PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 409478
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

SpoilerTeoria

ocenił(a) serial na 8

Mam teorie dot. owej tajemniczej osoby którą za cel obrał sobie Nocny Król. Któż jest na tyle długowieczny i potężny by mógł zaleźć za skórę staremu, zimnemu Królowi? Nie przedłużając...Melisandre. w sezonie 6 odc. 1 widzimy że to naszyjnik utrzymuje jej młodość a może nawet i życie. Sezon 7 odc. 3 Melisandre mówi Varysowi że umrze na tej dziwnej ziemi, tak jak zresztą i on sam...moim zdaniem Nocny Król (lód) idzie po Melisandre (ogień) to na niej chce się zemścić. Aktor grajacy Nocnego Króla Vladmir Furdik w rozmowie z portalem Entertainment Weekly przyznał że: "Nocnego Króla do działania napędza chęć zemsty. Nocny Król pragnie przede wszystkim śmierci pewnej tajemniczej osoby:
Ludzie zobaczą że Nocny Król ma swój cel, który chce zabić. Dowiecie się o kogo chodzi. Mogę też zdradzić, że między nim i Jonem Snow dojdzie do jeszcze mocniejszej sceny niż w Hardhome."

Alvaria

A nie Bran, który niewprawnymi wędrówkami nawywijał?

ocenił(a) serial na 8
bazant57

Zależy jak na to spojrzeć. Wiadomo ze Bran jest ważny i pełni istotną role ale dla mnie to raczej "przewodnik". Jeśli chodzi o zemstę Nocnego Króla na Melisandre- sama nie wiem skąd ale tak mnie trochę olśniło, argumenty j.w.