PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684432}
8,0 3,9 tys. ocen
8,0 10 1 3890
9,0 4 krytyków
Halt and Catch Fire
powrót do forum serialu Halt and Catch Fire

Odcinek 2 - opinie

ocenił(a) serial na 8

I jak Wam się podobał. Powiedzcie, czy tylko ja mam wrażenie, że ten serial pełnymi garściami czerpie z Mad Mena? Mianowicie Jon MacMillan i jego mroczny sekret, który zna IBM + jakiś dziwny pomysł z tymi wielkimi bliznami na jego ciele spowodowanymi tym, że nie lubił oglądać footbolu amerykańskiego. Serio? Dzieciak, którego zafascynowały podróże kosmiczne raczej nie jest obiektem sadystycznych żądz swoich rówieśników. Jak dla mnie to taki słaby zabieg udramatyzowania tej postaci. Na razie nie jest źle, ale wspaniale również. Pozostaje czekać na ciąg dalszy tej historii.

użytkownik usunięty
mmair172

Historia o Sputniku to była raczej bujda wymyślona przez tego pana, na potrzeby emocjonalnego zmanipulowania pozostałej dwójki, skoro już się przytrafiła taka okazja. Skąd się na prawdę wizięły blizny to się pewnie dowiemy później i jak dla mnie będzie to miało jakiś związek z jego psychicznym popapraniem.

Serial ma pewne cechy wspólne z Mad Menem, ale szkoda, że nie jest to na przyklad bardzo dobry scenariusz (akurat tajemiczą genezę blizn zaliczam do plusów).

ocenił(a) serial na 7
mmair172

Rzeczywiście, Joe jest Donem Draperem w swojej generacji- to trochę razi w oczy, ale przed nami dopiero 3 odcinek, warto poczekać na rozwój tej postaci. Polubiłam buntowniczkę Cameron, jest główną antagonistką w stosunku do MacMillana i może się okazać nawet bardziej popaprana niż on sam ;) gdybym miała teraz oceniać, też dałabym 7, ale jeszcze się wstrzymam.