PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409000
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Mocna ostatnia scena z Cersei,od samego poczatku wiedzialem ze sama na siebie kreci bata,dobrze jej tak :)

ocenił(a) serial na 9
DrunkenWind

Dokładnie! Tak się cieszę, że wpadła we własne sidła.

ocenił(a) serial na 7
DrunkenWind

Ano, dokładnie jak sobie pościeliła tak się wyśpi ;) I jeszcze ten jej 'genialny' pomysł by fanatyków dozbrajać, ech to się nie mogło dobrze skończyć.

Od początku była dla mnie najbardziej antypatyczną postacią i mam nadzieję, że sprawiedliwość wreszcie ją dosięgnie.

ocenił(a) serial na 10
DrunkenWind

"Hipokryzja jest jak czyrak; jego przecięcie nigdy nie jest przyjemne"

ocenił(a) serial na 9
DrunkenWind

tak się ucieszyłam, że w końcu ktoś jej ten uśmieszek z twarzy usunie, szczerze mówiąc to jest to postać, której najbardziej nie znoszę w serialu, bardziej od Joffrey'a kiedykolwiek

ocenił(a) serial na 9
DrunkenWind

Jakiego"haka" na nią mają?

ocenił(a) serial na 9
suprise88

Lancel pomagal jej usmiercic Roberta, byc moze wie o kazirodztwie Cersei i Jamie

wilma_z_2

Przede wszystkim Lancel był kochankiem Cersei.

ocenił(a) serial na 9
Varshewer

ale ponoć nie idzie o Lancela tylko jeszcze jakiegoś młodzieniaszka...

suprise88

Że co?

ocenił(a) serial na 6
DrunkenWind

Swoją drogą to teraz widać jaki zakłamany jest szef Wróbli. Wiedział od początku o grzechach Cersei, bo Lancel mu już to powiedział dużo wcześniej. Czekał jednak na dobry moment, sprawiał wrażenie jej sojusznika czy też bardziej narzędzia którym Cersei może się posługiwać. I dopiero kiedy Wróbel uznał, że jest dość silny to postanawia się zabrać za Cersei. Dobrze rozegrane :>

ocenił(a) serial na 10
kozas15

Tak, cwana postac niby skromny religijny sługa a swoje polityczne zamiary ma.

kozas15

Czy ktos wie jak nazywa sie aktor grajacy wielkiego wrobla? Nie widze w obsadzie

maspilly

Juz mam xd

ocenił(a) serial na 6
maspilly

Swoją drogą to genialny aktor, pewno niestety mało znany młodszym. Polecam obejrzeć Brazil z 1985 - genialny film jak i rola Pryce'a

kozas15

Grał ojca Elisabeth w "Piratach z Karaibów" ;)

ocenił(a) serial na 6
innertia

Ta, tyle, że to mało znacząca rola. W Brazil był postacią pierwszoplanową, zresztą sam film genialny a dość mało znany. Zresztą jak ogólnie się przejrzy na filmografię Jonathana Pryce'a to najlepszy okres miał chyba w latach 90-tych

ocenił(a) serial na 10
kozas15

Wielki Wróbel jest o niebo lepszym graczem niż poczciwy Ned. Jest zdeterminowany i przebiegły. Potrafi ukrywać swoje emocje. Przed Cersei najpierw zagrał miłego staruszka, który chce jej pomóc w walce z grzechami bogaczy i pozwala się wykorzystywać do czarnej roboty. Dopiero kiedy zgromadził odpowiednie siły wtedy zwabił ją w pułapkę i zaatakował z zaskoczenia. To jego surowe spojrzenie było świetne. Teraz widać jak wielką pogardą darzy on "królową". Tak trzymać. Świetny aktor. Grał też przeciwnika Bonda w "Jutro nie umiera nigdy".

ocenił(a) serial na 6
PaulKellerman

Oczywiście, przecież nic nawet nie wspominałem o Nedzie. Zgadzam się ze wszystkim.

ocenił(a) serial na 10
kozas15

Wyszło im to trochę zabawnie, bo najpierw Cersei załatwiła jednego przeciwnika Bonda (Sean Bean grał w "GoldenEye"), a potem drugi przeciwnik załatwił ją.

ocenił(a) serial na 6
PaulKellerman

Haha ta, a gdyby Richard Kiel(pamiętny "Buźka") jeszcze żył i był młodszy to mógłby zagrać Górę :D

ocenił(a) serial na 10
kozas15

Warunki fizyczne miał idealne do tej roli. Ale i tak najlepszy był Góra z pierwszego sezonu. Gdyby to on walczył z Oberynem to walka byłaby jeszcze lepsza.

ocenił(a) serial na 10
DrunkenWind

Lancel nie pracuje do Pytera. Tylko dla mnie to ja go zmusiłem w liście żeby wyjawił prawde septonowi albo powiem wszystko Jaimiemu

ocenił(a) serial na 8
DrunkenWind

Tępa Strzała dostała za swoje , a to dopiero początek .

DrunkenWind

No jak dla mnie to ten nawiedzony jest skończonym idiotą
Cersei wiedziała ze jest nawiedzonym szajbusem ale w życiu do głowy by jej nie przyszło ze z debilem ma do czynienia
Mnie zreszta tez
Nie czytałem książek nie widziałem tez 8 odcinka ale naturalnym jest ze fanatycy pójdą pod nóż
Władza która mieli pochodziła od królowej to jej sie wszyscy bali i nie podnosili ręki na fanatyków
Teraz wojsko i ludność którą gnębili wytnie ich w pień owszem maja jakaś tam broń ale z wojskiem królestwa to jakby bić noworodka

machiavellimind

Nie czytałeś książek ani nie oglądałeś dokładnie, więc pierdzielisz głupoty. Wiara przed Targaryenami miała dwa potężne, zmilitaryzowane zakony: Braci Ubogich i Synów Wojownika. Targaryenom udało się je rozwiązać dopiero po wielu latach krwawych wojen. Teraz zostały reaktywowane i każdy musi się z nimi i liczyć.