Kolego Tyrellowie zasłużyli na śmierć bo byli słabi i bez charakteru.
Całe życie się ślizgali ale w końcu ktoś miał jaja i wybił ich co do jednego .
Przeciez ona tylko umarla. "Tylko" dlatego, że przeciez mogli ja torturowac, oddac Górze lub wymyślić cokolwiek bardziej wymyślnego. Przynajmniej po tym co pokazali w ostatnum odcinku nie widać żeby to było coś strasznego patrząc na los postaci w GoT. śmierć po wypiciu trucizny
Poza Cersei, Lannisterowie dają swoim wrogom szybką śmierć, bo nie sprawia im przyjemności zadawanie cierpienia.
Babka też mogła postarać się o truciznę, która dałaby Joffreyowi bezbolesną śmierć. Nie wiem jak można być tak naiwnym, żeby twierdzić, że Olenna jest święta. To ona zabijając syna Cersei zapoczątkowała jej paranoję, która doprowadziła do całkowitego pozbycia się Tyrellów ze stolicy, ten jej master plan obrócił się przeciwko niej.
Joffrey może i był sadystą i idiotą, ale jednak Tommen jako król był jeszcze gorszy. Ciekaw jestem co zrobiłby Joffrey, kiedy przyszedłszy matkę do Septu a Wileki Wróbel stanął mu na drodze. :)
Autorze wątku, używaj waść oznaczenia "spoiler", ponieważ nie każdy użytkownik jest w stanie przewidzieć ostatnie siedem minut odcinka. I wszyscy będą szczęśliwi.
Czy nie widzisz mój szanowny rozmówco oznaczenia SPOILER, które umieściłem przed zamieszczeniem tego wpisu?
SPOILER dla tych co jeszcze nie oglądali 3 odcinka (są tacy).
Czy tylko mnie zaskoczyło, że Olena zabiła Joffa? Jak rozmawiałam z koleżanką to powiedziała że to było jasne. Czy to było naprawdę takie jasne?
W serialu przecież nie pozostawiono żadnych wątpliwości, bo twórcy nie lubią niedomówień, wszystko musi być jasne.
Dlatego Olenna powiedziała o tym Margaery w ogrodzie (w miejscu gdzie zwykle każdy ma swojego szpiega).
W ogóle tego nie pamiętam.
Wierzę Ci, ale chciałabym to zobaczyć ;P Pamiętasz może w jakim odcinku to było?
Szkoda Olenny, ale scenę na koniec aktorka dostała wyborną. Inna sprawa, że poprzedzała ją inna scena niebywale niedorzeczna, w której wyniszczeni wojnami Lannisterowie pokonują ot tak jedno z najsilniejszych i najsprawniej zarządzanych królestw.
https://www.youtube.com/watch?v=miyjSObwK1M