieci zastanówcie co wy roicie bo nie macie widac pojęcia o tym kim był papież jan paweł2 jak nie jestescie w pełni rozwinięte umysłowo to się nie zabierajcie za taką osobę jak ojciec swięty bo to świadczy o tym że nie macie chyba w domu krzyża ani jednego obraza świętego nie chodzi tutaj o kosciół mnie ale wogóle ogólnie o zasady wiary żeby mieć jakąs godnosc bo papież nikogo nie obrażał a ty za co go obrażasz co? no powiedz za co obrażasz taką osobę jak ojciec święty ?brak mnie słów ale jakbyś miał pojęcie chociaz i sięgnął po pismo święte i poczytał sobie to może byś się odmienił .nie wiem idz do kościoła bo widac już dawno szatan jest w tobie człowieku ,nie lubisz kościoła to chociaż siedz cicho i nie obrażaj innych ludzi

ocenił(a) serial na 10

fakt faktem ale duzo pospólstwa

użytkownik usunięty
BOB_76

TYLKOOOOOOOOOO DANNNNNNYYYYYYYYYYYYY!!!!

ocenił(a) serial na 9
BOB_76

Wszystko ok, ale jaką demokrację? Przecież Dany jest królową.

ocenił(a) serial na 3
raschel97

Nie królową tylko kalisi. To znaczy niby jest królową, ale bardziej kalisi. No chyba, że akurat woli być królową, no to jest tą królową, a kalisi tylko dla znajomych. Oczywiście przy tym wszystkim nie jest politykiem, bo jest królową...tfu kalisi! Ech, Dany logic.

ocenił(a) serial na 9
angryviking

zapomniałaś o Krwi Smoka.

ocenił(a) serial na 4
angryviking

ham not a kłin a ham halisi
boże jak mnie ta durna pusta blondynka irytuję, nieco bardziej w serialu niż w książce
ale obie działają na nerwy
HAIL STANNIS

ocenił(a) serial na 9
Grzegorz301

Nie tylko ciebie, uwierz. Zresztą na tym forum ciężko jest być fanem Daenerys, bo fani Stannisa je opanowali.

ocenił(a) serial na 4
raschel97

Przynajmniej tutaj tak jest :D
jak patrzę na tych pustych amerykanów co kochają tą kalisi i to jest jedyna postać, która według nich nie robi błędów, z resztą nagłe oczarnianie wizerunku Stannisa tylko po to zeby wybielic Daenerys wydaje mi sie troche slabym pomyslem jak od poczatku Stannis byl zwyczajnie ciekawsza postacia no i aktor przynajmniej dobrze gra w porownaniu do pani pinokio ze smokami

ocenił(a) serial na 3
Grzegorz301

Większość kocha głupie postacie, bo większość zawsze jest głupia. Sprawdzone info.

ocenił(a) serial na 8
Grzegorz301

Przynajmniej ma dobre serce i chęci.

ocenił(a) serial na 4
kryszti

przy tych swoich chęciach bardziej szkodzi np. ukrzyżowanie panów
nie odpowiada się tym samym, chciała zaprzestać rzezi sama rozpoczęła swoją

ocenił(a) serial na 8
Grzegorz301

To nie była rzeź. Porównywanie z Obamą nie jest trafne, bo intencje są zupełnie inne. Ona naprawdę chce dobrze, przy reszcie postaci, które w 80, 90 % są niegodne nazywania ludźmi, wypada na osobę której nie można nie lubić. Chciała dobrze ale, ludziom się nie da pomóc, dążą do samozniszczenia.

ocenił(a) serial na 10
kryszti

aha

ocenił(a) serial na 10
raschel97

nooooo niby tak ale wiesz nocna zmiana

ocenił(a) serial na 6
BOB_76

Demokracja i wolność to puste frazesy rządu USA, pretekst do wysyłania swoich wojsk tam gdzie są bogactwa naturalne (np ropa) i kontrolowanie potem ich złóż. Nie Obama był pierwszy, to zaczęło się już dużo wcześniej (jeszcze w czasie zimnej wojny), a Obama tylko kontynuuje tradycję. Gdyby rządowi USA naprawdę zależało na wprowadzaniu demokracji i wolności to czemu nie obalą Kim Dząg Una tylko pchają się tam gdzie jest ropa naftowa?
Dlatego porównanie z Daenerys niezbyt do mnie trafiła.Podstawową różnica jest motywacja. Daenerys na serio wierzyła w misję ratowania uciśnionych, a rząd USA działała tylko dla własnych korzyści.

BOB_76

Zawsze widziałem ją bardziej jako komunistkę wprowadzającą nowy ład nie zapewniając mu trwałych podwalin, ale ta wesja też mi się podoba.

ocenił(a) serial na 10
BOB_76

Absolutnie fatalna diagnoza. Teneris jest jak Lincoln, pod osłoną zniesienia niewolnictwa zdobywa armię i odbiera wpływy właścicielom niewolników dzięki czemu buduje swoją silną pozycję i zbiera poparcie ciemnego ludu. To makiawelistka rządna władzy która mami wizjonerstwem i dobrym sercem. Do tego jest niezwykle sprytna i wyrachowaniem nie ustępuje seniorowi rodu Lannisterów( który z resztą zginął z rąk karła podczas srania).

ocenił(a) serial na 10
BOB_76

Bardzie do wizerunku Obamy pasuje Stark, bo tak jak on swoją wizję realizuje w kompletnie nieudolny sposób.

ocenił(a) serial na 10
Docean

aha

ocenił(a) serial na 6
Docean

Szczególnie jak Ned powiedział że wie o dzieciach. Głupi błąd który kosztował go głowę

ocenił(a) serial na 10
BOB_76

tak ale jaka ona ma dupcie i cycuszki jej wszystko wybacze pozwolil bym jej sie gwalcic

ocenił(a) serial na 6
Die_by_the_Sword

Serialowa Daenerys to niezła dupa

ocenił(a) serial na 10
dragon94331

no megadupcia

ocenił(a) serial na 6
BOB_76

Nie mogę się doczekać tych nagłówków "Fala uchodźców z Zatoki Niewolniczej zalewa Westeros", "Fala uchodźców zmieni Królewską Przystań nie do poznania !", "Innowiercy z dziwnymi nazwiskami atakują !".

ocenił(a) serial na 6
BOB_76

To złe porównanie Daenerys chciała na swój sposób dobrze, ale jeszcze dzieckiem i na dodatek niedoświadczoną królową.
Z resztą ludzie którzy ją otaczają dają jej złe rady lub nie robią nic w tym kierunku szczególnie Ser Barristane.
Porównanie do Obamy to złe, bo im chodzi o ropę i zniszczyć porządek na świecie.

ocenił(a) serial na 10
dragon94331

Ale głównym celem Daenerys jest powrót jej rodu do władzy a nie zbawienie świata.Rady doradców raz przyjmuje, raz nie. Z czasem rozwija się jako lider. W samy znoszeniu niewolnictwa działa podobnie jak Lincoln, główną korzyścią nie jest wolność tych ludzi ale po pierwsze posłuszeństwo ludu wobec niej, drugie zmniejszenie wpływów panów, którzy mogli krzyżować jej drogę.

ocenił(a) serial na 6
Docean

Ale ona wraca już od 5 sezonów i 5 książek

ocenił(a) serial na 10
dragon94331

co sezon powinny byc z nia odcinek i w nim 30 hardkorowych scen deneryso łóżkowych