Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów
powrót do forum 7 sezonu

Ahsoka

ocenił(a) serial na 10

Genialne końcowe odcinki tuż przed order 66 i w czasie jego. Świetnie że pokazują jaki wpływ na Anakina miała Ashoka i teoretycznie jak dużo mogła zmienić gdyby nie brak zaufania do Rady i odejście z zakonu

Tiqul

Ogólnie ten sezon to majstersztyk - długo się rozkręca, ale każdy kolejny odcinek jest lepszy od poprzedniego. Zobaczymy jak finałowy - już w poniedziałek.
SPOJLER! W SW Rebels Ahsoka tylko wysnuwa podejrzenia (a później je potwierdza) co do postaci Dartha Vadera. Można z tego wywnioskować że w finałowym odcinku Ahsoka nie dotrze do Anakina. Swoją drogą ciekawe jak to się potoczy i co się stanie Ahsoką (w Rebelsach miała również 2 białe miecze, więc obecne - gdzieś straci, albo porzuci, nie wiem).
Czekamy!

Tiqul

PS Zapomniałem dodać - obrona Ahsoki przed żołnierzami - coś genialnego. Fajna ewolucja małej Ahsoki, która się wszystkiego uczyła do naprawdę solidnie wytrenowanego "ex" Jedi.

ocenił(a) serial na 10
slawek41

Takich smaczków było więcej np. Kidy spadała na Mandalore i hamowała mieczami świetlnymi a w tle eksplodował statek

ocenił(a) serial na 5
Tiqul

A wróciłem na ostatni 3 odcinki oi póki co te 2 były bardzo dobre. Tylko czekać na finał

ocenił(a) serial na 10
Adamo

Ja z obowiązku fana oglądam cały sezon i jedyne do czego mam zastrzeżenia to przeciągnięcie wątku ucieczki od handlarzy ale poza tym jest ok

ocenił(a) serial na 8
Tiqul

No fajnie, ale ja np. trochę liczyłem na to, że pokażą atak Grievousa na Coursant i porwanie Kanclerza, a tu lipa. Tylko Ahsoka. Ale i tak miło, że dotarliśmy do momentu, w którym TCW się zazębia z RoTS.

ocenił(a) serial na 10
Burzujzmiasta

Tak jak wspomniałem gdyby nie przeciąganie ucieczki to był by jeden odcinek dodatkowo na coś z coursant lub coś extra

Tiqul

No szkoda że nie podciągnęli tego pod przedostatni odcinek a w ostatnim - takim 60 minutowym dali taką "sumę" tego wszystkiego - CHOCIAŻ - jeśli wierzyć plotkom to ma być 8 sezon, a w 2 sezonie Mandalorian ma się pojawiąc Ahsoka.
Swoją drogą - widać że ten sezon poświęcili tej postaci - swoją drogą - bardzo ciekawą i taką charyzmatyczną (fajna jest przemiana wiekowa Ahsoki między TCW a Rebelsami!! - taka dorosła, doświadczona Ahsoka jako neutralny Rycerz). Osobiście bardzo mi się podobało jej zdanie odnośnie Rady Jedi - że przeczą swojemu kodeksowi w imię jakiś wyższych zasad (pokazał to też Mace Windu jak olał Ahsokę przy zebraniu bodaj 2 czy 3 docinki temu) - fajnie pokazane jak ich to doprowadziło do zguby. Tych największych (na czele z Yodą) myślicieli - zgubiła własna ... Pycha i zadufanie w sobie.

Jeszcze na koniec - bardzo mi się podobał marsz Vadera i odnalezienie miecza Ahsoki - tak w głowie pozostaje że to Anakin, który kilka miesięcy, albo dni temu był Rycerzem Jedi, rozmawiał z Ahsoką, a teraz role się odwróciły - on ten groźny, zły. Ona - ta dobra, która nie zdążyła z nim porozmawiać i w ostateczności będąca na wygnaniu i w ukryciu.

ocenił(a) serial na 10
slawek41

8 sezon tylko z czym, wydaje mi się że potencjał Ashoki został już wykorzystany. Ma pojawić się w Mando to też słyszałem, wydaje mi się że jeżeli bd bardzo dobre wyniki oglądalności to może w dalekiej przyszłości Disney+ rzuci się na coś z legend a tam jest w czym wybierać ale to już nie bd to co animowane clone warsy. A tak w ogóle to szkoda że to już koniec, po ocenach tu czy imdb widać że wszyscy byli zadowoleni, ale wiadomo to co dobre szybko się kończy

Tiqul

Myślę, że 8 sezon to tylko plota, ale nadal można zagospodarować historie - oryginalnie miały być odcinki z Bobą Fettem jak zabija Cada Bane, ale nie wrócili do nich w tym sezonie. Mogą też zrobić ekstra odcinki z bitwą na Coruscant, lekko tam 4 by zrobili.

Tiqul

A atak Greevesa na Courusant był

ocenił(a) serial na 10
Danio31b

W tym sezonie nie, ale Courusant w ogniu jak dobrze pamiętam można zobaczyć w cinematic-ach do KOTOR ;D

ocenił(a) serial na 10
Tiqul

Raczej The old republic, człowiek z przyzwyczajenia piszę KOTOR