Niestety serial staje sie nudny a akcja ciagnie sie jak flaki z olejem...
Na poczatku bylo ciekawie a teraz jest kombinowanie na watkach i widac, ze nie maja sensownego rozwiazania w wielu akcjach. Podobnie jak w filmie "Scigana".
Jak myślisz kto jest Cieniem? Ja póki co stawiam albo na lekkoatletkę-komunistkę jej wiara w komunizm może być na pokaz albo ta więźniarka udająca psychiczną choć ona chyba nie przeżyje 13 odcinka (tak wynika ze zwiastuna) Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz kto jest ucholem Skalskiego w celi. I nie jestem pewien czy to nie góralka wydała rodziców NIny bo skąd miała dutki pod jabłonką
No właśnie po 13 odcinku, kto? Porada??, tak to skończyli, tyle wątków pozostawionych bez wyjaśnienia...żal naprawdę lubiłem to oglądać.
Ewidentnie to Porada był cieniem. Myślę że scenarzyści myśleli że dostaną drugi sezon dlatego pierwszy skończyli tak jak skończyli.
serio polecam dotrwać do 9. odcinka, wtedy już robi się ciekawie. szkoda że dopiero wtedy. niestety początek sezonu nudny a druga połowa zagmatwana, do tego stopnia że naprawdę trudno było się połapać kto jest kim w pewnym momencie. ale mnie pod koniec sezonu wciągnęło i serio typowałem z zainteresowaniem :)