7,5 7,6 tys. ocen
7,5 10 1 7616
7,6 9 krytyków
Grupa zadaniowa
powrót do forum serialu Grupa zadaniowa

Chyba jednak, ze względu na mój wiek, dzielą mnie niemal lata świetlne od pozostałych osób wypowiadających się na tym forum. Uważam, że to jeden z najlepszych seriali sensacyjno-kryminalnych, jakie oglądałam w ciągu ostatnich paru lat. No cóż...

ocenił(a) serial na 6
Ewa_442

HBO potrafi postawić gęsty z oddanym klimatem miniserie, ale ten najwyższych lotów to nie jest. Być może zalew ostatnich lat paszkwili wyróżnia tą produkcję i z tej perspektywy możesz mieć rację.

Ewa_442

Ewo, zgadzam się z Tobą w pełni. Dawno przestałam traktować komentujących na Filmwebie jak jakikolwiek wyznacznik - czy gustu, czy poziomu, czy kultury. Weźmy np. takich  wielbicieli Patryka Vegi, to gremium nie oceni Grupy Zadaniowej na więcej niż trzy gwiazdki ;) Serial jest świetny.  Super tempo. Wszystko się domyka. Żadna postać nie jest wyidealizowana. Cud miód. Pozdrawiam serdecznie :)

ocenił(a) serial na 9
Ewa_442

Ludzie teraz nie umieją czekać, oczekują co chwile akcji... Każdy dobry serial wymaga cierpliwości i zrozumienia, z czym zmaga się dana postać. Dla mnie świetny

ocenił(a) serial na 7
Ewa_442

To jest dobry serial. Dobry dramat. Jest smutny i bardzo realny, Strzelanina w lesie byla naprawde dobrze nakręcona bo nie bylo zadnego super bohatera tam.

Ewa_442

Też tak uważam. Serial jest świetny, a 6. odcinek mnie totalnie emocjonalnie przetyrał - tylko nie to w tym serialu jest najważniejsze i to jest w nim świetne. Ten spokój i powolność dodają mu rzadko teraz spotykanego w filmach i serialach realizmu.

Ewa_442

Tez się zastanawiam czy to kwestia wieku? Nie spodziewałam się po tym serialu niczego szczególnego, ale ma klimat i coś co sprawia, że przezywam go jak żaden inny. Jestem zaskoczona tym jak dobrze napisane są postaci, jak buduje napięcie. Zostanie w mojej pamięci na długo.

Ewa_442

Powiedziałbym nawet dramatyczny bardziej niż kryminalny, tak postacie są napisane bardzo dobrze, dlatego się po nich płacze , jeden z lepszych dla mnie również.

ocenił(a) serial na 6
Ewa_442

To mało widziałaś :)

ocenił(a) serial na 10
Ewa_442

Serial jest wybitny.

Ewa_442

recenzje i opinie z filmwebu rozmijają się o lata świetlne z gustami zwykłych odbiorców,oni plusują szmiry i hałturę (pewnie za kasiorę) a dobre filmy minusują poniżej zera, serio nie sugeruj się tym portalem bo zatracisz dobry smak.Jak filmweb po czymś jedzie to jak najprędzej namawiam do oglądania bo wiem że warto :)

Ewa_442

Bardzo dobry film. Ciekawe postacie męskie, szczególnie w kontekście ojcostwa (wliczając Grasso, który jest ojcem dla swoich siostrzeńców) , czyli męska perspektywa, co jest ostatnio wyjątkiem.

Ewa_442

Zgadzam się. Z wiekiem szuka się czegoś innego i docenia inne rzeczy. Serial jest realistyczny, brutalny, mocny, ze swoim ciężarem emocjonalnym. Jestem po 5 odcinkach i mocno sobie go dawkuję, żeby każdy odcinek przetrawić. Zdecydowanie jeden z najlepszych dramatów sensacyjnych, jakie ostatnio oglądałem.

ocenił(a) serial na 8
Ewa_442

Zgadzam się, serial jest świetny

Ewa_442

Zgadzam się. Bardzo dobry serial. 8/10 zasłużone

ocenił(a) serial na 5
Ewa_442

Może jako dramat rodzinny, ale jako kryminał słabo się sprawdza.
Fabuła ślamazarna, przewidywalna, nie do końca logiczna, mało emocjonująca - i takich historii było już wiele. 
6/10 to najwyższa ocena, jaką mogę z czystym sumieniem wystawić temu serialowi. 

ocenił(a) serial na 9
hcosim

Dla mnie kapitalny serial. Świetnie zagrany, piękne zdjęcia. Do tego wreszcie serial z męskiej perspektywy. I nie mówię tu o jakichś strzelaninach, a po prostu męskich rolach

ocenił(a) serial na 9
true02

społecznych. O presji, odpowiedzialności, miłości. Warto obejrzeć serial na spokojnie, a nie przy okazji prasowania czy czegoś innego.