PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406865
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Olbrzymy

użytkownik usunięty

Nurtuje mnie jedna rzecz, skąd tam się wzięły olbrzymy wśród białych wędrowców? Z tego co pamiętam (mogłam zapomnieć, więc wyprowadźcie mnie z błędu jakby co) zginęły i zostały spalone, żaden nie został wskrzeszony przez króla trupów. To jak, oni je za słabo spalili i król i tak ich "odratował" czy może król ma nową mocą i nawet spalonych potrafi odratować? Takie zaniedbanie ze strony nocnej straży?

ocenił(a) serial na 6

Kilku spalonych mogli nie odgwizdać :D hehehehe...

O borze tucholski, aż mi zaschło w gardle. A tak na serio, to Północ od Muru jest ogromna i niezbadana. Mógł trafić na jakieś ostatnie żywe osobniki i je ukatrupić, i w konsekwencji wskrzesić.

Azqabat

Dokładnie.

ocenił(a) serial na 10

To przypadkiem nie ten co padł w Hardhome?

ocenił(a) serial na 2
EveningTwilight

A padł jakis w hardhome ? Oglądasz uważnie czy na żelazku ?

ocenił(a) serial na 7

Przecież nie wszystkich dzicy sprowadzili ze sobą. Na pewno jakieś klany zostały na północy no i teraz sobie maszerują.

ocenił(a) serial na 6

Tutaj musi się wykazać ktoś ze świetną pamięcią ale nie przypominam sobie żeby w serialu była mowa a paleni olbrzymów.

użytkownik usunięty
JohnnyRyper

dzicy palili ciała bo wiedzieli, że one po czasie ożywają. Niby tak, ale ja raczej pamiętam jak władca dzikich powiedział, że wszyscy żyjący są zebrani w wiosce, a te olbrzymy to już ostatnie.

Nie wiem czy to było w hardhome, ale było kilka olbrzymów i z wyjątkiem jednego wszystkie zginęły podczas ataku na nocną straż, a ten jeden zginął podczas przejmowania północy jak była wojna z Ramseyem.

Bo mi się wydaje, że nie bez powodu było takie przybliżenie na jego twarz. Ja po prostu lubię rozkminiać takie rzeczy, nawet jeśli wydaje się że to nic nie znaczy.

ocenił(a) serial na 6

ja myślę ze nie ma co rozkminiać i po prostu olbrzymy w armii to olbrzymy które nie przyłączyły się do reszty dzikich albo się od nich na chwilę oddzieliły. Chwile która okazała się wiecznością :O

ocenił(a) serial na 8

Spalono trzech olbrzymów, a zwłok przez nie-wiadomo-ile lat mogły się nazbierać tysiące. Biali wędrowcy reanimują nie tylko "świeże" trupy.

ocenił(a) serial na 9

To nie był Hodor? Ja byłam pewna, że to Hodor. A z Hardhome udało ocalić się jednego olbrzyma, za bramą, którą kazał zamknąć magnar pewnie pozostało wielu.

ocenił(a) serial na 10

to były olbrzymy, które umarły kiedyś daleko na Północy i nikt ich nie spalił.

ocenił(a) serial na 9

Olbrzymów za murem było trochę. Te, które maszerują z Nocnym królem to nie są te z
bitwy o mur 4x9, ani Wun Wun, który padł w Winterfell w 6x9.
To inne egzemplarze, które umarły na dalekiej północy i zostały wskrzeszone do armii NK :)

ocenił(a) serial na 10
returner

A moim zdaniem ten olbrzym, który maszerował na czele armii, to właśnie Wun Wun. Ten olbrzym bardzo go przypomina, w dodatku ma tylko jedno oko, a Wun Wun dostał strzałą w oko ;p Trudno powiedzieć czy faktycznie to prawda, ale ja bym obstawiał że tak ;D

ocenił(a) serial na 9
pomsta1350

Jak mógł to być Wun Wun, który był po innej stronie muru niż maszerująca armia Innych pokazywana w 6 i 7 sez.
Ciało martwe Wun Wuna było w WInterfell.
Nadal na koniec 7 sezonu, kiedy upadł mur armia Innych jest daleko od tego miejsca.
Zobacz sobie na mapie Westeros, gdzie jest wschodnia strażnica, a gdzie WInterfell, gdzie zabito olbrzyma.

ocenił(a) serial na 10
returner

Faktycznie, patrząc na to z tej strony to masz rację. Ale jednak ten olbrzym troszkę był podobny do Wun Wuna :D

ocenił(a) serial na 9
pomsta1350

Sądzę, że wielu olbrzymów mogło być pozbawione oka. A podobieństwo to była zwykła zabawa z widzem :)

ocenił(a) serial na 10
returner

Pewnie tak :D

ocenił(a) serial na 9

Val powiedziała Jonowi, że wśród Dzikich było około 300 olbrzymów z Hardhome udało się uratować jednego, w bitwie o Mur zginęły dwa. Może w serialu nie będzie ich aż tylu, ale paru na pewno.