PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=281791}

Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Star Wars: The Clone Wars
2008 - 2020
7,9 23 tys. ocen
7,9 10 1 23371
7,0 6 krytyków
Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów
powrót do forum serialu Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

wada uniwersum sklonowanie starkillera .... skoro mozna bylo sklonowac jedi/sitha starkillera to czemu nie sklonowali np yody lub innego jedi?

rotanimod

Nie jest możliwe "poprawne" sklonowanie kogoś silnego w moc bo to zakłóca równowagę wszechświata. Najlepszym przykładem są Joruus C'baoth i Luuke Skywalker (nie ma błędu). Istota - klon która jest silna w mocy zwyczajnie oszaleje z czasem.

kilik17

ale stalkilera skopiowali ;) yyy?

ocenił(a) serial na 8
rotanimod

Teraz to bez znaczenia, bo wszystko poza filmami i serialami jest wykopane z kanonu :)

ocenił(a) serial na 8
racher

co do seriali to zdaje się, że http://www.filmweb.pl/serial/Gwiezdne+wojny%3A+Wojny+Klon%C3%B3w-2003-112992 również nie należy do kanonu.

ocenił(a) serial na 8
Kroofcia

W sumie nawet nie zastanawiałem się nad kanonicznością akurat tego. Ok, sprecyzuję :). Czytałem, że teraz w kanonie są tylko obie trylogie, The Clone Wars (czyli ten tutaj, a ten z Twojego linka to po prostu Clone Wars, bez "the" - genialne nazewnictwo, tak przy okazji) oraz nowiutki Rebels. No i wkrótce Ep7. To chyba tyle. Słyszałem jeszcze plotkę, że The Old Republic ma zostać, bo fani grozili, że przestaną płacić subskrypcję, ale jakoś trudno mi uwierzyć :D

ocenił(a) serial na 8
racher

A, no i najnowsze książki będą :). Te bez hasła "Legends" nad/pod tytułem :)

ocenił(a) serial na 5
rotanimod

Gry komputerowe idą bardziej w grywalnośc niż logikę fabuły w TFU wiele rzeczy jest przekozaczonych. Choćby droid PROXY, jeśli Imperium miałoby taką technologię to czemu nie wykorzystali jej przeciw rebeliantom (robot udaje Leię, przylatuje od tajnej bazy, podlatuje flota i pyk, po kłopocie)

Zresztą do TFU nigdzie w pozostałej części uniwersum nikt nie nawiązuje.