PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405968
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Odcienk 1x9

ocenił(a) serial na 8

No niestety drodzy fani zbliżamy się nie chybnie do końca pierwszego sezonu Gry o tron. Niektórym z nas znane jest już zakończenie 1 sezonu ponieważ uraczyli się 1 częścią Pieśni Lodu i Ognie ,drudzy natomiast wyczekują z niecierpliwością na dalsze perypetia.. naszych bohaterów.

http://www.heroesmovies.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1379:gra -o-tron-promo-1x9&catid=73:gra-o-tron&Itemid=253

Swoje słowa kieruje do tej drugiej części fanów, jak myślicie jak zakończy się pierwszy sezon co zostanie wyjaśnione a co jaszcze bardziej skryte i niewyjaśnione??

ocenił(a) serial na 8
Wybitny_krytyk

śmierć Neda - Martin w sposób genialny ukazał nam że 1 dobry człowiek nie jest wstanie przekrzyczeć tłumu zdrajców kłamców i gwałcicieli.. dlatego Ned musiał przegrać się z życiem, co chyba nie jest takim wielkim zaskoczeniem ponieważ nie tylko Martin ukazuje tą problematykę.. w swoim utworze „Pieśni Lodu i Ognia”.

Teraz powstaje pytanie czy opłaca być się człowiekiem honoru ??

Postępować według zasad i obyczajów ??

Czy należy być uczciwym i honorowym ??

Walczyć o to co dobre oraz słuszne??

Czy honor i odwaga ma jeszcze jakieś znaczenie??

Takie pytania nasunęły mi się po śmierci Neda Starka.. A wam?

ocenił(a) serial na 10
Gagee

Pierwsze co mi się nasunęło jak usłyszałem rozkaz małego rozbójnika to "What have you done?!".

succubusus

Ja jak widzę to blond dzofrejowate hovno to chce mi się klnąć.

Gagee

Ja książek nie czytałem i i oceniam serial jako serial. Jak dla mnie jest bardzo dobry. Książkę zawsze mogę doczytać i tak pewnie zrobię, przede wszystkim będzie ona na swój sposób nowa, bo ponoć jest bardzo wielowątkowa tak też wolę kolejność film, a potem książka.

CO DO WRAŻEŃ 9 ODCINKA(spojlery):
- Snow nie powinien ruszać tyłka z miejsca, ale tak się stanie zapewne, ciekawie przemieszane są też wątki właśnie w postaci miecza, który miał być Joraha, a trafił do Snowa
- Khal umiera od takiej rany... spory pech, zwłaszcza, że dał się obadać zielarce. Teraz odstawiają jakieś mambo jambo i pewnie faktycznie wyjdzie lepiej żeby Khal poległ mimo, że postać Drogo jest wdzięczna,
- Tyrion znów punktuje, wygląda na to, że spośród bogatych i pięknych Forresterów... Lannisterów znaczy się jest najbardziej porządny.
- Wywód wojsk Robba całkiem udany, no i Jamie w niewoli. Ciekawe co teraz w związku z tym, że Eddard nie żyje, w tym momencie Joffrey zrobił spory błąd: nie uniknie wojny, Sansa go znienawidzi co tym samym zasieje ziarno zdrady. No zobaczymy czy głupi gnojek pożyje długo, nie mam nic przeciw żeby np znów na Aryę, która tym razem przebije mu gardło albo porządnie okaleczy.

ocenił(a) serial na 10
Jaq87

WRAŻENIA 9 ODCINKA (SPOILER)
-Racja, Snow powinien pilnować Muru.
-Szkoda Khala.
-Robb się dobrze spisał.
-Joffrey- na pal.

ocenił(a) serial na 7
Gagee

należy.

stawiając pytania "czy opłaca się być honorowym" pokazujesz tylko tyle, że ty na pewno nie jesteś...

ocenił(a) serial na 8
keeveek

ehehe ;D ale pocisk xD ja odnosiłem się tylko do !!!! serialu panie honorowy !!!! chciałem zwrócić uwagę gdzie zaprowadził honor i dobro Starka!!!oraz jak nam to sprytnie pokazał Martin !!

ocenił(a) serial na 8
Gagee

Chyba nie zrozumiałeś mnie kolego :P

ocenił(a) serial na 8
Gagee

A poza tym zostały tylko prze zemnie postawione pytania na które sam nie odpowiedziałem więc nie możesz tego z góry zakładać co ja myślę i co ja sam sadze o honorze… Odpowiedzi na pytania i chwile na refleksje zostawiam odbiorcą :D

ocenił(a) serial na 8
keeveek

Łatwo to się pisze sprzed komputera w ciepłych kapciach. Ciekawe jak Ty byś zachowywał się po pobycie w ciężkim więzieniu z perspektywą utraty głowy nie tylko swojej ale również swoich dzieci. Ja np nie wiem co bym wtedy zrobił. Ktoś mi kiedyś powiedział, że ludzi w sytuacjach ekstremalnych naprawdę ocenić mogą tacy co w podobnych sytuacjach się znaleźli.

ocenił(a) serial na 10
Gagee

Problem Neda polegał na tym, że chciał być dobry dla ludzi złych :) Mógłby pomóc królestwu gdyby użył trochę sprytu i nie ufał każdemu. Przecież nie był głupi, gdyby chciał rozegrałby to lepiej.

ocenił(a) serial na 8
bulinka_fw

Czy ja wiem.. używając tego jak mówisz sprytu złamał by wiele zasad którymi sie kierował życiu przez co stał by się innym człowiekiem którym nie chciał się stać .. w ostatniej scenie 9 odc.. łamie swoje reguły po to by ratować rodzinę co wymaga od niego wielkiego poświęcenia i szlachetności .. Zgadzam się z tym co mówił Targaryen do Sowa na murze taki jak Ned Stark zdąża się na 10 tysięcy ludzi.. Dlatego będzie mi brakowało Neda…

ocenił(a) serial na 10
Gagee

Nie musiał snuć intryg wystarczyło by, żeby nie powiedział królowej ile wie, a jego losy na pewno potoczyły by się inaczej, ale wtedy PLiO skończyły by się na dwóch tomach:) Mnie szczerze w książce postać Neda w pewnym momencie zaczęła irytować, bo szlachetność nie tłumaczy głupich ruchów.

ocenił(a) serial na 8
bulinka_fw

Tez to zauważyłem :D czasami miał za długi język i podejmował zbyt pochopne decyzje które w ogóle nie były przemyślane..

ocenił(a) serial na 10
Wybitny_krytyk

Dobitnie napisane, ale zgadzam się.

ocenił(a) serial na 10
Emeraldine

na PlayTube juz jest z Napisami Gra o Tron 9 odcinek

Gagee

i znowu tydzien czekac no masakra :/

ocenił(a) serial na 10

Nie martw się. Po odcinku za tydzień będziemy musieli czekać rok na następny

ocenił(a) serial na 8
Gagee

Mnie ciekawi czy autorzy serialu stana na wysokosci zadanie przedstawiajac ostatnia scene ksiazki i pewnie tez calego sezonu. Będą musieli cos ladnego na kompach zrobic, co najmnije jak Gollumn w LotR Jacksona.

mariuszl2

Bardzo się wczułam w oglądanie tego zjawiskowego serialu i postać Neda była
dla mnie bardzo ciekawa. Sam bohater wyznawał etos średniowiecznego rycerza :
Bogowie, honor, król, ojczyzna. Aż się popłakałam i nie zasnę. Scena była
okrutna, ale i zarazem fascynująca. Nie zmienia to faktu że bardzo
nie podoba mi się taki zwrot akcji i będę ubolewać nad utratą tego
bohatera...