PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409442
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Dla wszystkich, którzy jeszcze tego nie widzieli, serdecznie polecam. Najzabawniejsza rzecz na świecie.
http://drlotta.deviantart.com/gallery/50566246/GoPT

ocenił(a) serial na 10
raschel97

Od razu mi się humor poprawił;)

ocenił(a) serial na 7
raschel97

To chyba jakiś geniusz stworzył. Nadal się śmieję, aż mnie już brzuch rozbolał.

ocenił(a) serial na 10
raschel97

Jest bekowy stan

ocenił(a) serial na 9
raschel97

Nowa część
http://drlotta.deviantart.com/art/Gra-o-Porcelanowy-Tron-25-547041678

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Niektóre z tych pomysłów, naprawdę mnie rozbrajają ;)

To chyba była część piąta, kiedy omal nie spadłem z krzesła, ze śmiechu.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Ja najbardziej lubię te, gdzie występuje Loras i Renly. Moja ulubiona to 20 część

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Też dobre, ale nie wytrzymałem Littlefingera w celi, z podpisem "Uwaga pedofil".

Część 25 też zbiera brawa. Nie wpadłbym na takie rozegranie sytuacji. Zwrot akcji jak u Martina.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Ona chciała zrealizować motyw Brienne Stalker.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Wyszło bosko, jak zwykle poprawa humoru od ręki.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Szkoda, że tak rzadko się części pojawiają. Tutaj wrzuciłam, gdy było aż 24, niedawno 25, ale na nie naprawdę trzeba długo czekać. No cóż, geniusz wymaga czasu <jak się trochę połechce jej ego, robi szybciej>

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Trochę jak u Martina. Jest świetne, ale czekać trzeba długo. Ważne, by poziom był utrzymany, ale na razie nie ma się o co martwić, patrząc na poprzednie części.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Tak, Gra o Porcelanowy Tron przeżywa rozkwit. I nie ma żadnego zagrożenia ze strony Innych, no najwyżej bunt bękartów z Jonem na czele. Tyle ją proszę o kontynuację Muru.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Pewnie się kiedyś doczekasz. Albo i nie, ja tam nie wiem, ale na pewno będę śledził ciąg dalszy, bo śmiech to zdrowie.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Ta, trochę jej pospamuje na fb, żeby się pośpieszyła z kontynuacją.
W każdym razie, jak będzie nowa część, to będę wrzucać, po to założyłam temat. Więc nie martw się, niczego nie przegapisz.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

W takim razie będę spokojnym. I będę czekał na kolejną część, mam nadzieję, że i Martin będzie trzymał poziom w szóstym tomie. Coraz więcej myślę o tych Wichrach...

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Ja się na chwilę oderwałam i pooglądałam Merlina. Póki co myślę tylko o finale. Niby nic ciekawego, za odstępstwa od legendy, twórcy powinni zostać powieszeni, ale jakoś zauroczył mnie ten serial. Mimo to, tak beznadziejnego zakończenia nie zapomnę <Północ Pamięta>
Szkoda, że nie będzie Aegona, Bradley by go genialnie zagrał. Może, jak będzie Rhaegar (nie wyobrażam sobie 6 sezonu bez Rhaegara) to go obsadzą.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Trochę nie wiem o czym mowa, więc stwierdzę tylko, że jedyne na co teraz czekam, naprawdę, to właśnie WoW.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Jak ja coś pooglądam, to zakładam, że wszyscy to widzieli. Skoro zima nadchodzi, to prędzej czy później Wichry Zimy też nadejdą.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Może się zapoznam.

Miejmy nadzieję, czeka mnie batalia ze spoilerami z serialu. Będę musiał odciąć się od internetu i znajomych. Chyba, że Martin da radę wydać przed sezonem 6.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

PLiO jest dziełem jego życia. Jeżeli szósty sezon wyjdzie przed WoW to wszystko zniszczy.
Na miejscu Martina ograniczałabym ilość godzin snu, żeby tylko zdążyć to napisać i wydać przed ekranizacją. Ale jemu już woda sodowa do głowy uderzyła i chyba nie dostrzega w przedwczesnej ekranizacji zagrożenia. Chociaż ciągle składa obietnice wydania książki, ale te jego wszystkie podróże i wypady zdają się przeczyć jego słowom.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Nie uważam, by to coś zniszczyło. Serial nie będzie w stanie popsuć mi książki, ale prawda, że trochę smutno będzie poznawać dalszy ciąg z jego odcinków. Nie sądzę też, by woda sodowa uderzyła mu do głowy. Geniusz potrzebuje czasu, a on ma też swoje życie.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

A ja myślę, że ego Martina rozrosło się jak jego brzuch. Dla mnie najbardziej wymowny obrazek.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/9977_476640495828389_ 6628784614867002082_n.jpg?oh=4701e01a50e15011d53939139a245c01&oe=5612E5F7

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Zasługuje za tą serię. A i jestem pewien, że jeśli ktoś będzie palony na stosie, to właśnie D&D przez GRRM. Choćby wbrew nim da na tron Stannisa i co zrobią ? Taka słodka zemsta sagi na serialu.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Ja to interpretuje nieco inaczej. Martin niszczy dzieło swego życia przez serial. Brzydko pisząc- sprzedał się. Ale te wszystkie moje konkluzje na ten temat, pojawiły się po miernym 5 sezonie. Mam nadzieję, że zdąży z WoW, bo naprawdę nie warto zniszczyć przez dzieło dedeków PLiO.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Cóż. Ja to widzę inaczej. Przez serial więcej ludzi przeczyta książkę. Ja również, nie trafiłbym na książkę gdyby nie on (choć zacząłem od sagi). A, że serial będzie słabszy ? To nie wpływa na książkę.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Wszystko było dobrze, dopóki serial nie zachodził na książkę. Teraz wiele osób pooglądawszy serial może się zniechęcić do Wichrów Zimy, bo:
a) będą wiedzieli co się wydarzy
b) będą rozczarowani rozwiązaniem wątków (nawet jak będą one niezgodne z sagą)
Pozostaje też kwestia wyboru. Jak wyjdą w tym samym czasie, w co wątpię, myślę, że najzyskowniej dla Martina byłoby wydać WoW tak tydzień przed szóstym sezonem (największy popyt). W każdym razie mało kto zechce czekać na książkę, gdy będzie dostępny sezon 6. Mówię z mojego doświadczenia (zabrałam się do książki, oglądając wcześniej 3 sezony), że serial bardzo rzutuje na książkę i nie da się wyznaczyć ostrej granicy między tymi produkcjami.
Pozostaje więc jedna kwestia:
Będziemy patrzeć na sezon 6 przez pryzmat Wichrów czy na Wichry przez pryzmat sezonu 6.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Zależy od człowieka. Mi naprawdę udało się patrzeć w sposób taki, że serial to jedynie dopełnienie. Taki brakujący element układanki, bez którego i tak będzie świetnie. Patrząc z mojego punktu widzenia, chcę po prostu jak najszybciej Wichry i reszta się nie liczy.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Też chciałabym mieć takie podejście. Mam nadzieję, że WoW wyjdą przed 6 sezonem, bo nie ma takiej opcji, żebym nie oglądała serialu na bieżąco. Muszę wiedzieć czy Jon pożegnał się z życiem czy jedynie ze stanowiskiem LD.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Z życiem pożegnał się na pewno, dedeki bardzo subtelnie nam to zasygnalizowały. Ale czy na zawsze ? Nie wiem i nie chcę się dowiedzieć, z takiej produkcji jak serial.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Jak Wichry Zimy nie wyjdą przed 6 sezonem, to raczej niemożliwe jest uniknięcie spojlerów o jego zmartwychwstaniu czy ostatecznej śmierci. Wolę dowiedzieć się z serialu niż od jakiegoś internetowego trolla.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Martin chce żeby były, ale chciał też wydać TzS w 2006... W każdym razie wierzę, w niego. A ja i tak pewnie będę oglądał tylko tu się zarzekam, że nie. Mam słabą wolę.

ocenił(a) serial na 9
WielkiMou

Myślę, że naprawdę trzeba by było mieć wolę Stannisa, żeby czekać na Wichry, jak jest dostępny sezon 6.

ocenił(a) serial na 6
raschel97

Zależy też ile. Miesiąc dałbym radę, ale dłużej odpada.

ocenił(a) serial na 7
raschel97

Dobrze, że pojawiło się to na szczycie, bo nie miałabym pojęcia, że jest nowa część. Brienne zakochana w Stannisie- tego jeszcze nie było. Świetne dialogi i opisy- niszczą system.

ocenił(a) serial na 9
Agat219

Też świetnie podobierane zdjęcia. Tylko R'hllor może wiedzieć ile musiało jej to zająć.

raschel97

*i w końcu przemówiła* OMG! Jak czytam te komentarze, to aż mi jest słabo! *-* Pewnie, że się staram i myślę co by tu dalej skombinować; męczę się niemiłosiernie nad tymi zdjęciami, krzycząc np. "Czy ta idiotka nigdy się nie uśmiecha?!", albo "Potrzebuję zdziwionego Lorasa! ZDZIWIONEGO MÓWIĘ!", bo wszystko musi być perfekcyjne - każdy wyraz twarzy, każde spojrzenie i gest! Moim słabym punktem są literówki, które można znaleźć w każdej części, ale co tam. ;)
Wracając do tematu - bardzo się staram i w ogóle, ale i tak mam kompleksy, a tego typu komentarze normalnie dodają mi skrzydeł, takiej pewności siebie, że aż chce się robić dalej!
I dobra wiadomość dla zainteresowanych: 26. część robi się dość szybko, więc na pewno niebawem się ukaże. No i wielkie dzięki dla raschel97, która rozpowszechnia mój fejm w internetach. :)

ocenił(a) serial na 9
drLotta

Nie martw się. Dzięki takiej osobie jak ja, twoja twórczość nigdy nie przepadnie <mam dużo wolnego czasu i konta pozakładane wszędzie>

ocenił(a) serial na 7
drLotta

Naprawdę wielkie uznanie dla autorki. Szczególnie za postać LF. Teraz gdy chcę przelać swój jad idąc jego przykładem mówię "Jak dobrze, że nie zginęła ona w jakimś niefortunnym wypadku" czy "Tak się cieszę, że nie odniosła śmiertelnych ran idąc do sklepu".
Zmieniłaś moje życie.

Agat219

Och! Bardzo miło jest mi to czytać! :D Littlefinger to moja ulubiona postać PLiO, więc nie mogłam zrobić z niego jakiegoś pobocznego pachołka.

ocenił(a) serial na 9
drLotta

I FANKA LF DO TEGO, bardzo słusznie! bratnia dusza :)

ocenił(a) serial na 9
drLotta

Jesteś boska kobieto, tyle Ci powiem i to bez robienia sobie jaj. Uchachałam się jak dziki zwierz^^. Cudne te dzieło. :)
WIĘCEJ PROSIM GRZECZNIE, WIĘCEJ!!!

WhiteDemon

Ojejku. Dziękuję. To dla mnie naprawdę wiele znaczy. :D *-*

ocenił(a) serial na 9
raschel97

26 część, zapraszam

http://drlotta.deviantart.com/art/Gra-o-Porcelanowy-Tron-26-549564920?ga_submit_ new=10%3A1438117688&ga_type=edit&ga_changes=1&ga_recent=1

ocenił(a) serial na 7
raschel97

Nareszcie nowa część
Jak zawsze genialna
Najlepszy początek
Pisz dalej i więcej

dedykuję ci moje pierwsze haiku

ocenił(a) serial na 9
Agat219

A gdzie propsy dla osoby co to rozpowszechnia? Uznanie dostaje jak zawsze tylko autor, reszta się nie liczy.

ocenił(a) serial na 7
raschel97

Przepraszam za takie zaniedbanie. Dziękuję ci, że to udostępniasz i ładne masz oczko XD

ocenił(a) serial na 9
Agat219

Wiem. Do tego bardzo czujne. Nic mu nie umknie.

ocenił(a) serial na 9
raschel97

A milion 500100900 buziaków starczy za propsy? A masz!
https://31.media.tumblr.com/3842f6ad164edbe520e3f31b62885186/tumblr_mz6ikqGZbA1t p4y9yo1_500.gif
^^

ocenił(a) serial na 9
WhiteDemon

Czuję się taka doceniona

ocenił(a) serial na 9