Przecież ten serial jest taki sztuczny,przesłodzony,nierealny.
on nie jest taki zly... to zalezy tez od tego po jakim jezyku ogladasz np ja po polsku nie moge go ogladac bo jest dla mnie beznadziejny dubbing ale w originale jest naprawde dobry. pzdr;)
on nie jest taki zly... to zalezy tez od tego po jakim jezyku ogladasz np ja po polsku nie moge go ogladac bo jest dla mnie beznadziejny dubbing ale w originale jest naprawde dobry. pzdr;)
to raczej nie jest kwestia dubbingu. Serial nie ma absolutnie fabuły, nigdy nie było właściwie wyjaśnione poco one dostały te moce.
wiem. ale tez kazdy ma prawo do wlasnej opini. np dla mnie zac effron czy jak mu to beznadziejny aktor( caly czas ma mine jakby mial plakac) ale moze sie komus podobac.... nie wiem jak ale moze;)..
no właśnie , ja nie przepadam za 'High school musical' a moje koleżanki z klasy za tym szaleją i oczywiście za Zaciem też.
HSM to żenada co wy w ogóle porównujecie heheh ,a tamci aktorzy to ... ole nie dokańczać zdania...
Jedno to przesłodzona historyjka o plastikowych problemach idealnej młodzerzy.Natomiast drugie to jakaś bzdura o syrenkach.
Czego to jeszcze studio Disney nie wymyśli dla pieniędzy... Walt błagam Cię Walt- zmartwychwstań!!! I wywal z roboty wszystkie chciwe i łase na pieniądze pijawy!!!
H2O, wystarczy kropla nie jest produkcją Disneya o.o Tak czy inaczj zgadzam się z Tobą.
私の側室(ludzi, co wy se jakieś nicki dziwne wymyślacie)---> mówisz tak, a sama masz ustawioną aktorkę z h2o na awatarze(nie wiem czy to ta, ale bardzo podobna)...
Ja tam lubię h2o .. ale nie nawidzę High School Musical ..
jak można to lubić ?
oczywiście to jest moja opinia ..
To do was wszystkich, którzy nie lubia H2O:
Czemu uwazacie ze to PRZESLODZONY serial? Co wy w nim widzicie PRZESLODZONEGO? Nie wiem dlaczego tak myslicie....Kazdy serial musi miec miec w sobie cos fajnego! Czy chcielibyscie ogladac film o o bezdomnych dzieciach, które kradna kase przechodnia itp. Bo to by nie bylo PRZESLODZONE Chcialabym wiedziec w koncu jakie seriale wam sie podobaja lub filmy? Jesli mozecie to napiszcie!
Aha! Ten serial jest fantastyczny! Który film fantastyczny jest realny? Widac jestescie za starzy zeby to ogladac i to jest wasz jedyny problem! Bo nie moge znalezc innego wytlumaczenia! Wymigujecie sie tym ze jest PLASTIKOWY PRZESLODZONY ITP. A tak naprawde nie podaliscie ani jednego normalnego powodu!
Ten serial jest sztuczny,plastikowy i przesłodzony ponieważ:
-Gra aktorska w nim jest fatalna,a najgorzej gra odtwórczyni roli Cleo jej cała gra aktorska polega na uśmiechaniu się i robieniu głupich min(zupełnie jak Mailey Cyrus w "Hannah Montana")
-Niezykle irytująca fabuła:Cleo,Emma i Rikki są w serialu syrenkami od roku,albo i dłużej,a mimo to wciąż nie radzą sobie z efektem działania księżyca podczas pełni,ciągle coś im się przytrafia,albo niedokładnie zasłaniają okna,albo dziwnym trafem wychodzą na dwór i gapią się w księżyc z upływem czasu takie coś staje się nudne,żenujące można powiedzieć że nawet żałosne.
-"Wielkie nie ścisłości z wodą":Dziewczyny nie zawsze zamieniają się w syreny po 10 sekunadach.Nie gadajcie że siedziałam ze stoperem i liczyłam,albo że to nie prawda.Niestety tak jest.
-To nie jest serial dla dzieci:Tak.Moje drogie fanki to nie serial dla dzieci,tylko dla nastolatek.Dla czego?Sam wiek głównych bohaterek na to wskazuje.Gdy serial się zaczyna mają 15 lat.Więc nie są już dziećmi.Każdy kto twierdzi inaczej,poprostu nie ma racji.
-Czy one robią tam coś innego oprócz zmieniania się w syrenki??:Bo ja zauwarzyłam że prawie nic.Serial o nastolatkach powinien pokazywać ich problemy,rozterki.A ja tu nie widzę żadnych.Widzę za to Rikki która ciągle ma scysje z Zanem.Oraz Cleo która sama już nie wie czy ma być z tym Lewisem czy nie?Był ciekawy moment w serialu,jak mama Cleo pożuciła rodzinę.I to mogło by podnieść poziom serialu,gdyby akcja nie tak bardzo skupiała się na tych pożal sie Boże rybich ogonach.Mogli by pokazac bliżej jak Cleo to znosi,jak sobie radzi w niepełnej rodzinie.Tym czasem nasza Cleosia dzięki scenariuszowi zachowuje sie tak jak by się nic nie stało i dalej strzela te głupie minki.Jestem pewna że to było by o wiele ciekawsze niż sprzeczka z Charlotte,czy kolejny "wypadek" podczas pełni,albo pieprzenie od rzeczy pani Chattam.
Jestem pewna że to i tak nie przekona dziewczynek które się tym podniecają,ale próbowałam.W końcu jedna z was chciała pożądnej argumentacji,to ją dostała.Jeśli będe mieć jeszcze jakieś to jed tu dopisze możecie być tego pewne.
no wiesz, nie każdy lubi jakie "thrillery" oparte na faktach. poza tym, jetix nie puści ci czegoś realnego! poza tym, o tym jest serial! każdy woli oglądać syrenki, od np. serial w którym cały czas wyzywają się i zabijają!
Wiesz co???Powoli robisz się żałosna."każdy woli oglądać syrenki",ja na twoim miejscu nie była bym tego taka pewna.Ponieważ nie znasz opinii wszystkich ludzi na Ziemii.Poprostu żal mi cie.Więc lepiej sie już nie ośmieszaj.
ja, się ośmieszam... popatrz na swoje wypowiedzi... a tak poza tym, to żal ci mnie? takie zdania piszą piątoklasiści... aha, i poćwicz, kiedy pisze się na końcu dwa "i"...
christinearron myślę że przesadzasz, każdy ma swoje zdanie i ja akurat ten serial lubię, i coś tak myślę że ty naprawdę masz jakąś fobię z Cleo jak ci się nie podoba ten serial to go nie oglądaj a widać że oglądasz bo znasz wszystkie wątki
christinearron serial jest jaki jest i jest słaby. ale troche bezsensu jest pisać jaki 'powinien być', wkońcu to nie ty jesteś reżyserem.
Wszystkie te nicki z koncowka 81 to jedna osoba. Wszystkie nie lubia h2o, kochaja Opowiesci z Narni (moim zdaniem to syf straszbny), nie umieja pisac po Polsku tylko po pokemonowemu.
http://pl.uncyclomedia.org/wiki/Pokemoniaste_pismo - jakby ktos nie wiedzial co oznacz pisac pokemonami:P
Nie wiem czemu zaczęliście tak najeżdżać na christinearron, ona wyraziła tylko swoją opinię na temat serialu i przedstawiła solidne argumenty na poparcie swojego stanowiska( ja oczywiście się z nią w 100% zgadzam). A wy zaraz walicie te swoje krótkie pościki w stylu ,,Jesteś żałosna", szkoda iż nie macie większego zasobu słownictwa tobyśmy podyskutowali.
Misia8922------> racja...
A ty jak Michelle, czy jak tam nie lubisz tego to po prostu tu nie wchodź - proste.
Przecież forum jest po to by wyrażać swoją opinię, każdy może tu wejść i napisać co mu się żywnie podoba. A wy zaraz na kogoś naskakujecie byle by miał odmienne zdanie od waszego. To wcale nie znaczy, że jak wy uważacie ten serial za 8 cud świata to inni też muszą się podporządkować i jeszcze wam entuzjastycznie wtórować. Pewnie zaraz posypią się pościki typu ,,Jak Ci się nie podoba to nie wchodź" tak jak pod moim poprzednią wypowiedzią. No cóż, ale taki jest rozwój intelektualny jak i filmowy współczesnych nastolatków, którzy nawet porządnego zdania nie umieją sklecić(nie licząc wyjątków).
Zgadzam się z tą wypowiedzią i nie (jestem za, a nawet przeciw, jak mawiał pewien bardzo nielubiany przeze mnie człowiek).
"Przecież forum jest po to by wyrażać swoją opinię"
Z tym się zgadzam,
"każdy może tu wejść i napisać co mu się żywnie podoba"
z tym już nie do końca. To może być odebrane dwojako: skoro można powiedzieć wszystko co się chce to można krytykować ten serial i z tym się oczywiście zgadzam, nie ma rzeczy doskonałych i H2O nigdy wyjątkiem nie będzie, sam uważam, że serial jest głupawy, ale da się go strawić (nieco szersza moja opinia znajduje się chyba w temacie "1/10", o ile dobrze pamiętam, jeśli ktoś jest zainteresowany), ale może być druga strona medalu: skoro można pisać co się żywnie podoba to można pisać bzdury, przeklinać, obrażać wszystko i wszystkich tylko po to, żeby pokazać, że ktoś ma się "gadane", wyrobioną opinie, doskonały humor, zmysł obserwacji itp. A wiadomo: im bardziej kontrowersyjna wypowiedź tym większe zamieszanie, co powoduje dalsze takie wypowiedzi i kółko się zamyka. I to wina samych "fanów" serialu, zamiast ignorować danego trolla to go tylko karmią wyzywając go, a potem dochodzi do tego, że już nawet jakaś konstruktywna krytyka (z w miarę logicznymi argumentami) spotyka się z wrogością. Najfajniejsze jest to, iż wszystko się sprowadza do tego, że każdy ma uformowany pogląd i nie zamierza go zmienić, albo nie zamierza go zmienić pod wpływem osoby której nigdy nie widział (po co słuchać osoby zza monitora o której nie wie się zupełnie nic), nawet jeśli ta poda mu najsensowniejsze powody, by zmienić pogląd. Czyli chodzi tylko i wyłącznie o zaczepkę i to co mówię, jak widzę, ma sens. Dyskusja sprowadza się tutaj do oskarżania innych, że mają po kilka kont (jakby miało to jakiekolwiek znaczenie), wyzywania, wytykania błędów ortograficznych i interpunkcyjnych (co ma sens, ale czasem staje się groteskowe i głupie) itp. A kiedy próbuje się nawiązać jakąś merytoryczną dyskusję (za przykład mogę posłużyć się moją skromną osobą), jak to powinno mieć miejsce na forum, to nie ma odzewu, albo jest znikomy, chyba, że nie czyta się tutaj postów, gdzie są więcej niż 4 linijki tekstu...
Podsumowując. Wygląda na to, że tutaj (i w sumie nie tylko tu) panują takie zasady demokracji jakie odpowiadają sympatykom serialu...
P.S. Aha, zapomniałbym. Wypada z mojej strony złożyć kobietom przeglądającym to forum najlepsze życzenia z okazji Dnia Kobiet co niniejszym czynię: Wszystkiego najlepszego :)
Zgadzam się z twoją wypowiedzią, ale piszą ,,żywnie się podoba" miał na myśli to bez wulgaryzmów i brzydkiego wyrażania.