https://www.youtube.com/watch?v=83sMiFzkH7U
A w następnym odcinku:
* Sansa i jej przydupasy są w Czarnym Zamku. Ciekawe, czy Jon już spierdzielił, czy się jednak spotkają.
* powrót Palucha oraz Robina i Spiżowego Jana.
* rodzinne spotkanie na Pyke.
* A w KP dojdzie pewnie do tej sceny.
* w Meereen Krasnal spławia ludzi.
* a w Vaes Dothrak Danuta dołącza do dosh khaleen. A Jarosław i Dariusz się o nią bijo.
Jestem ciekaw rozmowy Yary z Theonem, będzie interesująca (czyli Theon zawitał na Pyke PRZED wiecem).
Nie wiem czy to aby nie SPOILER SERIALOWY:
Heh, to sprawa Jona Starka rozwiązana: pomoże Sansie odzyskać Winterfell.
Fetor jest chyba teraz w posiadaniu tego sławnego serialowego teleportu skoro tak szybko znalazł się na wyspach.
Ty masz jakieś życie oprócz słabej jakości śmieszkowania na forum internetowym?
Robin jakoś szybko wyrósł. Ale ogólnie cieszy mnie Littlefinger w Dolinie. Bałem się, że nagle wkroczy do Winterfell, a Dedeki całkowicie darują sobie konieczność przekonania lordów Doliny do ruszenia na północ. Chociaż i tak pewnie będzie to skrajnie uproszczone...
A Jarek i Darek zapewne wkroczą do Vaes Dothrak w stylu Rambo, sądząc po zwiastunie.
Liczę na spotkanie Sansy z Jonem, tyle czekałam aż w końcu ktoś z rodziny Starków się znowu spotka :D Akurat Sansa z Jonem za blisko nie byli ale i tak się cieszę na samą myśl. Oby:P
Tez mam (cichą) nadzieję na spotkanie - nie chciałbym, aby Jon po raz kolejny 'minął' się z kimś z rodziny (w tym przypadku opuścił Czarny Zamek a Sansa właśnie do niego przybyła).
Tylko nie to, że Ramsay to szaleniec, który lubi sobie obedrzeć kogoś ze skóry czy nakarmić pieski innymi ludźmi... :(
No skąd mógł to wiedzieć? Przecież to nie było tak, że Boltonowie mieli oskórowane ozdoby na Murach :P I wcale nie są znani z nienawiści do Starków.
Ogólnie to od 3 sezonu w każdym po kolei 4 odcinek był jakoś bardziej wyjątkowy. W 3 zabito starego Mormonta i pokazano rzeź w Astaporze. W 4 była jatka z mordercami Mormonta w chacie Crastera i minięcie się Brana z Jonem + pierwsze spojrzenie na Nocnego Króla. W 5 rzeź Nieskalanych i zabicie Barristana.
Skoro twórcy twierdzą, że 6 jest najlepszym z sezonów spodziewam się czegoś naprawdę spektakularnego. Mam nadzieję, że scena pod septem, spotkanie Jona z Sansą i odbicie Dany będzie spektakularne. Są to główne motywy, na które czekam w nadchodzącym odcinku :)
Faktycznie - w drugiej połowie odcinka teoretycznie powinno być ciekawiej :)
Co do:
"Skoro twórcy twierdzą, że 6 jest najlepszym z sezonów spodziewam się czegoś naprawdę spektakularnego."
Przypominam, że mówili też tak o s5 i we wcześniejszych chyba też tak mówili, dodając zawsze do 'najlepszy sezon' kwestię 'na tę chwilę/na dzień dzisiejszy' (chodzi mi o słowo 'yet'). Czyli można ich przechwałki totalnie olać i się tym nie sugerować w żadnym wypadku.
Co do wątku Dany: w tym odcinku wątpię (no chyba, ze liczysz scenę z promo odcinka z Jorahem i Daario), ale najlepsze chyba dopiero przed nami w odcinku 6 (a kto wie, przerwa w wątku może być w odcinku 5 więc jeszcze przyjdzie poczekać na coś spektakularnego).
I okazała się spektakularnie ;) Brakowało tylko septu, ale jakoś nie czuję braku tej sceny. Bardzo dobry odcinek ;)