Scena jak Andora przed wylotem na misję podlewa kwiaty w domu - bezcenne. Ten serial ma tyle smaczków. Trochę czekałem, czy się okaże, że Luthen to Jedi, ale udało się zrobić serial Star Wars całkowicie bez Jedi.
Byle więcej takich produkcji w świecie Star Wars.
Jedi zostało prawdopodobnie 2ch.Ukrywający się na bagnach Yoda.Ukrywający się i obserwujący Luka, Ben.Z Benem miał tylko kontakt senator Organa.O istnieniu Jedi wiedziało tylko kilka osób, to i do serialu ich nie wsadzili :)
Chyba nie oglądałeś poza Andorem nic oprócz oryginalnej trylogii jeśli tak twierdzisz. Jest mnóstwo Jedi tylko albo się ukrywaj, albo rzucili ten "fach" na rzecz spokojnego życia.
Skąd Ci się taka teoria wzięła? Nawet w filmie Rogue1, którego akcja toczy się od razu po wydarzeniach z serialu Andor rebelianci pozdrawiają się formułką rycerzy Jedi: "Niech moc będzie z Tobą". I tam nawet pada okrzyk bojowy "za Jedi" albo "w imię Jedi".
Ten okrzyk bojowy to raczej "For Jedha!". Czyli w imię zniszczonego chwilę wcześniej przez Gwiazdę Śmierci miasta. Wymawiane, raczej nieprzypadkowo, "dżeda".
"Force healer" tajemnicza kobieta w bazie rebeliantów na Mina-Rau, w ostatnim odcinku Andor przed wylotem ją pozdrawiał skinieniem głowy. Ona chyba była poniekąd związana z Mocą, ale Jedi raczej nie była.
Mam nadzieję, że jednak zbyt często nie będą robić serialu SW bez mieczy świetlnych bez mocy czy bez użytkowników mocy (to nie muszą być Jedi). Inaczej to już nie będzie SW. "Załoga rozbitków" pokazała, że da się.
Nie przesadzałbym, że bez mieczy świetlnych i mocy nie ma SW. Jest miejsce i na galaktyczną politykę i na walkę zwyczajnych istot, których swoją drogą było więcej, niż użytkowników mocy. Generalnie da się tu rozwijać różnorakie wątki tak, aby każdy był zadowolony.
W Łotrze 1 mamy i temat mocy i twórcy nie bali się dodać postaci Darrha Vadera. Czyli jak widać da się to dobrze pogodzić.
Czyli dobrze zrobiłem w życiu, że nie widziałem jeszcze łotra,i nie wiem o czym jest, znaczy sie po Andorze się domyślam, że pewnie o zniszczenie gwiazdy śmierci. Ddla takiego laika jak Ja, coś czuje że obejżenie Lotra teraz po Andorze bedzie zacne, szczególnie, że ten sam montaż. Nie bedzie juz 3 sezonu Andora, czy bedzie ?
Nie jest to ten sam montaż, ale jest to najlepszy gwiezdnowojenny film. A 3 sezon wg mnie będzie, bo historia się jeszcze nie spięła.