Ilu ma ludzi w swojej armii i ilu ludzi mają Lanisterowie?
Daenerys:
50.000 Dothraków
20.000 Żelaznych Ludzi
20.000 Nieskalanych i kadetów
30.000 Dornijczyków
30.000 sojuszników z Reach
Razem: 150.000 ludzi
Cersei:
15.000 żołnierzy z Zachodu
10.000 żołnierzy z Krain Burz
20.000 rojalistów z Reach
5.000 zwolenników z Dorzecza
Razem: 50.000 ludzi
Jon- 10.000 żołnierzy z Północy i Dzikich
Euron- 40.000 Żelaznych Ludzi
Petyr- 20.000 żołnierzy z Doliny
Nocny Król- siły nieznane
Dzięki wielkie za odpowiedz. Ciekawy jestem co teraz z Frejami. Pewnie będą bić się miedzy sobą, kuzynowie,drudzy synowie, bękarty itp. Dziedziców przecież zabiła Arya.
Proszę bardzo. Wszystko na to wskazuje, ale chyba nadal będą po stronie Lannisterów, pod koniec 6 sezonu zawarli wieczysty sojusz, chyba że jakiś mądry lord opuści przegrywającą stronę. Ale ich wątek w serialu znacznie umniejszyli, wycinając pełno postaci. Najbardziej ciekawi mnie, jak w książce Martin ukaże walkę Freyów o sukcesję po Walderze, będzie się działo :-)
"Dziedziców przecież zabiła Arya."
To najgłupsza rzecz jaką ktokolwiek napisał na tym forum. Walder nie miał tylko dwóch dziedziców lol Ma co najmniej 20 synów i zasady dziedziczenia są bardzo proste, więc o co mają się bić? Czy Freyowie kiedykolwiek byli do siebie wrogo nastawieni w serialu czy jednak zawsze trzymają się razem?
Na tych 193 okrętach Yary. Na galerę wojenną przypada 100 marynarzy. Co do Eurona, jego armada według planu ma liczyć 1000 jednostek. Ciekawe tylko jak je obsadzi. Pewnie powoła pospolite ruszenie. Zapowiada się, że sprawi o wiele więcej problemu, niż Cersei
Ciężko uwierzyć, że tyle Żelazek zdradziło swojego króla. Ale to nigdy nie byli ludzie honoru.
Król budził liczne głosy sprzeciwu, zabił Balona i przyznał się, był niereligijny, bardzo gwałtowny w działaniach. Jedni go kochali i poszliby w ogień, innych odrzucał. Ale według mnie Yara z Theonem przegrają tę walkę