PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 405904
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Prolog trochę skopano

użytkownik usunięty

Bezsensownie pocięte ciała (przecież zabito ich w konkretnym celu i potrzebni byli w całości), które potem znikają bez śladu choćby krwi na śniegu, zupełnie niepotrzebne tandetne gonitwy po lesie i teatralne ucinanie łebka jednemu, a pozostawienie przy życiu drugiego. Kto i po co nabił dziewczynę na gałąź też nie wiadomo, Innym to nie było potrzebne i nie tak zwykle zabijają.
Nie wiadomo również w jaki sposób po wszystkim paniczny dezerter Will przedostał się przez mur i dotarł aż pod Winterfell (a goniących go 11 konnych miało aż 3 sztandary, po grzyba w domu w czasie pokoju?).
Nawet o parze z ust na mrozie ktoś chyba zapomniał.

Natomiast udane sceny w zamku i rodzinka Starków, rewelacyjny epizod ścięcia zbiega, nieźle pokazany mur.

Jak na razie – może jeszcze być różnie.

użytkownik usunięty
jutrzen

a wcale że nie najstarszy

(chociaż, z drugiej strony, w pewnych okolicznościach mogłoby się okazać, że najstarszy;)

ocenił(a) serial na 7

ja czekam aż wy dzieciaki ogarniecie, że żaden serial i żaden film będący adaptacją jakiejkolwiek książki nie musi się jej ściśle trzymać.

keeveek

No, ale to nasze święte fanowskie prawo tropić wszelkie odstępstwa;)
Dzisiaj mam dobry dzień, zostałam juz nazwana robaczkiem i dzieciakiem;) Jak się tak zastanowić, to to dosyć czule brzmi;)

użytkownik usunięty
tara_filmweb

Strasznie dużo na tym forum niekumatych palantów, czuję, że może być tu załamująco ;)

użytkownik usunięty
keeveek

jesteś dobry w tym łapaniu sensu dialogów, nie?

użytkownik usunięty

dobrze gada, tylko akurat nie powinien tego do ciebie kierować
będą odstępstwa napewno, no ale pokomentować to też zabawa
chciaż, jak już mówiłam, będzie sporo upierdliwego czepiania się w stylu "a w filmie Sansa przewróciła się o koło od wozu, a w książce wpadła do kubła z wodą"

ocenił(a) serial na 9

po obejrzeniu Legend of the Seeker nie mam żadnych zastrzeżeń co do "niezgodności" niektórych scen w tym serialu z książką!