Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 415 tys. ocen
8,7 10 1 414540
7,9 49 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Ten smok będzie jeszcze latał, czy teraz biedak musi człapkać na piechotę? Pytanie jest poważne, bo słyszałem że jeden i tak ma zginąć więc martwię się o pozostałe 2 sztuki ;-)

ocenił(a) serial na 8
mitrus80

Faktycznie, Drogon nie ma takich właściwości regeneracyjnych jak Jorah albo Arya, ale też nie oberwał jakoś szczególnie tak mocno, skrzydła całe, więc nie jest uziemiony.

ocenił(a) serial na 10
mitrus80

ten co dostał strzałe będzie latał w zwiastunie kolejnego odc jest już na smoczej skale z Daenerys na grzbiecie więc jakos musiał dolecieć

ocenił(a) serial na 10
inkawa

dzięki za info ulżyło mi ;-)

użytkownik usunięty
mitrus80

Przyszedł do mnie niedawno kruk z Reach, Drogon czuje się już dobrze, stan jest stabilny.

ocenił(a) serial na 10

To chyba nie był Drogon? bo Drogon jest czarny a ten jakiś zielonkawy...

użytkownik usunięty
mitrus80

To zawsze jest Drogon. https://pbs.twimg.com/media/DGmIYT2U0AAiGqN.jpg

ocenił(a) serial na 10

a to w porządku, gdybym wiedział to bym się tak nie martwił, myślałem że to jeden z tych mniejszych, kurde bo aż kibicowałem żeby ktoś ubił tego Bronna, tak się balem ;-)

ocenił(a) serial na 10
mitrus80

Dla mnie to tych smoków mogłoby nie być. Szkoda, że Bronn go nie ubił.

ocenił(a) serial na 10
Tommy_DeVito

Nie! nie! nie! nie zgadzam się, i tak już Lannisterom za dobrze idzie... w zasadzie można uznać że to ulubieńcy Martina...

ocenił(a) serial na 10
mitrus80

Bo Daenerys nie nadaje się na tron. Pomimo, że nie przepadam za Lannisterami. Gdyby nie smoki to Dany miałaby ciężko. A tak to nie musi grać dyplomacją, strategią na polu bitwy tylko bierze Drogona i pali. Co jak smoki zdechną? Obalą ją w moment chyba, że wprowadzi rządy terroru z Dothrakami u boku (których Randyll Tarly i Jamie Lannister rozbili by w normalnej walce). Ale czy o rządy terroru Daenerys chodzi?

ocenił(a) serial na 10
Tommy_DeVito

No a kto niby powinien ten tron objąć wg ciebie?

ocenił(a) serial na 10
mitrus80

Nie wiem ale na pewno nie ona. Jak dla mnie to może go nawet objąć syn Edmure'a Tully i Roislin Frey ;-) Daenerys jest kreowana od początku na królową a nie lubię takiej przewidywalności a jak jeszcze ją sparują z Jankiem Śniegiem to już w ogóle będzie porażka. Mam nadzieję, że skończy z kosą w sercu (w końcu tak kocha ludzi, że się dla nich poświęci, no chyba, że ich nie kocha?).

mitrus80

Tylko Nocny Krol jest w stanie zapewnic Westeros 'wieczny (s)pokoj'.

użytkownik usunięty
Tommy_DeVito

"bierze Drogona i pali"
Mając taką przewagę nad innymi, powinna spalić każdego, kto się sprzeciwi jak Aegon najeźdźca, który rozpoczął dynastię trwającą 300 lat, nawet długo po tym, jak smoki wymarły.

ocenił(a) serial na 10

Powinna. Gdyby te smoki miał Roose Bolton albo Tywin Lannister to już by dawno było po wojence.

użytkownik usunięty
Tommy_DeVito

Albo Stannis, też miał mieć smoka i podbić Siedem królestw jak Aegon, ale Davos wszystko zniszczył.

Tommy_DeVito

Niestety tu się zgodzę. Aczkolwiek można zrzucić to na młodość tej postaci i kompletny brak obycia w wojennych potyczkach.

użytkownik usunięty
mitrus80

Ja też. Szkoda, że nie spalił Bronna albo Jaimego.

ocenił(a) serial na 10

Jamie by mnie zaskoczył śmiercią, ale Bronna liczyłem że przypiecze, cwaniaczka

ocenił(a) serial na 10
mitrus80

Bronn obok Ogara mój ulubiony wojak w serialu ;-)

użytkownik usunięty
Tommy_DeVito

Był fajny w duecie z Tyrionem, kiedy dialogi były kalką z książki. Przez słabe żarty w ostatnich sezonach zasłużył na spalenie.

ocenił(a) serial na 10

Dlatego chciałbym by jednak przeżył bo Tyrion jest blisko. ;-)

Tylko ten w promo konkretnie w scenie z Jonem wygląda na mniejszego...

użytkownik usunięty
kuki7

Ten, na którym siedzi Daenerys?

Dokładnie, ten który wydziera się na Snowa.

ocenił(a) serial na 10
kuki7

to są 2 rożne smoki, na początku siedzi se wielki a potem maly się wydziera na Snowa

mitrus80

Chociaż teraz znowu obejrzałem promo i to też jest Drogon (czerwony) ale ktoś coś zawalił w edycji wygląda na mniejszego...

ocenił(a) serial na 10
kuki7

to musi być Drogon bo Daenerys innym chyba nie lata

ocenił(a) serial na 7
mitrus80

Ten smok przeżyje ale inny zginie