PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 408912
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

URYWA.DUPSKO.PRZY.SZYI.MOCNIEJ.NIŻ.BITWA BĘKARTÓW I HARDHOME.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Eden

i jak tu wytrzymac do oficjalnej premiery z oglądaniem :(

Black_Hole

Do tego w niedzielę prawdopodobnie zostanie wypuszczony 7x5. Szybciej niż legalnie w HBO 7x4.
Skoro mają niby cały sezon to wielce prawdopodobne, że niedługo będzie całe 7 epizodów w sieci.

ocenił(a) serial na 7
returner

Szczerze... to wolałby aby to było kłamstwo.

Martin von Carstein

Prawie każdy wolałby, żeby nie było wycieku scenariusza w październiku czy
teraz tego ataku hakerów, gdzie mają skrypty wszystkich dialogów i całe epizody,
bo jest się zwyczajnie narażonym na spoilery i to jest nieuniknione.
Tylko z tego powodu jest się zmuszonym do oglądania nie bieżąco, by uniknąć spoilerów.
Zbyt wiele osób z mego otoczenia ogląda ten serial.

ocenił(a) serial na 7
returner

Moje obawy dotyczą głównie uderzenia w HBO. Jeden odcinek jakoś przetrawią ale kolejne trzy, z finałem sezonu może ostudzić ich zapał w tworzeniu takich widowiskowych, kosztownych produktów.

Martin von Carstein

Pamiętam wyciek przy premierze 5 sezonu, kiedy pojawiły się pierwsze 4 epizody.
I podejrzewało HBO, że za tym stał któryś z licznego grona dziennikarzy,
którym udostępnili akurat te pierwsze epizody, by mieli czas napisać recenzje.
Rok później przy 6 sezonie, a także przy 7 sezonie nie chcieli dawać już dziennikarzom z
powodu tego, że się przejechali i twierdzili, że teraz mają lepsze środki ostrożności przed takimi incydentami. Ale na atak hakerów nie ma mocnych skoro potrafią nawet złamać rządowe zabezpieczenia.

ocenił(a) serial na 7
returner

Na tych kwestiach się nie znam aczkolwiek nie rozumiem dlaczego tych kopii nie trzymają jedynie w sieci wewnętrznej skoro są cenne.

ocenił(a) serial na 10
returner

To nie ci hakerzy wypuścili ten odcinek, którzy shakowali HBO, tylko pakistańscy hakerzy (XD) ukradli ten odcinek od indyjskiego dystrybutora, którego znak jest nawet widoczny na tym odcinku. Inna grupa hakerska, zapowiedziała "największy wyciek w historii" po czym dali jedynie skrypty do odcinka 4, które już od dawna latały po internecie. Nie spodziewałbym się kolejnych odcinków wcześniej, chyba że wsród tych 1TB wykradzionych było coś więcej niż tylko skrypty i zdjęcia. W niedziele grupa hakerska, która dokonała ataku na HBO miała wypuścić ten odcinek który wyciekł dzisiaj (tak dokładnie ci idioci myśleli ze 24 godziny przed premierą w HBO bedzie najlepszym czasem na taki wyciek poniewaz ludzie nie zobaczą wtedy premiery w telewizji). Wycieki mają znikomy wpływ na zyski HBO, ponieważ większość ludzi która widziała ten odcinek zobaczy go jeszcze raz, poznieważ chcą zobaczyć sceny bitwy w lepszej jakości. W dodatku nie spodziewam się, że ktokolwiek anuluje subskrybcje HBO z uwagi na wyciek. Najgorszym scenariuszem dla HBO byłby wyciek scenariuszów do sezonu 8, bo to oznaczałoby że zakończenie całej sagi zamiast być ujawnione na ekranie zostanie przedstawione przez wycieki hakerskie, jednak w takim przypadku zawsze można po prostu powiedzieć że przecieki są nieprawdziwe, żeby zostało jeszcze troche emocji dla widzów.
Co do samego odcinka do moim zdaniem, nawet po obejrzeniu go w niskiej jakości jest jednym z najlepszych w serialu. Trudno to stwierdzać obiektywnie, jednak moim zdaniem wizualnie wyglądało to niesamowicie i zdecydowanie nie raz wróce do tych scen kilkanaście razy podczas oczekiwania na 8 sezon (już i tak oglądałem kilkakrotnie szarże dothraków).

huyochita

Bardzo ciężko będzie utrzymać HBO w tajemnicy samo zakończenie serialu
(skrypt ostatniego epizodu całego serialu)

ocenił(a) serial na 5
returner

Powiem ci szczerze, że wiedząc, że Martin ujawnił 3 WTF twisty, to nie wiem, czy chcę znać ostatni.
1 to był spalenie Shireen- zaliczone.
2- Hodor-zaliczone.
Nie chce znać 3 przed premierą odcinka.

ocenił(a) serial na 10
returner

Przed sezonem szóstym z tego co wiem tajemnica Jona Snowa została utrzymana do samego końca, chociaz nie jestem tego w 100% pewny,

ocenił(a) serial na 5
huyochita

Pochodzenie JOna nie jest tym 3 twistem, z tego względu, że wszyscy to podejrzewali, a twórcy serialu mówią, że ten 3 twist będzie pod koniec 8 sezonu. Stąd moja obawa przed spojlerami 8 sezonu.

użytkownik usunięty
Eden

Na fb widać pełno zdjęć jak Bronn balistę trzyma

ocenił(a) serial na 2
Eden

Ta bitwa z 4 odcinka jak narazie przebija wszystko :D rewelacja

ocenił(a) serial na 8
mateuszz27

Skąd ta ocena 1? :o

ocenił(a) serial na 7
BoskiDawido

Bo ten serial ssie :*

ocenił(a) serial na 6
mateuszz27

Zgodzę się- już kilkanaście razy oglądałam bitwę w tym odcinku :)

ocenił(a) serial na 7
AlexisAthene

W sumie trochę ciężko nazwać to bitwą, nie? Lannisterowie byli w dup*ie na samym starcie, ciekawi mnie tylko, czy skonstruowane przeciw smokom kusze, rzeczywiście będą dla nich takie śmiercionośne. Skoro po jednej strzale Drogon tak zareagował, nie będzie lepiej.

ocenił(a) serial na 7
Kokonamaroko

A kojarzysz jak te "kusze" nazwali? Skorpiony, do tego majstrowal przy nich "doktorek" Cersei, wiec mam nadzieje ze smoczkowi nic nie bedzie, ale pewnie Drogon zegna sie z serialem ; ( ...

ocenił(a) serial na 5
Eden

Eeee tam.Dupy nie urywa. Fanfiction.

ocenił(a) serial na 8
Eden

Już myślałem że Bronn zginie , a Jaime od tej pory będzie dzierżył przydomek Smokobójca .

ocenił(a) serial na 7
czaromaro

Pojechali trochę po bandzie. Bronn raczej nie byłby na tyle honorowy żeby olać swoje złoto i nie uciec, gdzie pieprz rośnie, tym bardziej, że mając takie doświadczenie wiedział, iż Lannisterowie nie mają najmniejszych szans. Nie chciał walczyć nawet za Tyriona, ale za blond pudlem poszedł w ciemno :D

ocenił(a) serial na 8
Kokonamaroko

też na początku myślałem że weźmie nogi za pas i da w długą , a później ehh zginie na tej wielkiej kuszy jak ostatni głupiec ;d

ocenił(a) serial na 9
Eden

Do bękartów i hardhome daleko, ale i tak nieźle jak na "niefinałowy" odcinek.

ocenił(a) serial na 9
axsas

Tak, hardhome jest zdecydowanie jedna z najlepiej zekranizowanych bitew w historii tv. Blackwater również skradło moje serduszko :D