PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=281791}

Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Star Wars: The Clone Wars
2008 - 2020
7,9 24 tys. ocen
7,9 10 1 23584
7,3 11 krytyków
Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów
powrót do forum serialu Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów

Hmmm gnębi mnie to jedno pytanie gdyż w epizodzie II anakin jest jeszcze padawanem zaś w epizodzie III rycerzem jedi ale jeszcze nie mistrzem. Stąd moje pytanie jak Asoka mogła zostać padawanem anakina skoro tylko mistrzowie mogą obierać sobie padawanów. ??? może mi ktoś wyjaśnić czy to jakiś błąd w tłumaczeniu czy ja coś źle pojmuje.

ocenił(a) serial na 7
sisal

Nie trzeba być mistrzem żeby mieć padawana wystarczy zostać rycerzem tak jak to miało miejsce z Obi Wanem dopiero w III epizodzie występuje jako mistrz a jednak szkoli Anakina od małego.

reese

Dokładnie tak jak mówi przedmówca, dodam jeszcze że Anakin i Ashoka to nie jest wyjątkowy przypadek, to że rycerze mieli ucznia było normalne i często spotykane w sadze SW. Jakbyś miał jednak wątpliwości co do Anakina to wrzucam link: http://www.ossus.pl/biblioteka/Anakin_Skywalker

ocenił(a) serial na 10
ThomasPPL

A widzisz zawsze sądziłem że trzeb być mistrzem jedi by móc mieć padawana. Mimo wszystko anakin różni się brdzo osobowością od tego z filmu. Thx za wyjaśnienie

ocenił(a) serial na 5
sisal

Warto dodać, że rycerz stawał się "mistrzem" dla swojego padawana. Natomiast oficjalny tytuł mistrza to odrębna sprawa.

użytkownik usunięty
sisal

Inna sprawa, że ten serial pozostawia "dziurę" w fabule - Epizod II kończy się, gdy Anakin był jeszcze padawanem, tu jest już rycerzem. Starszy serial wypełnia raczej całą lukę(teoretycznie przed pasowaniem a po II coś się jeszcze mogło dziać) - na początku jest pasowanie na rycerza, na końcu zaś porwanie Palpatine'a i wyruszenie przez Obi Wan'a i Anakina na odsiecz.