PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406760
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Wiele osób mówi mi, że jest to na prawdę dobry serial. Jednak nie mogę się co do niego przekonać, niby obejrzałem pierwszy odcinek, ale już to samo w sobie było mozolne. Dlatego chciałbym prosić abyście mnie jakoś zachęcili do tego serialu. Dlaczego warto obejrzeć ten serial.

ocenił(a) serial na 9
AntonCzechow

Bo jest fajny.

ocenił(a) serial na 10
PetterJa

<przekonuje>

ocenił(a) serial na 9
AntonCzechow

Bo Czechow nie wymyśliłby tak genialnej postaci jak Tyrion Lanninster ;-)

ocenił(a) serial na 10
killer83_2

dla mnie Tyrion podium

ocenił(a) serial na 10
AntonCzechow

jak ci sie 1 odcinek nie spodobal, to znaczy, ze iny klimat
dla mnie 10,5 podwojnie chmielone;)
trza lubic fantasy, zeby GOT docenic
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
robek81prl

Niekoniecznie... Osobiście nie lubię fantasy, a jedyne co jestem w stanie przełknąć to Tolkiena, a mimo wszystko GOT-a doceniam ;) A co do autora tematu, to niech się buja, nikt go nie będzie na siłę zachęcał do obejrzenia czegoś !

ocenił(a) serial na 10
robek81prl

Żeby coś wywnioskować trzeba obejrzeć min. 5 odc, a najlepiej całym sezon.

ocenił(a) serial na 10
robek81prl

Nieprawda. Po pierwsze to low-fantasy, ao drugie trzeba obejrzeć cały sezon.

ocenił(a) serial na 10
AntonCzechow

Na tym forum są już setki, o ile nie tysiące takich tematów. Przekonać cię nie mogę, bo nie wiem, jakie filmy i seriale lubisz, ale zdecydowanie mogę ci polecić Grę o Tron. Ja osobiście nie znam osoby, która nie wciągnęłaby się w ten serial po góra trzecim odcinku. Możesz spróbować obejrzeć drugi odcinek, chociaż dziwię ci się, że pierwszy cie niedostatecznie zainteresował . Możesz też zacząć czytać książkę, jeśli oczywiście nie masz nic przeciwko ośmiuset stronicowym cegłom, które momentami potrafią być koszmarnie nudne, jednak w moim mniemaniu pozostają lepsze niż serial.
Gwarantuję ci też, że z każdym kolejnym odcinkiem akcja się rozkręca. Ja bym się nie zniechęcał po pierwszym odcinku, tylko spróbował obejrzeć jeszcze drugi i trzeci, a jeśli dalej ci się nie będzie podobało to ok, każdy ma prawo do swojego zdania.

użytkownik usunięty
AntonCzechow

Dla Tyriona i Snowa.

ocenił(a) serial na 10
AntonCzechow

Ale po co?

ocenił(a) serial na 10
AntonCzechow

No jak nie jesteś ciekaw, co wyniknie z upadku Brana z wieży, jak Ned poradzi sobie w stolicy albo czy zdrada Jaimiego i Cersei ujrzy światło dzienne, to odpuść sobie.

ocenił(a) serial na 8
AntonCzechow

Dobra, to ja Cię przekonam
Bo pierwsze 6 odcinków 1 sezonu śmierdzą kupą, a potem jest arcydzieło
I mówię to jako człowiek który do Gry o Tron podchodził z trzymetrowym kijem, bo 50% ludzi którzy się tym zachwycają to bezmózgie gimbusy

ocenił(a) serial na 7
AntonCzechow

Nie musi Ci się podobać. Tak czasem w życiu bywa, że nie lubimy tego, co lubią inni.
Ja do dzisiaj nie rozumiem, co ludzie widzą w Królu Lwie.