PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406690
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Gerold Dayne

ocenił(a) serial na 10

Jak myślicie, czy Martin wprowadził go na chwilę do sagi tylko po to by okaleczył Myrcellę, czy też szykuje się jeszcze jakaś grubsza akcja z jego udziałem. W końcu jest chyba kuzynem Miecza Poranka? zaznaczone też zostało że jest bardzo niebezpieczny w gniewie. Jednak jakos się urwało i nie wiem właściwie co sądzić o tej postaci. Ma ktoś może jakieś pomysły co jeszcze mógłby ów Darkstar narozrabiać/sprzymierzyć się z X lub Y?

ocenił(a) serial na 7
tamerlan_2

A tak właściwie to dlaczego ją zranił skoro razem z Arianne chcieli ją ukoronować? Mógłby ktoś wyjaśnić bo nie bardzo zrozumiałem ten fragment :P

ocenił(a) serial na 10
Greendruid

Wydaje mi się że mówił coś o tym że wojny rozpoczyna się wyciągnięciem miecza a nie koronacjami (nie mam "Uczty dla wron" przed sobą więc nie wiem czy dobrze pamiętam). Kiedy drugi raz wspomniał szyderczo że może zabić dziewczynkę Arianne się chyba oburzyła. Później akcja z próbą zabójstwa Myrceli , ucieczka i więcej informacji nie ma. Dlatego właśnie jak w temacie zastanawiam się czy i na jak długo jeszcze się ten osobnik pokaże. Wiadomo, że jest zazdrosny o popularność czy wręcz legendę swojego krewnego Arthura Dayna i wspomina coś o tym że jego domeną jest noc, każe się Ciemną Gwiazdą nazywać. Ciekawią mnie jego umiejetnośći bojowe o ile kiedykolwiek za sprawą Martina cokolwiek na ten temat zostanie napisane.

ocenił(a) serial na 7
tamerlan_2

Dzięki - teraz już rozumiem. A co do tego czy się jeszcze pojawi to myślę, że na 99% tak. Martin potrafi sprawić, że jakaś całkiem poboczna postać staje się nagle jedną z ważniejszych.

ocenił(a) serial na 8
Greendruid

Ciemna Gwiazda ponoć jest mistrzem miecza, nie chce mi się wierzyć, że mógłby chybić i nie zabić Myrcelli gdyby tego chciał. Moja teoria - od początku współpracuje z księciem Doranem, to on wydał grupę Arianne, a teraz bez problemu się ukrywa.

Jestem pewien że COŚ z nim się wydarzy, zwłaszcza jeżeli jest narzędziem Dorana, ale ambicja prześcignięcia swego wuja może być dla niego zgubna.