PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=281791}

Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Star Wars: The Clone Wars
2008 - 2020
7,9 23 tys. ocen
7,9 10 1 23384
7,0 6 krytyków
Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów
powrót do forum serialu Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Kolejny świetny odcinek, oglądałem jak zawsze z przyjemnością. Świetnie ukazana architektura Coruscant i mroczne wnętrze więzienia.

Wrobienie Ahsoki w morderstwo to niezły scenariusz. Zastanawia mnie, kto w rzeczywistości za tym stał ? Przypuszczam, że skoro nikogo tam nie było (o ile nie było), to żaden z potężnych Jedi raczej w cały zamach nie był zamieszany, by móc udusić kogoś z takiej odległości. Pozostaje tylko Sidious, a serial chyba zaczyna wkraczać na takie tory, że zaczyna on się coraz bardziej mieszać i powoli przejmuje władzę...

ocenił(a) serial na 10
Blackbeard1

Też myśle że stoi za tym Sidious. Zrobi wszystko żeby Anakin przeszedł na ciemną stronę mocy.

ocenił(a) serial na 10
Blackbeard1

Zgadzam się świetny odcinek nie mogę się doczekać następnego :D

mateusz_bobkowski

:D aż dziwie się ze nikt nie napisał o tym że odcinek nawiązuję do Ściganego z Harisonem Fordem i Tomym lee jones.
Masz być jak bulterier!
– no będę!
– Jak wściekły byk!
– no będę!
– Jak Ahsoka Tano w Clone Wars
– No będę!
– No, to spieprzaj!- niech moc z tobą

ocenił(a) serial na 10
jasossik

Heh :D

ocenił(a) serial na 9
Blackbeard1

Po ponownym obejrzeniu odcinka dochodzę do wniosku, że zbliżamy się do czegoś większego. Sidious zaczyna się rozkręcać, a poza tym, zobaczcie co odkryłem --> http://www.iv.pl/images/84767027883292426183.jpg
Czy to aby nie trzej Jedi pomagający Windu aresztować Palpatina w Zemście Sithów ? Przypadek ? :)

Ogólnie teraz wydaję mi się nieco głupszy ten odcinek. Karta do drzwi na stole przed celą, leżące na korytarzu martwe/ogłuszone klony i uruchomiony nadajnik na który ktoś się połączył, gdy Ahsoka znalazła miecze. Bezsensu była ta ucieczka moim zdaniem i właśnie dlatego mi to zmieszało odczucia, gdy to przemyślałem...

Blackbeard1

Ostatni odcinek tego sezonu ma być zatytułowany "The Wrong Jedi". Osobiście podejrzewam tą przyjaciółkę Ashoki.

ocenił(a) serial na 8
Azejzel

Wydaje mi się, że Barrisa jest za cienka. Nie mialaby takich możliwości orgaznizacyjnych ani nie była silna mocą. Obstawiam, że Sidous rękami Maula.

marcoxp1233

I coraz bardziej wygląda to na robote Barissy;p

Blackbeard1

5x18, podobnie jak poprzedni odcinek to zdecydowanie jedne z najlepszych jakie widziałem do tej pory. I właśnie taki poziom powinna trzymać zdecydowana większość odcinków serialu! Znakomicie oddany mroczny klimat nawiązujący do RotS i zbliżania się do przekształcenia Republiki w Imperium. Akcja, fabuła, klimat, dialogi... "The Jedi Who Knew Too Much" dostaje ode mnie w pełni zasłużone 9/10. Cóż tu więcej mogę dodać - właśnie na takie TCW czekałem, oby tak dalej!

Co do waszych teorii co do prawdziwego intruza w świątyni.. aż się zdziwiłem że nikt nie poszukał odpowiedzi chociażby w trailerach. Po 6 minutach poszukiwań oto co znalazłem: http://www.youtube.com/watch?v=SFQRoVlePvg

W 3:05 wyraźnie widać Ventres w nowym stroju, która jak zauważamy w poprzednich ujęciach walczy z Ashoką i kompanami komandora Fox'a. Pytanie tylko brzmi czy Ashoka przeżyję ten pojedynek :)

ThomasPPL

W 3:08 o ile się nie myle to Ashoka leży na ziemi:P Nie sądzę by miała zginąć z ręki Ventress