PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409522
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam, drugi odcinek już za nami. W okresie między sezonami czytałem pare teorii na temat np pokonania Nocnego Króla. Fajną opcją było to, że John będzie musiał zabić Denerys by "stworzyć" miecz zdolny do zabicia NK. Tylko w świetle aktualnych wydarzeń raczej mało prawdopodobne, żeby naprędce wprowadzili tak skomplikowaną teorię. A Wy co myślicie?

ocenił(a) serial na 5
Grzesiek080794

Mysle, ze glupie bylo to, ze nie wzieli pod uwage, ze nocny krol przyleci na smoku.

ocenił(a) serial na 10
ciosina

Dla mnie głupie jest też to, że Bran nie spojrzał w przeszłość, aby sprawdzić jak poprzednio zostali pokonani Biali Wędrowcy, co mogłoby im bardzo pomóc, a nawet zadecydować o losach bitwy.

dirt16

Pewnie musiałby wiedzieć, kiedy i gdzie to się wydarzyło. Ślub Rhaegara i Lyanny zobaczył, bo Sam podał mu namiary wg zapisków septona. Do wieży radości zaprowadził go kiedyś poprzednik.

ocenił(a) serial na 10
Grzesiek080794

Ja niestety myślę że żadnej teorii już nie wprowadzą w życie. Nie ma na nic czasu, 2 odcinki przeleciały nie wnosząc nic nowego. Jestem wściekłą i mam nadzieję że się myle, ale na to wygląda, że wszystko zakończą zwykła napie*#$!anką bez głębszej, niebanalnej treści.

inkawa

Ponoć kolejne mają być o połowę dłuższe, coś około 80 minut, więc daj im szansę, nie nastawiaj się negatywnie :) Jeśli faktycznie kolejne 4 będą miały po 80 minut, to tak jakby sezon miał osiem a nie sześć odcinków. To więcej niż sezon 7 :)

Treehouse

Więcej nie. 7 sezon trwa 440 minut, a 8 sezon ma 432 minuty.

To bardziej jakby miał 7 odcinków, bo prawie identyczna długość jak przy 7 sezonie.
Przy założeniu, że dwa ostatnie odcinki 7 sezonu były troszkę dłuższe niż standartowe (bonus 30 minut) to
ostatnie dwa sezony odpowiadają 7 i pół odcinka przy starszych sezonach 1-6.

returner

Tylko czy te długości odcinków przypadkiem nie są ze streszczeniami poprzednich, czołówką i napisami końcowymi? Bo wtedy efektywnie 8 sezon miałby więcej minut faktycznej akcji.

bazant57

Niestety tak. Czas jest podawany zawsze wraz z streszczeniem, czołówką i napisami końcowymi więc te cztery ostatnie odcinki tego sezonu przez to, że są długie nadrobią chyba te 8 minut brakujące do długości całkowitej 7 sezonu.

Czołówka + napisy końcowe to zawsze blisko 3 minut. I jeszcze te niepotrzebne przypomnienia 2 minutowe. Całkiem sporo odchodzi z czystego seansu.

returner

No dobra, tylko przeciętny odbiorca serialu jest dużo mniej zaangażowany i może nie ogarniać. Podobnie powrót postaci jest poprzedzany migawkami z poprzednich sezonów. Tak było z Gendrym i widz mógł zrozumieć słowa Davosa "myślałem, że jeszcze wiosłujesz".

bazant57

Ale te przypomnienia stosują tylko przy 7 i 8 sezonie chyba.
Nie przypominam sobie ich wcześniej.

ocenił(a) serial na 10
inkawa

Fakt to jest chore że dwóch pierwszych odcinków ostatniego sezonu praktycznie nie było.