PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=281791}

Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Star Wars: The Clone Wars
2008 - 2020
7,9 24 tys. ocen
7,9 10 1 23584
7,3 11 krytyków
Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów
powrót do forum serialu Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Do tych co już obejrzeli cały 6 sezon. Po przejęciu Star Wars przez Disneya, twórcy Clone Wars byli rozczarowani, że fani nie walczą o realizację ostatniego sezonu, który zamknie wszystkie wątki, po czym gdy ostatni sezon nareszcie powstał, okazuje się, że z 13 odcinków, 3 zostały poświęcone na nudny wątek Padme i Clovisa, a 2 następne odcinki to przygody Jar-Jar'a, no kurde serio? Mega ciekawy wątek Darth Maula uprowadzonego przez Sidiousa nietknięty, a cały sezon czekałem na wyjaśnienie tego... Ech, potem się dziwią, że fani nie chcą walczyć o taki serial... Ostatnie 4 odcinki spoko, Sifo-Dyas, Qui-Gon i podróż Yody wgłąb siebie i mocy bardzo fajne i ciekawe, ale ogólnie ten sezon to raczej rozczarowanie, coś niezbyt się skupili na tym domykaniu wątków... Mam nadzieję, że Star Wars Rebels będzie lepsze.

ocenił(a) serial na 7
Wookie88

Ok, trochę poczytałem i nie wiem co to za pomysł, żeby kończyć wątek Darth Maula w komiksie, a do ostatniego sezonu robić odcinki z Jar-Jarem...

ocenił(a) serial na 8
Wookie88

Mi początek i koniec sezonu podobał się niezmiernie, Jar Jar też niczego sobie jak na niego, Clovis i Padme to faktycznie najsłabsze ogniwo. Serio tak ciężko było zrobić 4-5 odcinków z Maulem, skoro mają jakiś zarys(muszą mieć, skoro będzie komiks)? Jakoś tak smutno mi się zrobiło przy końcowej muzyczce, bo jednak serial będzie mi się dobrze wspominało. Szkoda, że nie wydano go z polskimi napisami na bluray.

ocenił(a) serial na 9
Wookie88

W pełni się zgadzam, wątek Dartha Maula powinien zostać rozstrzygnięty! Zresztą był to najlepszy motyw poprzedniego sezonu. Dwa odcinki z Jar-Jarem to o dwa odcinki za dużo, nader irytująca postać. A i Clovisa dałoby się "wprowadzić i wyprowadzić" w dwóch odcinkach.
Skądinąd, niektóre sceny są tak frajerskie, że chciałoby się, k#$rwa, im krzyknąć: "To Palpatine jest Darthem Sidiousem, matoły!"

ocenił(a) serial na 8
Wookie88

Dla mnie to był najlepszy sezon. Bardzo filmowy i klimatyczny, od twórców zależy co chcą pokazać a co nie. A Jar Jar... Hmm, krótka historia która służyła głównie zakończeniu wątku Matki Talzin, moim zdaniem. Sympatyczna. Żałowałem, że nie pokazano Maula, ale z drugiej strony od drugiego sezonu nie wiadomo jakie plany miał właściwie Palpatine co do bestii Zillo, więc bardzo nie ubolewałem. Ponoć powstaje komiks o Maulu? Ciekawe, ale sądzę, że wątki z Wojen Klonów zostaną przemycone do Star Wars:Rebels więc nie raz o tej postaci usłyszymy.
Bawiłem się jak dziecko a przy ostatnim odcinku ogarnął mnie smutek, że to już koniec. Coś pięknego :P

ocenił(a) serial na 7
darthkraytek

Matka Talzin jest świetną, mroczną postacią, ale zakończenie jej wątku poprzez odcinki z Jar-Jarem to jedno z najbardziej idiotycznych rozwiązań w historii tego serialu. To oczywiste, że od twórców zależy co chcą pokazać a co nie, sęk w tym, że w przypadku tego sezonu dokonali kilku wyjątkowo głupich wyborów. Też mam nadzieję, że wątki z Clone Wars zostaną przemycone do Star Wars Rebels i dzięki temu być może jeszcze zobaczymy Darth Maula, zależy co się z nim stanie w komiksie. Zakładam, że go nie zabiją, bo gdyby Sidious tego chciał, to zrobiłby to w piątym sezonie, gdy miał ku temu okazję. No tak czy siak, ostatni sezon Clone Wars wciąż na minus.

ocenił(a) serial na 9
Wookie88

Jakby nie patrzeć w niekanonicznym świecie Darth vader zostaje wyzwany do walki przez Maula by objąć miejsce jednego z sithów. Myślę że mogło by być to nieźle wprowadzone do Rebels.

Wookie88

Gówno jak reszta serialu. Ale muszę przyznać że ark z Yodą to chyba najlepsze co wyszło spod skrzydeł TCW.

ocenił(a) serial na 8
Grievous

Bardzo inteligentna wypowiedź.

Andeddu

Moja opinia jest taka że po obejrzeniu serialu stwierdzam ze chciałbym obejrzeć Epizody I-VI w wersji Animacji Clone Wars, to by mogło być bardzo ciekawe, każdą książkę i komiks też by mogli w tym zrobić :) a co do ostatniego odcinka, zauważyliście podobieństwo "Postaci która przedstawiała Ciemną Stronę Yody" do Golluma z Władcy Pierścieni, bo ja bardzo.

Wookie88

Wiesz, z trzech komiksów o powrocie maula 2 to dzieła sztuki. Starcie maula z lukiem to pomyłka, ale spotkanie po latach z obi - wanem albo starcie z Vaderem kiedy sith przegrywa używając gniewu i emocji, odnosząc sukces dopiero po wspomnieniu swej przyszłości. Cały komiks kończy się uświadomieniem sobie czego nienawidził na prawdę

ocenił(a) serial na 10
Wookie88

Ja jeszcze nie widziałem, więc pozwólcie zaspokoić moją ciekawość i odpowiedzcie na pytanie - Czy twórcy serialu zaserwowali w 6 sezonie nam jeszcze jeden ostatni raz postać łowcy Głów Cad Bane'a ?

ocenił(a) serial na 7
Wookie88

wg mnie dobry był wątek Clovis + Padme, dzięki temu można było zobaczyć przemianę Anakina w coś ... innego, pamiętam jak byłem mały i jeszcze nie było 2 i 3 epizodu i bawiłem się jak to Anakin przejdzie na ciemną stronę i co ?? oglądam clone warsy i patrzę, że ktoś miał dokładnie taki sam pomysł, że poszło o kobietę i uczucia do niej, hehe, mieliście tak kiedyś ? A jeśli chodzi o przygodę Yody do wnętrza swego umysłu to zgadzam się że jest to jedne z najlepszych jeśli nie najlepsze odcinki w całej serii. Mam nadzięję że w rebelsach zabraknie takich akcji typu zabili go i uciekł.

Wookie88

Czy 6 sezon będzie z polskim dubbingiem? ktoś może się orientuje?