PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 19947
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

Jestem zwolennikiem polskiego dubbingu, ale nie na tym poziomie co ten z H2O. Jetix dubbingiem owego serialu siegnęło dna(teraz beda się wiercić przez muł). Co dziwne stacja na samym początku miała bardzo dobre dubbingi, np. do Liceum na morzu, VR Troopers, Masked Ridera, Rodziny Addamsów czy anime Teknoman. Wtedy korzystali głównie z Master Filmu bardzo doświadczonego studia dubbingowego, co widac po w/w dubbingach. Niestety teraz zrezygnowali z jakości dubbingów, aby zaoszczędzić jak najwięcej kasy, czego efektem jest współpraca z najgorszym studiem dubbingowych w kraju IZ Textem Katowice. Co kolejny dubbing to jeszcze większy gniot. Prawdopodobnie H2O też jest ich dziełem co widac po niedobranych głosach i sztuczności w graniu większości doświadczonych aktorów, np. pan Dariusz Odija jest w branży od wielu lat, ale jego głos kompletnie nie pasuje do postaci ojca(jest za gruby). Osobiście jako miłośnik dubbingu nie jestem w stanie wytrzymać nawet 3 minut, tak tragicznie jest to zrobione. Jesli Jetix nie zmieni podejścia(czyli zmiana studia dubbingowego na to z wieloletnim doświadczeniem i sukcesach w tej dziedzinie) to czarno widzę jakość ich dubbingów w niedalekiej przyszłości. Dla tych którzy sądzą, ze ten dubbing jest dobry(a taki nie jest) to polecam zobaczenie filmów "Żony ze Stepford" oraz "Wygraj randkę" w wersji z polskim dubbingiem(powinny być jeszcze dostepne na torrentach bądź sieciach p2p). Owe dubbingi są doskonałym przykładem perfekcyjnego doboru głosów i gry aktorskiej. Po obejrzeniu ich powinniście zmienić dobre zdanie na temat marnego dubbingu do H2O.

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
Replo

Wszystko pięknie, ale po co zakładasz nowy temat ?? Przecież takich już jest kilka :/

Replo

Dubbing do polskojęzycznej wersji "H2O wystarczy kropla" opracowało studio Eurocom co zresztą słychać w końcówkach filmu.

Replo

Przybywam z 2025. Teraz H2O ma drugą wersję dubbingu, która powstała dla Amazon Prime Video i tej to zdecydowanie nie da się słuchać.