PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406585
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Witam, jestem posiadaczem pewnej platformy i mam dostępny 2 sezon Gry o Tron. Stąd moje pytanie, warto zaczynać od 2? Czy bez znajomości pierwszego nie ogarnę wątku, postaci itd?

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Pitell

Nie warto. Nie ogarniesz.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Pitell

Drugi sezon jest kontynuacją losów bohaterów, tak więc bez znajomości pierwszego sezonu nie masz po co sięgać po drugi.
Pozdrawiam również :).

sonomarta

Trudno, może kiedyś. Dzięki ;)

ocenił(a) serial na 10
Pitell

Pierwszy sezon możesz oglądnąć online :D zapewniam Cię, że kiedy zaczniesz, to dobrniesz bardzo szybko do drugiego sezonu :)

ocenił(a) serial na 8
Angrbotha

zwłaszcza, że 10 odc to niedużo :)

Angrbotha

Problem polega na tym, że aktualnie nie bardzo mam możliwość oglądania online. Rzadko zasiadam do kompa, a i internet często za bardzo przymula.. No nic, może na wakacjach będę miał więcej czasu, to się wezmę za oglądanie. Dzięki.

ocenił(a) serial na 10
sonomarta

Nie ma książki ani sezonu serialu opowiadających o wydarzeniach sprzed 1 książki/sezonu. Wtedy też się nie mało działo, a jakoś ludzie ogarniają wydarzenia oglądając historie od 1 sezonu, chociaż nie ma jakiegoś specjalnego wprowadzenia ;) Można zacząć oglądać od 2 sezonu tylko po co skoro jest pierwszy. :) Zawsze to większa przyjemność pooglądania 20 odcinków zamiast 10 ;)

Pitell

Tego filmu w ogole nie warto ogladac. Po co ci to?

użytkownik usunięty
dziadol_fw

Widzę że kolejne bezmózgie yeti wali sucharem.. na przyszłość może podasz chodź jeden sensowny argument dlaczego nie warto zobaczyć tego serialu.

ocenił(a) serial na 10

On pewnie uwarza ze warto ogladac M jak milosc badz Pierwsza milosc

ocenił(a) serial na 7
Pitell

Jaki problem zbuforować odcinek i połknąć w jakiś wolny dzień kolejno cały 1 sezon.. No chyba, że jesteś naprawdę bardzo zajęty. Jeśli jednak tak nie jest to na Twoim miejscu najpierw postarałbym się przeczytać książkę 'Gra o tron'. Albo zaopatrzyć się w audiobook, który niedawno wyszedł.

Pitell

Ja bym na twoim miejscu pierwszy sezon obejrzał z DVD jeśli masz taką możliwość, z tego co wiem to w marcu pierwszy sezon wyszedł na DVD, nie jestem pewien ale raczej powinien być też w wypożyczalniach, więc jeśli mieszkasz w jakimś mieście to pewnie jest tam wypożyczalnia płyt więc zawsze można wypożyczyć sobie pierwszy sezon. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
Pitell

NIE NIE NIE NIE SZUKAJ MOŻLIWOŚCI OGLĄDNIĘCIA PIERWSZEGO SEZONU BO NIE OGARNIESZ DRUGIEGO, JA CZYTAM KSIĄZKI I MUSZE NAPRAWDE SIĘ SKUPIĆ ŻEBY TO WSZYSTKO OGARNĄĆ, MARTIN NAPRAWDE MA ŁEB NA KRKU ZEBY TO WYMYŚLIĆ