Do tych co już obejrzeli cały 6 sezon. Po przejęciu Star Wars przez Disneya, twórcy Clone Wars byli rozczarowani, że fani nie walczą o realizację ostatniego sezonu, który zamknie wszystkie wątki, po czym gdy ostatni sezon nareszcie powstał, okazuje się, że z 13 odcinków, 3 zostały poświęcone na nudny wątek Padme i Clovisa, a 2 następne odcinki to przygody Jar-Jar'a, no kurde serio? Mega ciekawy wątek Darth Maula uprowadzonego przez Sidiousa nietknięty, a cały sezon czekałem na wyjaśnienie tego... Ech, potem się dziwią, że fani nie chcą walczyć o taki serial... Ostatnie 4 odcinki spoko, Sifo-Dyas, Qui-Gon i podróż Yody wgłąb siebie i mocy bardzo fajne i ciekawe, ale ogólnie ten sezon to raczej rozczarowanie, coś niezbyt się skupili na tym domykaniu wątków... Mam nadzieję, że Star Wars Rebels będzie lepsze.
Ok, trochę poczytałem i nie wiem co to za pomysł, żeby kończyć wątek Darth Maula w komiksie, a do ostatniego sezonu robić odcinki z Jar-Jarem...
Mi początek i koniec sezonu podobał się niezmiernie, Jar Jar też niczego sobie jak na niego, Clovis i Padme to faktycznie najsłabsze ogniwo. Serio tak ciężko było zrobić 4-5 odcinków z Maulem, skoro mają jakiś zarys(muszą mieć, skoro będzie komiks)? Jakoś tak smutno mi się zrobiło przy końcowej muzyczce, bo jednak serial będzie mi się dobrze wspominało. Szkoda, że nie wydano go z polskimi napisami na bluray.
W pełni się zgadzam, wątek Dartha Maula powinien zostać rozstrzygnięty! Zresztą był to najlepszy motyw poprzedniego sezonu. Dwa odcinki z Jar-Jarem to o dwa odcinki za dużo, nader irytująca postać. A i Clovisa dałoby się "wprowadzić i wyprowadzić" w dwóch odcinkach.
Skądinąd, niektóre sceny są tak frajerskie, że chciałoby się, k#$rwa, im krzyknąć: "To Palpatine jest Darthem Sidiousem, matoły!"
Dla mnie to był najlepszy sezon. Bardzo filmowy i klimatyczny, od twórców zależy co chcą pokazać a co nie. A Jar Jar... Hmm, krótka historia która służyła głównie zakończeniu wątku Matki Talzin, moim zdaniem. Sympatyczna. Żałowałem, że nie pokazano Maula, ale z drugiej strony od drugiego sezonu nie wiadomo jakie plany miał właściwie Palpatine co do bestii Zillo, więc bardzo nie ubolewałem. Ponoć powstaje komiks o Maulu? Ciekawe, ale sądzę, że wątki z Wojen Klonów zostaną przemycone do Star Wars:Rebels więc nie raz o tej postaci usłyszymy.
Bawiłem się jak dziecko a przy ostatnim odcinku ogarnął mnie smutek, że to już koniec. Coś pięknego :P
Matka Talzin jest świetną, mroczną postacią, ale zakończenie jej wątku poprzez odcinki z Jar-Jarem to jedno z najbardziej idiotycznych rozwiązań w historii tego serialu. To oczywiste, że od twórców zależy co chcą pokazać a co nie, sęk w tym, że w przypadku tego sezonu dokonali kilku wyjątkowo głupich wyborów. Też mam nadzieję, że wątki z Clone Wars zostaną przemycone do Star Wars Rebels i dzięki temu być może jeszcze zobaczymy Darth Maula, zależy co się z nim stanie w komiksie. Zakładam, że go nie zabiją, bo gdyby Sidious tego chciał, to zrobiłby to w piątym sezonie, gdy miał ku temu okazję. No tak czy siak, ostatni sezon Clone Wars wciąż na minus.
Jakby nie patrzeć w niekanonicznym świecie Darth vader zostaje wyzwany do walki przez Maula by objąć miejsce jednego z sithów. Myślę że mogło by być to nieźle wprowadzone do Rebels.
Gówno jak reszta serialu. Ale muszę przyznać że ark z Yodą to chyba najlepsze co wyszło spod skrzydeł TCW.
Moja opinia jest taka że po obejrzeniu serialu stwierdzam ze chciałbym obejrzeć Epizody I-VI w wersji Animacji Clone Wars, to by mogło być bardzo ciekawe, każdą książkę i komiks też by mogli w tym zrobić :) a co do ostatniego odcinka, zauważyliście podobieństwo "Postaci która przedstawiała Ciemną Stronę Yody" do Golluma z Władcy Pierścieni, bo ja bardzo.
Wiesz, z trzech komiksów o powrocie maula 2 to dzieła sztuki. Starcie maula z lukiem to pomyłka, ale spotkanie po latach z obi - wanem albo starcie z Vaderem kiedy sith przegrywa używając gniewu i emocji, odnosząc sukces dopiero po wspomnieniu swej przyszłości. Cały komiks kończy się uświadomieniem sobie czego nienawidził na prawdę
Ja jeszcze nie widziałem, więc pozwólcie zaspokoić moją ciekawość i odpowiedzcie na pytanie - Czy twórcy serialu zaserwowali w 6 sezonie nam jeszcze jeden ostatni raz postać łowcy Głów Cad Bane'a ?
wg mnie dobry był wątek Clovis + Padme, dzięki temu można było zobaczyć przemianę Anakina w coś ... innego, pamiętam jak byłem mały i jeszcze nie było 2 i 3 epizodu i bawiłem się jak to Anakin przejdzie na ciemną stronę i co ?? oglądam clone warsy i patrzę, że ktoś miał dokładnie taki sam pomysł, że poszło o kobietę i uczucia do niej, hehe, mieliście tak kiedyś ? A jeśli chodzi o przygodę Yody do wnętrza swego umysłu to zgadzam się że jest to jedne z najlepszych jeśli nie najlepsze odcinki w całej serii. Mam nadzięję że w rebelsach zabraknie takich akcji typu zabili go i uciekł.