PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406151
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Greatjon Umber

ocenił(a) serial na 9

Czy ktos wie dlaczego po 1 sezonie nagle zniknal Greatjon? w 2 i 3 sezonie w ogole go nie bylo,
czy po prostu zrezygnowano z aktora a zatem i z calej postacii? a moze jeszcze jakos sie pojawi
biorac pod uwage zmiany w stosunku do ksiazki? wiem ze nie jest to istotna postac ale w serialu
byl grany naprawde fajnie na tyle by go zapamiętać zauwazylem wiec jego brak w kolejnych
odslonach.

ocenił(a) serial na 8
kubzzon1987

Zapewne zrezygnowali z chorążych Robba ze względu na budżet, a szkoda, bo dodaliby temu wątkowi barw. Żal też wycięcia Dacey Mormont i braku kwestii Maege, no i zastanawiam się, jak zamierzają wprowadzić tak nagle Manderlych, bo Wendel robił tylko za tło.

kyrinn__

Chorąży Robba w tym serialu to jakiś kosmos i abstrakcja, patrząc na wszystkie sezony.
W I sezonie mamy Greatjona. Reszta to statyści. Podczas koronacji mamy właśnie statystów i Greatjona, Theona i Catelyn.
W drugim sezonie nie wiadomo skąd pojawia się Karstark i Bolton, a Greatjon znika. Czemu nie było ich na koronacji? Ja wiem, że to oszczędności castingowe, ale strasznie źle to wygląda.
Nie mówiąc o tym, że później każdy z chorążych, którzy na początku byli na początku tylko tłem dla Robba, zyskuje na znaczeniu.
Jak rozwiążą wątek Galbarta Glovea i Maege Mormont, których [spoiler] Robb wysłał do Howlanda Reeda z testamentem legitymizującym Jona i dlatego uniknęli godów? Przecież to na pewno będzie jeden z kluczowych wątków w ostatnich tomach, a oni to pominęli.

ocenił(a) serial na 9
Zygfryd88

Oni to pominęli, gdyż w serialu Robb wie, że Talisa jest w ciąży. W książce jego sytuacja jest bardziej dramatyczna, ponieważ Robb ma świadomość, że w razie jego śmierci, Północ przypadnie ewentualnemu dziecku Sansy i Tyriona. Oprócz nich jest tylko Jon.