PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409478
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Ten odcinek był rozczarowujący. Nieważne jak dramatyczna była scena z głównymi bohaterami i tak nie wywoływała emocji bo bohaterowie mieli zby silny plot armor. Zgineły tylko mało ważne drugoplanowe postacie. Reszta była w stanie sama pokonać 100 nieumarłych jakby było to nic. Widać, że scenariusz jest pisany według tego co chcą fani postaci, a nie na podstawie ksiązek. Mam nadzieję, że Martin naprawi to wszystko w swoich książkach i będą one całkowicie inne od tego co pokazane jest w serialu.
Smierć nocnego króla była rozczarowująca. Po kolejnej scenie jak główny bohater znowu unika śmierci w cudowny sposób zaczełam kibicować nieumarłym i miałam nadzieję, że nocny król wygra. W tej bitwie powinna zginąć przynajmniej połowa głównych postaci, ale nie zginął nikt ważny. Najbardziej rozczarowujący jak dotąd odcinek. Choć nakręcony bardzo klimatycznie to scenariusz jest rodem z amerykańskich filmów gdzie wszyscy lubiani bohaterowie przeżywają i mamy happy end. Pierwszy raz straciłam ochotę by oglądać kolejne odcinki.
Inni żołnierze nie byli potrzebni. Jak Arya była w stanie zabić sama 100 nieumarłych, tak z tak silnym armor plot, byłaby sama w stanie pokonać i 100 tysięcy.

ocenił(a) serial na 8
nina88

Scenariusz nie jest pisany pod to czego chcemy.. Widać to po opiniach ludzi. Scenariusz jest pisany pod to co scenarzysta MYŚLAŁ, że będzie fajne. Bardzo dobrze, że będzie on gnojony i mam nadzieję, że wypierd**** za tak spaprany finał serialu. Wolę już te słonie niż tak ubogą finałową bitwę z największym złem

ocenił(a) serial na 7
nina88

no najlepsze było to całe podejście do walki xD

straćmy tysiące na walkach poza zamkiem zabijając może z 20% truposzy XD
tylko po to żeby potem na murze stało może po 20 osób bo już nam wojska brakuje [ale wcześniej wtopiliśmy jakieś 30.000 pod murami] xD

A na deser....... o nie NK resnął tysiące umarłych i teraz ma nasrane wojska w każdym calu zamku :O o nie nasi bohaterowie są otoczeni a DANKA z JEDNĄ JEDNĄ1!!! obstawą jest za murami gdzie właśnie wstało jakieś 20.000 umarłych

10 sec. potem XD z jakiegoś powodu tłumy truposzy nadal podchodzą do Danki jak wrodzy NPC-e w grze Assassin's Creed 2 xD

15 sec potem - Nieskalani w tysiącach padali jak szmaty na murach i poza nimi ale JAMIE z lewą ręką Pod i Brienne stoją pod murem i zabijają już jakiąś drugą setkę XD

20 sec potem - Gendry XD k..wa Gendry!!!! i thormund stoją otoczeni w ZAMKU [ na środku dziedzińca] w którym właśnie resło się jakieś 5.000 truposzy NA ŚRODKU DZIEDZIŃCA i jedyne co robią to stoją na coraz większej górze trupów XD

to tak psuło mi odcinek że co 30 sekund kląnąłem jak szewc....

Nie lepiej by było gdyby zrobili walkę all in the castle albo szybko się cofnęli...? potem NK by wywalił mur i była by non stop sieka?? oddając kolejne levele?? w między czasie w zamku i poza nim zginęło by z 10 bohaterów...

a sam NK mógłby to olać i z grupką ziomków wlecieć od tyłu wywalić mur i w ogniu wpaść do GAJU gdzie wtedy ARYA omijając walki mogła by jak człowiek się pojawić i skacząc z nienacka go Zabić???

dali by mi 2h i bym im lepszy scenariusz bitwy napisał

nina88

Jeśli scenariusz I sezonu byłby pisany przez tych samych scenarzystów co teraz to Ned Stark by ciągle żył, a Jofrey zginął by pod koniec I sezonu zanim udałoby się mu skrzywdzić któregokolwiek z głównych bohaterów. Nie potrzebna byłaby nawet armia, sam Ned byłby w stanie pokonać całą armię królestwa i uratować je przed złym Jofreem i Cersi. Czy scenarzyści naprawdę myślą, że to jest to czego widzowie chcą? To co było zaserwowane w ostatnim odcinku to lekceważenie widzów. Nieważne jak dobrze była nakręcona bitwa, scenariusz popsuł wszystko.
Mam jedynie nadzieję, że Martin naprawi to w swoich książkach, on jednak bardziej szanuje czytelników niż scenarzyści widzów dając im amerykańską papkę.