Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 414 tys. ocen
8,7 10 1 414111
7,9 49 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

przeciez kazdy smok ma chyba jakies limity co nie?
jak dla mnie wygladalo to malo biologicznie (bo niby czym ma ziac?)

ocenił(a) serial na 7
krzynu

"Magic"

ocenił(a) serial na 9
krzynu

A ta armia jej to nie za duza zostala tak jak by nikt nie zginal w bitwie z nocnym krolem szczegolnie w zapowiedzi ostatniego odcinka dalej ma tyle ile miala.20tys zlotej kompani ja tam widzialem z 200 chlopa padli na jedna rundke miotacza.Smok sie fasoli przed bitwa nazarl i pierdzi geba to jest moja teoria ktora pasuje w sumie do poziomu ostatniego sezonu.

ocenił(a) serial na 10
krzynu

serial fantasy, nikomu nie przeszkadzają zombie i smoki ale że ognia za dużo to już "nielogiczne" przegięcie XD

krzynu

Mnie bardziej zastanawia czemu ten "ogień" niszczy zamki niczym plazma. Ale w końcu to serial fantasty więc wszystko możliwe.

ocenił(a) serial na 8
Uchodzca

Od pierwszego sezonu było mówione, że ogień smoków ma naturę magiczną-maksymalnie wysoką temperaturę. Tywin jak byli w ruinach starożytnego, potężnego miasta to na pytanie, czemu mury wyglądają jak kawałki kamieni odpowiedział, że cytadela była tak stworzona, że z ziemi była nie do zdobycia, ale smoki topiły ją jak masełko.

nano50

no spoko, ale jak spok zieje ogniem to sie nie topi tylko wszystko wybucha...

nano50

no spoko, ale jak smok zieje ogniem to sie nie topi, tylko wybucha!

krzynu

Skoro temperatura jest "magicznie maksymalna" jak kolega wyżej napisał czyli temp.Plancka. (1,42 x 10^32 K) choć tyle raczej niema to nagła ekspansja ciśnienia mogłaby niszczyć niczym fala uderzeniowa, ale fizyk zemnie marny więc mogę być w błędzie.

Uchodzca

jakby byla taka wielka, to by ludzie poumierali od samego bliskiego kontaktu z tym ogniem, a jak widac arya se biegla obok niego i nie miala nawet zadnych oparzenie ;)

ocenił(a) serial na 10
krzynu

Srsly? Bilogia w serialu fantasy no to nieźle.

ocenił(a) serial na 6
krzynu

Dobrze by było. Ale jak widać nie w tym świecie. I fajnie pokazali co się w takim wypadku dzieje. Smok który nie ma limitu, nie ma żadnej broni przeciw niemu. To sobie niszczy całe miasto bo kto mu zabroni? POTĘGA!