A jak jedna drugą opluje to też się zamienią w syrenki? Albo jak się któraś spoci? :D Bo to trochę dziwne unikać wody. Nie da się tak.
Albo jak ta rikki używa tej jej "mocy", to przecież para lecąca z wody skrapla się na jej dłoni... Ona się oczywiście nie zamienia...
Ten serial cały jest nie logiczny...nie wiem jak to można ogladać, moja siostra mam na tym punkcie manie a jak obejrzałam jeden odcinek to doszłam do wniosku, ze to gorsze od HSM.
ahhahah ;p racja HSM lepsze chociaż też mnie wkurza sierotka Vanessa, idiotka Ashley, kręcony łeb Corbin, krzywy ząb Lucas, ciota nad ciotami Zac, i gruba dupa Monique :d grrr głupie filmy wyciągnięte przez Disney'a
Do Gibeknortona!W naszym organizmie jest woda którą wydalamy za pomocą moczu lub pocenia się! Więc one powinny być cały czas syrenami bo tak jakby w nich jest woda!Albo ślina w ustach! Serial trochę niedopracowany(jak każdy puszczany na programie z bajkami dla dzieci),ale da się oglądać.
Przecież ten serial z gatunku to FANTASY tam nie musi być wszystko wyjaśnione logiką, dzieja się wymyślone, nieprawdopodobne i nielogiczne rzeczy.Ale jednak był taki odcinek w którym było to wyjasnione że zamieniają się w syreny tylko gdy w jakiejś cieczy bedzie przeważał jakiś procent H2O i jest to własnie taka czysta woda,sok,herbata itp. I nie ma co wnikać ile czystej wody jest w pocie,moczu czy w czym tak jeszcze wymyslicie, bo to nie serial naukowy.
Już kiedyś to pisałem, więc tylko zacytuję:
"Woda po pierwsze działa tylko na skórę.
Własne wydzieliny dziewczyn na nie nie działają, co było pokazane w jednym
odcinku, kiedy Emma płakała i nie zmieniała się albo kiedy dziewczyny się
pociły (odcinek z meczem siatkówki).
Co do picia to też było to ukazane, ale w innym odcinku, że piją one
zawsze przez słomkę (ewentualnie Cleo unosi sobie picie do ust - odc. 1).
W innym odcinku Lewis sprawdzał na dziewczynach, ilu procentową zawartość
wody muszą mieć substancje, by dziewczyny się zmieniły (zostało to
powiedziane, chyba conajmniej 20%, ale mogę się mylić; np. olej 'jakiś
tam' ich nie zmienił).
Aby dziewczyny się zmieniły, woda musi być w stanie ciekłym, czyli woda z
powietrza odpada (jednak, gdyby skropliła się na ich skórze transformacja
nastąpiłaby, ale w zwykłych warunkach to się nie dzieje). "
no to ja mam pytanie: jak myją ręce, np po toalecie czy po plaży, jak idą coś zjeść itd...?
Cciekawi mnie to. Kolejna rzecz chyba niedopracowana... ale i tak lubie ten serial!! ;D
Raczej nie myją rąk heh..przynajmniej tego nie pokazują ;] jak już to całe najwyżej i się w syrene zmieniją ;]
no też tak podejrzewam ;)
a tak wgl to znalazłam na YouTube taki smutny filmik ("posklejane" fragmenty 1 i 2 serii wraz z momentami z 3, kiedy to Emma wyjeżdża). W prawym dolnym rogu widoczne jest logo telewizji "ten". To właśnie na tym australisjkim kanale po raz pierwszy pojawił się serial h2o.
<już niemoge się doczekać 3 serii w Polsce, ale nie chcę żeby Emma odeszła!! ;((>
sami obejrzyjcie ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=QAk4v0yJXIg&feature=player_profilepage#
;(