Uwaga. Rozumiem, że to film fantastyczny, ale takiego nagromadzenia anty-logiki dawno nie widziałem. :). Jak sama nazwa wskazuje, wystarczy kropla substancji chemicznej H20, by zamienić się w syrenę. Rozumiem, że skoro mogą one pić, oraz ślinić sobie usta bez żadnych problemów. Czyli to działa tylko na skórę... A pot? Czy one nie wydzielają potu? W końcu z potu można by wycisnąć kropelkę H20... Łzy... Czy jak któraś ma łzy w oczach to się zmienia? Średnia wilgotność powietrza to 50% procent. Czyli, że one chyba w ogóle nie powinny nic robić... Gdy się czymś ubrudzą... Załóżmy, że jakimś jedzeniem, a każdy wie, że jedzenie ma wodę... Czyli tez się powinny zmieniać w syreny. Aaaa, jeszcze jedno. O ile dubbing w takiej Hannah Montanie jeszcze ujdzie to tutaj on tak ssie, że ja pierdzielę. No, nie poprzeklinałem, bo wiem, że będą to czytać 10-latki. Ale mi odpowiedzcie i wytłumaczcie, to może nie dam temu szajsowi 1/10, tylko 2/10.
pzdr :)
o lol jesteś strasznie skomplikowna ;DD. masz rację to film fantastyczny, ale dla dzieci a nie +18 lat ;DD i serio jakbyśmy mieli tak szczegółowo analizować wszystkie bajki do wniosek byłby jeden a mianowicie sprzeczności z nauką. Bo niby jak SPIDERMAN może utrzymać się na jakiejś pajęczynie ;DD
no i fajnie, że mogłaś się trochę popisać tą wiedzą;DD lol2
Wesołych ; )
Kuźwa, nie po to mam płeć wyświetloną, żeby mi mylić ją. To już 4 przypadek... Napisałem na początku, że to film fantasy, ale nawet tutaj wolę, aby była mała logika. Bo tytuł zaprzecza całemu filmowi ^^
o lol jesteś strasznie skomplikowny ;DD. masz rację to film fantastyczny, ale dla dzieci a nie +18 lat ;DD i serio jakbyśmy mieli tak szczegółowo analizować wszystkie bajki do wniosek byłby jeden a mianowicie sprzeczności z nauką. Bo niby jak SPIDERMAN może utrzymać się na jakiejś pajęczynie ;DD
no i fajnie, że mogłeś się trochę popisać tą wiedzą;DD lol2
Wesołych ; )
pasuje?
i tak myślę, że nie masz racji!! skoro wiesz, że to film fantasy to chyba mogą być jakieś rozbierzności. lol2
taka miła konwersacja;D
Wiem, że to film fantastyczny, ale tutaj to jest po prostu głupie. Chodzi o jakąś logikę, Spiderman został ukąszony przez pająka i się zrobił Człowiekiem-Pająkiem. No i tutaj widać logikę jakąś, bo to wytłumaczyli, wiadomo, że to fantasy, ale mi chodzi głównie o to, że w "H2O.." tytuł przeczy filmowi.
Spiderman został ukąszony przez pająka i się zrobił Człowiekiem-Pająkiem a te dziewczyny wpadły do wody i stały się syrenami. spiderman równie nierealnie się przemienił. lol2 pozdro;-)
Tia, z tym, że JA SIĘ CZEPIAM WODY! Tego, że one sie raz przemieniają, a raz nie! A Spajdermen był człowiekiej-pająkiem cały czas i jakoś tam nieścisłości nie było, nie?
o lol serio? moze masz racje z tym Spidermanem, nie oglądałam tego. ale po raz kolejny powtarzam ( i tak bez skutku ), że nie bez powodu ten film jest gatunkiem fantasy i nie + 18 lat. jakoś dzieciaki nie widzą różnicy ważne, ze im sie podoba ten film/bajka i ile Ty masz lat?
Niewazne, ile ja mam lat (no, więcej niż średnia wieku widzów tego- czyli ponad 11 :)) i wiem, że dzieciom to wisi, ale to są moje spostrzeżenia i ja o nich informuje :)
ja już to od dawna zauważyłam, ale staram się tłumaczyć to sobie tak, że po prostu wydzieliny z ich ciała na nie nie działają. Przecież w skórze też mają wodę, a krew? płyny ustrojowe?
zwariowanaa77 chyba twój nick odpowiada Twoim wypowiedzią xD. To nie jest GG, żeby pisać "lol2"
"Bo niby jak SPIDERMAN może utrzymać się na jakiejś pajęczynie?" Zdziwiłabyś się. Pajęczyna jest w stanie zatrzymać odrzutowiec lądujący na lotniskowcu.
Ponieważ jakby był pająk rozmiarów Spidera to miałby taką pajęczynę, żeby bez problemu mógł utrzymać na niej swój ciężar. Dziewczynko zamiast pisać tu na forum lepiej idź dalej uczyć się w szkole i przestań oglądać to badziewie, czyli H2O xD
Już ci tłumaczę...
Woda po pierwsze działa tylko na skórę.
Własne wydzieliny dziewczyn na nie nie działają, co było pokazane w jednym odcinku, kiedy Emma płakała i nie zmieniała się albo kiedy dziewczyny się pociły (odcinek z meczem siatkówki).
Co do picia to też było to ukazane, ale w innym odcinku, że piją one zawsze przez słomkę (ewentualnie Cleo unosi sobie picie do ust - odc. 1).
W innym odcinku Lewis sprawdzał na dziewczynach, ilu procentową zawartość wody muszą mieć substancje, by dziewczyny się zmieniły (zostało to powiedziane, chyba conajmniej 20%, ale mogę się mylić; np. olej 'jakiś tam' ich nie zmienił).
Aby dziewczyny się zmieniły, woda musi być w stanie ciekłym, czyli woda z powietrza odpada (jednak, gdyby skropliła się na ich skórze transformacja nastąpiłaby, ale w zwykłych warunkach to się nie dzieje).
Tytuł jak najbardziej odpowiada treści.
Mam nadzieję, że zaspokoiłem twoją ciekawość.
(co do dubbingu zgodzę się z tobą, ale po pewnym czasie można się przyzwyczaić)
Popieram go ! Jak nie ogladales wszystkich odcinków to sie nie udzielaj! I jeszcze NIE OCENIA SIE KSIAZKI PO OKLADCE! Ktos obejrzal jeden odcinek i uwaza ze jest marny denny i tak dalej!
Widziałem 6. I nawet gdybym obejrzał 6 razy więcej uznałbym, że jest denny. Chyba, że trafiłem na 6 najgorszych odcinków.
Oj no to dobrze nie tylko o ciebie mi chodzi! A jak widze z tego co piszesz jestes chlopakiem! Sorrry!! Nie znam chlopaka, któremy, by sie podobal film o syrenkach milosci itp. A w ogole to raczej jest film dla dziewczyn.... A jak bys chcial wiedziec dlaczego to wlasnie dlatego ze chlopaka sie takie filmy nie podobaja! idzcie sobie lepiej poogladac spidermena czy cos...
Oj dobrze nie chodzilo mi tylko o ciebie! A jak widze z tego co piszesz jestes chlopakiem! Któremu chlopakowi podobaja sie filmy o milosci przyjazni syrenkach itp. To tez raczej jest serial dla dziewczyn.... A jesli bys pytal dlaczego to wlasnie dlatego ze zadnemu chlopakowi nie podobaja sie takie filmy i nie znam zadnego który je oglada, a przewaznie jak oglada to mówi ze jest glupi.... Idz sobie lepiej ogladac tego spidermana!
Ja oglądam wiele filmów, od takich dennych o miłości (Szkoła złamanych serc)do poważnych (Lot nad kukułczym gniazdem). Ale ten serial jest gópi, nie podoba mi się. A jak sam mówię/piszę chodziło mi o to, że się czepiam wody. I dubbingu, który jest do niczego :P.
Szkoła złamanych serc nie jest dennym serialem -_- To jeden z lepszych seriali dla młodzieży, wciągający i co najważniejsze - realny!
h20 to glownie serial dla dzieci, podkreslam GŁÓWNIE<nie obrazajac starszych>, a one zapewne nie wiedzialy albo i da;ej nie wieda, ze h20 to oznacza woda,, i zapewne malo istotne jest to czy one beda pily wode, czy jak, bo to w sumie jak nie moga pic wody, nawet przez slomke, to nie powinny tez produkowac sliny, bo to tez jest mokre, chodzi tylko o to, ze dotykasz wody i stajesz sie syrenka, reszta jest nie wzna.!.
;ppp
Ja bardzo lubie ten serial, pomimo ze nie jestem juz nastolatkiem. Najbardziej podoba mi sie Cleo ale jej kolezanki tez sa super ;) h2o to dla mnie taka odskocznia od tych gniotow emitowanych wieczorami przez Polska telewizje. Serial ten ogladam bez dubbingu i zdaje sobie sprawe ze Polski dubbing to straszna kicha...
A tam, ja uważam że każdy dubbing jest denny.
Nienawidzę, kiedy usta aktorek mówią O a słyszę E ;PP
Strasznie irytujące.
Najgorszy dubbing jak dla mnie jest w Hannah Montanna-głos babki dającej głos Miley jest O K R O P N Y !
A co do tej wody-także mnie to wkurza :)
Przecież usta to tez skóra... Pot także woda ...Kompletnie bez sensu. Ale i tak to uwielbiam XD
Lol koles ale ty noobisz, ten serial jest denny, ale graja tam fajne laski :O co mnie interesuje ze to nie ma sensu jak to ma sens, a moze nie wpadles na to ze to musi byc woda morska ogarze? Albo konkretnie woda z konkretnym stezeniem soli i inyych zwiazkow chemicznych HEH LOL. Jestes noobem i tyle ;ssss. Zgodze sie tylko z 1, ale to przy kazdych filmach ktorych tytul tlumaczono z ang na pl tak bylo. Tam jest Just add water, a to nie znaczy wystarczy kropla ale dobra, kumaci wiedza. ELO ELO.