PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=281791}

Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Star Wars: The Clone Wars
2008 - 2020
7,9 23 tys. ocen
7,9 10 1 23371
7,0 6 krytyków
Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów
powrót do forum serialu Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Ja się po prostu poryczałam podczas końcówki ostatniego odcinka sezonu 5. Uwielbiam Ahsokę, mogę się wręcz z Nią utożsamiać (charaktery mamy podobne ;), a słuchając Jej decyzji o nie wracaniu do Zakonu... jakby ktoś ukradł mi najlepsze chwile mojego życia...
:,C
Adi Gallia nie żyje..., Satine nie żyje..., Ahsoka odchodzi... Ciemna Strona rośnie w siłę..., TRAGEDIA!... Czemu ten serial tak bardzo zaczął grać na uczuciach widza? Psycha zaczyna mi siadać z rozpaczy.
P.S. Doskonale rozumiem niekanoniczność postaci Ahsoki Tano, ale za bardzo polubiłam tego małego Smarka ze smykałką do walki.

Uniwersum Star Wars tak zostało poplątane że musieli coś wymyślić z Ashoką, żeby nie dramatyzować za mocno bo część widzów polubiło Ashoke, woleli żeby odeszła z zakonu niż żeby ją uśmiercili, ponieważ Ashoki nie ma w Zemscie Sithów a jakoś trzeba było jej się pozbyć. A co do rosnącej w siłe ciemnej strony to niestety Wojny Klonów dąrzą do Zemsty Sithów a każdy fan wie co się stało potem, powstanie Vadera, imperium, ujawnienie się Dartha Sidiousa, rozkaz 66, itd. itd. czyli masa bardzo ale to bardzo złych rzeczy.

użytkownik usunięty
Mateo_SF

Wiem to wszystko, ale bez względu na to, jest mi strasznie smutno :( Jestem jedną z tych fanek, co polubiły Ahsokę.

ocenił(a) serial na 10

Cóż twórcy zbytnio nie pomyśleli... zawsze mogli Ahsokę awansować do rangi rycerza jedi i wysłać ją na sam koniec galaktyki... problem rozwiązany :)

ustsd17

Na szczęście to nie było możliwe wyjście. Pasowanie Ahsoki na rycerza = Anakin zostaje mistrzem. Czyli coś by się nie zgadzało z "Zemstą Sithów".

Dobrze, że się tak skończyło. Ta postać to jedna z najgorszych rzeczy, jakie spotkały Gwiezdne Wojny. Gorzej byłoby jakby zginęła jakąś bohaterską śmiercią, przesądzając o wyniku wojny.

ocenił(a) serial na 6
Fourteen

To nie zawsze działa w ten sposób, że po wytrenowaniu padawana rycerz staje się mistrzem.

Mizgalator

Ale wściekły Anakin przypomniałby o tym po nominowaniu do zasiadania w radzie (wykłócał się o przywileje związane z byciem mistrzem w wersji rozszerzonej filmu).

Mizgalator

Nie bardzo mogę sobie przypomnieć, aby były od tego jakieś wyjątki. Mógłbyś dać jakiś konkretny przykład?

ocenił(a) serial na 6
Fourteen

Nie było zasady, że po wytrenowaniu padawana rycerz staje się mistrzem. Zauważ, że wtedy liczba mistrzów byłaby za duża.

Mizgalator

Zacytuję ossusa, bo nie bardzo pamiętam w których źródłach była o tym mowa:

"Mistrzem można zostać, gdy wzięty pod opiekę padawan zostaje pasowany na rycerza Jedi. Zazwyczaj wówczas jego nauczyciel zostaje automatycznie podnoszony do rangi mistrza (przykład: Quinlan Vos i Aayla Secura). Gdy uczeń zda pomyślnie serię testów, zwaną próbami Jedi, mistrz może wziąć sobie pod opiekę kolejnego padawana"

ocenił(a) serial na 10
Fourteen

z tego też powodu rada mogła zadecydować o nie przyznaniu Anakinowi rangi Mistrza w trzeciej części filmu, był dobrym rycerzem ale mistrz bez padawana który zostaje rycerzem, musi się naprawdę wykazać aby otrzymać ten tytuł

ustsd17

A jaki widzisz problem w zastosowanym zakończeniu przygody Ahsoki z Zakonem? Twój pomysł jest za to starannie przemyślany.... Wszystko zostało fajnie rozegrane, wzruszająco, dla mnie w zupełności w porządku.

szarobury1321

na ossusie jest wspomniane o kilku odcinkach sezonu 6, czy wiecie może coś na ten temat?