PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 408960
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Opaleni, o egzotycznej urodzie, ładnie zbudowani :D Sam Khal trochę za dziki ale Mago (ten co z nim walczył i przegrał) i Takaro (ten co jak wędrowali napadł na Daenerys jej brat a on go ścisnął za szyję pejczem i pytał czy uciąć ucho) to naprawdę przystojni mężczyźni xD Takie to dzikie i seksowne :D Jeszcze te włoski takie kręcone :D Brałabym! :D

sts111

Hehe, myślę, że słowo 'wielkie' zostałoby zastąpione zgoła innym. A sama scena skojarzyła mi się z inną ulubiona z samej książki, czyli zawierającą: "Chciałem ci o tym powiedzieć, zanim pogalopujesz jej na ratunek i dasz się niepotrzebnie zabić." :) Czym jednoznaczne wybrał Brienne przez swoim ojcem i rodem przy okazji, to było mocne :)

ocenił(a) serial na 9
into_the_moonlight

Drogo był świetny :))) trochę kobiecej ręki i może by trochę zmiękł nawet taki barbarzyńca ;D

kasiag79

No to zmiękł przecież przy Dany:)

ocenił(a) serial na 9
Qwertyna71

no właśnie, szkoda, że tak krótko można było go oglądać...

kasiag79

Mógłby być jakiś osobny serial o Dothrakach, z khalem D. w roli głównej :D

ocenił(a) serial na 9
fune

Oj moglby :):) trzebaby napisac do Martina albo chociaz do Hbo :D

kasiag79

"Pieśni gwałtu i konia"? ;)

Qwertyna71

:D, pisz do HBO - tytuł masz gotowy, teraz tylko scenariusz, obsada etc.

sts111

Wejdę do HBO i powiem: Robimy film o brutalnych koniarzach. Oto historia młodego Khala, który uporem i brutalnością stworzył największy khalasar ever. Po drodze pokażemy kilka gwałtów, morderstw, morderstw z gwałtem i znowu gwałtów. Oczywiście w trakcie kilka tradycyjnych wesel. i mnóstwo koni. No wiecie... Aktorzy muszą być wielcy, muskularni i przystojni, kobiety smukłe z ładną twarzą, to co robimy?"

Qwertyna71

Morderstwa plus gwałty? Będą zachwyceni. Gwałty plus morderstwa? Jeszcze lepiej ;D. A i Momoa sobie dorobi. To będzie taki prequel i spin off w jednym. Pisz szybko do HBO, żeby Cię ktoś nie ubiegł i zadbaj o prawa autorskie ;). A tak na poważnie, to mogłoby to wypalić. Na fali popularności GoT serial o brutalnych Dothrakach mógłby mieć szansę, zwłaszcza, że Drogo zapadł w pamięć widowni obu płci :)

sts111

Jako pomysłodawczyni tego serialu biorę część praw autorskich i wchodzę do produkcji, jestem w części przeprowadzającej castingi i co najmniej w jednym morderstwie z gwałtem.
edit. Ja optowałabym za "Pieśnią konia i gwałtu" ;)

fune

Zaraz, ustalmy od razu, chcesz gwałcić, mordować czy jedno i drugie ;D? W sumie mord dałoby się załatwić, z gwałtem trochę gorzej (ale nie niemożliwe) ... Ta, ja myślę, że castingi mogłyby Ci się spodobać. No i poduczyłabyś się dothrackiego, a wiemy przecież, że to bardzo sugestywny język ;D

sts111

Bardzo sugestywny i język, i casting :D
Co do scen morderstw z gwałtem to zależy z kim miałaby być odgrywana dana scena.... w pewnych szczególnych przypadkach dopuszczam przyjęcie rol ofiary :P

fune

Ale to chyba nie byłby gwałt, jak ofiara dopuszcza, że tak powiem. A nawet z chęcią ;D. Nie pozostaje wam nic innego jak zgłosić się do HBO. A potem to już sława, kasa, posty zachwyconych fanów na forum....

sts111

Like it:)

sts111

Jakoś się zgody na morderstwo nie doczepiłaś :D Wszystko oczywiście w ramach "akcja....stop...mamy to!" (upraszczając:D), no i parę dubli przy okazji nie zaszkodzi :D Mogę też ew. zostać ogłuszona i przerzucona przez khalowe ramię, jak to niedawno widziałam, nie jestem wybredna :D

fune

O Rulorze, chyba bym się nie nadawała do tego filmu ;D. Po ocknięciu się natychmiast rozwaliłabym khalowi łeb i na tym by się skończyło. Np. toporkiem jak moja bezapelacyjna ulubienica ;).

sts111

Taki urok aktorstwa, że można się wcielić w różne postaci, o które raczej ciężko byłoby w życiu, z racji np. powyższych :D Scena, o której pisałam wyżej jest w bardzo małym fragmencie w tym zwiastunie http://www.youtube.com/watch?v=zLIH7jPUPWw który ok. minuty dwadzieścia pokazuje zresztą, że toporek...cóż, nie byłby w Twych rękach raczej :D

fune

Ten film pokazuje jedno - toporek toporkiem a spluwa spluwą. Tylko skąd o spluwę na dothrackich stepach? Ale tego filmu na pewno nie obejrzę, mam ciężką alergię na Stallone.

sts111

Spluwy nie wrzucimy na stepy, Stallone'a też nie. Tak że zostaje toporek toporkiem czy innym arakhem ;)

fune

A czemu nie? Zróbcie taki postmodernistyczny mix. Trochę z tego, trochę z tamtego. W takim ujęciu to na stepy może nawet czołg wjechać ;). Tylko bez Stallone.

fune

fune z Tobą zawsze:) Z tytułem nie zgodzę się. W pierwszej kolejności powinno się wpisać to czego będzie w danym serialu więcej (czyż to nie ułatwiłoby niekiedy nam życia:)).

Qwertyna71

Idąc Twym tokiem myślenia spójrz, ile w moim serialu byłoby gwałtów :P

into_the_moonlight

Dziękujemy Ci Pieczyku za tego linka, co prawda brakuje mi na tym panelu jeszcze Sansy, ale myślę, że widok Jasona z różowym telefonem mniamniuśnie pokładającego się ze śmiechu, miły będzie każdej drogofance :)
http://www.youtube.com/watch?v=Q_wkhdoE-c0