PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409442
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Sansa która irytuje mnie od 1 sezonu i nie zmienia się nic nawet jak na razie w 8 sezonie typowa księżniczka od początku nikt mnie tak nie denerwuje irytuje mnie na 9.
Arya Stark na początku była spoko po śmierci ojca bardzo dojrzała ale potem coś się zepsuło a w 8 sezonie to robi z siebie jakąś wojowniczkę która zabiła by każdego kozaka i nie boi się śmierci w skali od 1 do 10 irytuje mnie na 7.
Daenerys Targaryen niby spoko bo ładna i większość ją za to lubi ale jest to osoba która ma więcej szczęścia niż rozumu ma smoki i to dzięki temu każdy za nią staję irytuje na 5
ULUBIENI:Cersei,Tyrion, Jaime,Ogar,Joffrey,Littlefinger,Bronn,Khal Drogo
Oberyn ,Góra,

ocenił(a) serial na 9
Blitz200

"niby spoko bo ładna" lol, Janek Śnieg też był ładny ze swoimi loczkami w pierwszym sezonie, a nie przeszkadzało mu to w byciu irytującą postacią XD

ocenił(a) serial na 10
Blitz200

daenerys, na 10 xd
myśli że co to kurłą nie ona, bo ma smoki, bo jej rodzina kiedyś władała, należy jej sie wszystko jak madce 500+ i płacenie w sklepie uśmiechem bombelka
jedna mina, tylko przewala brwiami, nie umie grać

ocenił(a) serial na 8
Blitz200

Irytuje mnie Jon Snow- nudny, przewidywalny i schematyczny głupiec, który bardzo negatywnie wpływa na charakter innych wątków
Catelyn+Robb Starkowie- impulsywność, strategiczna ignorancja, co doprowadziło ich do takiego końca
Arya- dużo jej wątek ucierpiał kosztem książki, lista nie ma takiego znaczenia, zachowanie tożsamości nieprzekonujące
Davos, Samwell- przeciętni aktorzy oraz cała banda nudnych lordów z Północy
Resztę wątków lubię i cenię przez praktycznie cały serial- barwnie, orientalnie i epicko napisana historia Daenerys i jej długiego marszu po władzę, Tyrion przez pierwsze 4 sezony był dobrym politykiem, który wprowadzał sporo humoru, Petyr Baelish- największy geniusz Westeros, Varys- jego godny rywal, cały ród Lannisterów- złożone psychologicznie postaci perfekcyjnie zagrane, aż dziwne że się nie posypało dla nich więcej nagród, Oberyn- szlachetny truciciel :-), Margaery- mistrzyni w budowaniu PR i jej babka Królowa Cierni, Żelazne Wyspy- dobra ilustracja średniowiecznych Irlandczyków, kult Pana Światła i czarnoksiężnicy z Qarth- elementy dojrzałego dark fantasy, kompanie najemników dawały klimat, Wielki Wróbel- trochę inny klimat religijnego fanatyzmu dawał dobry koloryt społeczeństwa, Ramsay- Złoty Glob należał się jak nic za tę rolę i jego ojciec "Spokojny kraj, cisi ludzie", Bran Stark- bardzo oryginalna koncepcja, Stannis- połączenie Artura z Makbetem
Wątki pośrednie cżęściowo dobre, a częściowo takie sobie: Sansa przeżyła niemałą przemianę i teraz ogląda się ciekawie jej poczynania, Dzicy- Mance i Tormund i olbrzymy bez zarzutu, trochę za mało pokazano innych plemion, Inni- trochę za łatwy przeciwnik, ale świetnie wizualnie nakręcone sceny z Nieumarłymi
O Daenerys i Snole nie będę się po raz 1000 rozpisywał, to moja niezmienna opinia
Joffrey, Tywin i Cersei to jedyni główni antagoniści GoT, Innym brakuje tego polotu i finezji, czegoś za co tak ich szanujemy (ostatnia dwójkę) oraz kochamy nienawidzić

ocenił(a) serial na 8
Blitz200

Blitz200, zgadzam się w 100% + Jon Snow.

ocenił(a) serial na 8
Blitz200

Rozwine ulubionych Cersei jest to postać która jest przebiegła zawsze stawia na swoim zrobi wszystko by osiągnąć cel założeniem było pewnie zeby ludzie ją za to znienawidzili ale prawda jest taka że bardzo mało irytuje w na początku serialu była prosta zasada Starkowie uczciwi nwm mądrzy sprawiedliwi a Lanisterowie przeciwność ale według mnie Lanisterowie są bardziej sprytni od Starków czemu bo prawie wszyscy Starkowie zgineli.
Tyrion mądry sprytny jego riposty teksty dowcipy są zawsze zabawne do tego potrafi myśleć.
Jaime bardzo podobał mi się jego charakter na początku serialu taki cwaniaczek który uważa się za najlepszego jego przemiana mnie ani nie razi ani nie uszczęsliwia
Ogar bardzo go lubię najbardzej podobał mi się na początku jak był w tej straży masakrował wszystkich do tego lubię scene jak ratuje Sanse przed gwałtem
Joffrey ta postać zostala pewnie stworzona by irytowała i każdy go nienawidził ale ja go lubiłem mimo jego wyskoków pokazywał jak to jest jak młoda osoba dostaje korne i władze
Littlefinger najsprytniejsza osoba w całym serialu zawsze coś kombinował a jego najlepsze akcje były na początku jak wystawił Neda nie spodziewałem się na początku chciałem by za to zapłacił ale to Ned zamiast mu bezgranicznie ufać mógł trzymać go na dystans
Bronn najemnik który uratował Tyriona przed Starkami i za to ma plus do tego też cwaniaczek trochę bez Honoru ale to trzyma go przy życiu dobra postać
Drogo mięśniak dobry wojownik troche słabo że tak szybko odszedł z serialu bo miałem nadzieje że powalczy z wojownikami i pokaże na co go stać
Oberyn szybki wojownik któy bardzo dobrze posługiwał się włócznią szkoda że nie pokazał swoich umiejętności w innych walkach lubie go za całokształt
Góra kupa mięsa za bardzo za nim nie przepadałem w pierwszych sezonach ale jak powrócił pod hełmem i zbroją i rozwalał wszystkich bez problemów to stał się jedną z moich ulubionych postaci czekam aż pokaże swoje umiejętności w walce z większą ilości przeciwników bedzie jatka