Gumisi to jedna z nielicznych bajek które chętnie bym obejżał nawet dziś. Mam zaledwie 20 lat i wydawałoby się, że bajki to już nie moja sprawa, ale gumisie są naprawde super. Wiem, że mój komentarz nie jest oryginalny i być może banalny, ale tak właśnie sądze. W ogóle to bardzo się dziwię, że TVP nie puszcza takich bajek. Smok Tabaluga, czy żabi reporter zaczynają mnie trochę męczyć i z miłą chęcią obejżałbym Gumisie. Pamiętam jeszcze z dzieciństwa, jak czekałem w niedziele z utęsknieniem na tę bajkę. Nie wspominam już nawet o smerfach, czy maji, bo to już inny temat.
P.S.Jeśli ktoś ma słowa piosenki do Gumisiów (mile widziane polskojęzyczne) proszę o kontakt z adresem :darekis@interia.pl. Z góry dziękuję za pomoc. Cześć.
_-^(@,@)^-_
Myślę, że będzie to także z pożytkiem dla samego forum :)
Misie harcują, po lesie szarżują
wszędzie ich słychać donośny ich śmiech
zawsze zwycięskie, waleczne rycerskie
każda przygoda zapiera nam dech
Zobacz sam, jak Gumisie skaczą tam i siam
Bo Gumisie cały świat już zna
Gumiś to fajny miś
Abrakdabra to czary i magia
sekretem jest przepis na Gumisiowy sok
Hokus-marokus to czar dawnych pokus
Lecz misie zwyciężą, dla wroga to szok
Zobacz sam, jak Gumisie skaczą tam i siam
Bo gumisie cały świat już zna
Gumiś to fajny miś
Cześć.Ciesze się że lubisz gumisie.Ja mam 9 lat i też je lubie!!!Ale najbardziej mi się podoba Kubuś Puchatek.Polecam!!!!!Czesc!!!O la.
Ktoś posiada może chwyty gitarowe do tej piosenki?? jeśli tak to proszę o kontakt: neoniusz7@wp.pl
Cześć.Mam 9 lat i też lubię Gumisie!!!!!Ale najbardziej podoba mi się Kubuś Puchatek!!!!Polecam!!!!Cześć! Ola.