Do obsady 3. sezonu serialu fantasy stacji HBO pod tytułem "Gra o tron" dołączyły dwie
brytyjskie aktorki - Tara Fitzgerald oraz Charlotte Hope. Kogo zagrają?
Informację o Fitzgerald podała londyńska gazeta, z której dowiadujemy się, że twórcy będą
wymagać od aktorki umiejętności biegania. Na razie nie wiadomo, jaką postać ma zagrać, gdyż
stacja HBO oficjalnie tego nie ogłosiła. Na kogo Wam pasuje ta aktorka?
Natomiast Charlotte Hope ma zagrać bohaterkę imieniem Myranda. Spekuluje się, że może
chodzić o Myrandę Royce, córkę Nestora Royce'a. Zdjęcia do 3. sezonu mają rozpocząć się w
lipcu w Irlandii Północnej.
Myranda Royce, cóż za kluczowa postać. Nawet po sprawdzeniu w asoiaf wiki, dalej nie pamiętam jej z książki. Córka jakiegoś lorda z Doliny, z tym że w tym sezonie akcja nie powinna się tam toczyć.
Podejrzewam, że to postać pozaksiążkowa, co niestety źle wróży, ewentualnie Meera Reed, co akurat by dobrze wróżyło.
dokładnie, wiele wprowadzająca postać, której wątek książkowy kończy się na paru nic nie znaczących stronach :D chociaż, o ile dobrze pamiętam, reżyserzy mówili że meera reed zostanie wprowadzona w dalszych częściach, więc może akurat? fajnie by było, mogliby wątek brana prowadzić zgodnie z treścią... z co do tej aktorki która musi potrafić biegać- zaintrygowała mnie :D ciekawe o kogo chodzi, hm; jakieś sugestie?
ta Hope mogła by byc odpowiednikiem Meery bo sliczna dziewuszka z niej i miło by ja bylo ogladac
obsadzono również Blackfisha:
http://winteriscoming.net/2012/06/clive-russell-cast-as-the-blackfish/