Chyba jednak, ze względu na mój wiek, dzielą mnie niemal lata świetlne od pozostałych osób wypowiadających się na tym forum. Uważam, że to jeden z najlepszych seriali sensacyjno-kryminalnych, jakie oglądałam w ciągu ostatnich paru lat. No cóż...
HBO potrafi postawić gęsty z oddanym klimatem miniserie, ale ten najwyższych lotów to nie jest. Być może zalew ostatnich lat paszkwili wyróżnia tą produkcję i z tej perspektywy możesz mieć rację.
Ewo, zgadzam się z Tobą w pełni. Dawno przestałam traktować komentujących na Filmwebie jak jakikolwiek wyznacznik - czy gustu, czy poziomu, czy kultury. Weźmy np. takich wielbicieli Patryka Vegi, to gremium nie oceni Grupy Zadaniowej na więcej niż trzy gwiazdki ;) Serial jest świetny. Super tempo. Wszystko się domyka. Żadna postać nie jest wyidealizowana. Cud miód. Pozdrawiam serdecznie :)
Ludzie teraz nie umieją czekać, oczekują co chwile akcji... Każdy dobry serial wymaga cierpliwości i zrozumienia, z czym zmaga się dana postać. Dla mnie świetny
To jest dobry serial. Dobry dramat. Jest smutny i bardzo realny, Strzelanina w lesie byla naprawde dobrze nakręcona bo nie bylo zadnego super bohatera tam.
Też tak uważam. Serial jest świetny, a 6. odcinek mnie totalnie emocjonalnie przetyrał - tylko nie to w tym serialu jest najważniejsze i to jest w nim świetne. Ten spokój i powolność dodają mu rzadko teraz spotykanego w filmach i serialach realizmu.
Tez się zastanawiam czy to kwestia wieku? Nie spodziewałam się po tym serialu niczego szczególnego, ale ma klimat i coś co sprawia, że przezywam go jak żaden inny. Jestem zaskoczona tym jak dobrze napisane są postaci, jak buduje napięcie. Zostanie w mojej pamięci na długo.
Powiedziałbym nawet dramatyczny bardziej niż kryminalny, tak postacie są napisane bardzo dobrze, dlatego się po nich płacze , jeden z lepszych dla mnie również.
recenzje i opinie z filmwebu rozmijają się o lata świetlne z gustami zwykłych odbiorców,oni plusują szmiry i hałturę (pewnie za kasiorę) a dobre filmy minusują poniżej zera, serio nie sugeruj się tym portalem bo zatracisz dobry smak.Jak filmweb po czymś jedzie to jak najprędzej namawiam do oglądania bo wiem że warto :)
Bardzo dobry film. Ciekawe postacie męskie, szczególnie w kontekście ojcostwa (wliczając Grasso, który jest ojcem dla swoich siostrzeńców) , czyli męska perspektywa, co jest ostatnio wyjątkiem.
Zgadzam się. Z wiekiem szuka się czegoś innego i docenia inne rzeczy. Serial jest realistyczny, brutalny, mocny, ze swoim ciężarem emocjonalnym. Jestem po 5 odcinkach i mocno sobie go dawkuję, żeby każdy odcinek przetrawić. Zdecydowanie jeden z najlepszych dramatów sensacyjnych, jakie ostatnio oglądałem.
Może jako dramat rodzinny, ale jako kryminał słabo się sprawdza.
Fabuła ślamazarna, przewidywalna, nie do końca logiczna, mało emocjonująca - i takich historii było już wiele.
6/10 to najwyższa ocena, jaką mogę z czystym sumieniem wystawić temu serialowi.
Dla mnie kapitalny serial. Świetnie zagrany, piękne zdjęcia. Do tego wreszcie serial z męskiej perspektywy. I nie mówię tu o jakichś strzelaninach, a po prostu męskich rolach