PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=281791}

Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Star Wars: The Clone Wars
2008 - 2020
7,9 23 tys. ocen
7,9 10 1 23371
7,0 6 krytyków
Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów
powrót do forum serialu Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Kiedyś... gdzieś w gazecie przeczytałem o serialu...
Długi czas później patrzę jest!
Zaczynam oglądać... animacja... wyłączyłem!
Ot zdrowy odruch kogoś kto "Nową Nadzieję" oglądał w kinie :)
a na ekranie widzi logo "CN" - świętokradztwo! "Star Wars" dla dzieci??
Wczoraj leżąc z grypą postanowiłem jednak oglądnąć.
Wciągnąłem 5 odcinków jeden po drugim i poszedłem zobaczyć czy może są jakieś jeszcze :)
Nie powiem - jestem zawiedziony, że nie jest to produkcja na miarę "Kompani Braci" z aktorami, wspaniałymi plenerami, efektami i całą resztą przynależną super produkcjom z Hollywood, ale czekam na następne odcinki.

ocenił(a) serial na 8
koncentrat

a jednak nie udało sie mi:D 4 osoby, tylko podchwyciły mój temat a już zaczynaja się pojawiać kolejne tematy....które już istnieją:D

ocenił(a) serial na 5
LaraNotsil

W końcu od tego są komentarze pod filmem/ serialem, aby go komentować.
Wchodząc na stronę serialu/ filmu od razu widać komentarze i można zobaczyć
czy film/ serial się podoba. Gdyby wszyscy pisali w jednym temacie, opinie
nie byłyby widoczne od razu.

ocenił(a) serial na 5
koncentrat

"Star Wars" dla dzieci to wcale nie wymysł dzisiejszych czasów. Pierwszy tego typu produktem był The Holiday special (1978) (był tak kiepski, że Lucas nie chciał mieć później z nim nic wspólnego), a pierwszą animacją film animowany z Bobą Fettem (tam pojawił się po raz pierwszy), który leciał przed The holiday special.

Zaś pierwszymi serialami animowanymi SW Ewoks i Droids (1985).

MistrzSeller

Ja osobiście nie oglądałam Wojen Klonów, ale słyszę tu i ówdzie, że nie są złe, więc może najwyższy czas oglądnąć...

Sylfida

Fakt, zaskakująco dobry serial! Szkoda, że w kinówce nie rozwinęli fabuły z innego odcinka, chyba każdy z nich przewyższa kinowego pilota. Po obejrzeniu tak żenująco słabego pełnometrażowego filmu spisałam nowe pomysły Lucasa na straty, ale było mi mało i przełamałam się, jak się okazało, było warto :-) Jakieś 7/10 się należy.

A, nieodmiennie mnie śmieszą te duże bojowe blaszaki bez karku ;-) Kojarzą mi się z ludźmi, którym pobrano krew i pielęgniarki każą im zginać łokcie ;-)

ocenił(a) serial na 5
koncentrat

Te całe Wojny Klonów to bajeczka dla dzieci która nie dorównuje klimatem do
nowych Star Warsów a co dopiero do starych części.

koncentrat

jak właczyłem TV dzis to akurat sie zaczynało wiec zaczełem oglądac i podobało mi sie nawet: fajny efekt w zwolnionym tempie jak mistrz Windu przedostawał się z dwoma klonami na drógą stronę takiego plazmowego mostu. Calkiem przyjemny ten serial.