Według informacji prasowych: w odcinku 2x10 Freddie zacznie pisać książkę o Willu i będzie badać oskarżenia, które Will wysuwał pod adresem Hannibala.
Wszystko fajnie, ale informacje o odcinku 2x11 zaczynają się od: "ekipa FBI bada zaginięcie Freddie Lounds"...
No do jasnej cholery! Lounds też będą chcieli zabić przed Czerwonym Smokiem?! Ale to bym jeszcze przebolał, gdyby nie następne zdanie:
"Jack mówi Alanie, żeby zaczęła nosić broń"
O żesz ty &%@&$!!! Ta krowa jeszcze będzie żyć?! Już to sobie wyobrażam - "Jack, dlaczego każesz mi nosić broń? Gdy tylko Will zaczął oskarżać Hannibala, wylądował w wariatkowie; gdy tylko Beverly zbadała tę sprawę, została zabita; gdy w końcu zaczęliście go sprawdzać, nagle kaleka Chilton okazuje się Rozpruwaczem we WŁASNYM DOMU, mimo że to zaprzecza modus operandi Rozpruwacza; Freddie zaczyna wierzyć Willowi i znika. To wszystko zbiegi okoliczności, a Hannibal jest świętszy od papieża! Jack, ty po prostu się na niego uwziąłeś!!!"
Mam już tylko nadzieję, że postacie Vergerów przynajmniej będą napisanie tak jak się należy, bo w reszcie postaci nie pokładam już żadnych nadziei.
http://www.youtube.com/watch?v=8tu5TFZeBgQ&feature=player_embedded
Jakiś tam trailer, nic nowego nie wnosi, ale pobudza wyobraźnie :)
Dobra, przeczytałam :D
Daj całość newsów, jeśli możesz.
Freddie????????? Boże, moja ulubiona postać! NIEEEEEEEEEEEEE!
Co jak co Alana powinna nosić ze sobą czołg, na sznurku targać czy coś xD Ona nie tylko będzie żyć, ale no cóż spoilery do 2x12....
Może Hannibal przetrzyma Freddie w piwnicy czy coś... Błagam... Zjeść Alanę - uwolnić Freddie :) Nadzieja w tym, że mimo jej wielkiego bycia RUDE on jeszcze jej nie zeżarł.
2x11
Jack and his team discover the truth of Freddie Lounds' disappearance; Will tells Alana to arm herself; Mason suspects his sister intends to usurp him; Hannibal shows Will how much Abigail reminded him of his sister.
"KO NO MONO"
05/09/2014 (10:01PM - 11:00PM) (Friday) : JACK AND THE TEAM LEARN THE TRUTH ABOUT FREDDIE LOUNDS’ DISAPPEARANCE, WHILE THE LIVES OF WILL (HUGH DANCY) AND HANNIBAL (MADS MIKKELSEN) GET FUTHER ENTANGLED WITH MASON (MICHAEL PITT) AND MARGOT (KATHERINE ISABELLE)
The truth of Freddie Lounds’ disappearance is discovered by Jack and his team. Alana expresses her concern over Will’s mental state, but he confuses her fears by encouraging her to arm and protect herself. Mason Verger suspects that his sister, Margot, is plotting to usurp him by getting pregnant with an heir. Hannibal reveals to Will how much Abigail reminded him of his sister, making it even harder for Will to understand why she had to die.
Also starring Caroline Dhavernas, Aaron Abrams and Scott Thompson.
Wykorzystany motyw z dziedzicem :) Coś mi się wydaje, że ten trójkącik to Vergerki, bo rozwiązaniem z książki nie mogą pójść :)
O Boże, Alana znowu martwi się stanem umysłu Willa, niech wreszcie zrobią coś z tą pipą, zeżrą, zamordują, cokolwiek, bo ja już nie mogę.
Tyle tu padło słów o nienawiści do niewiast i propozycji ekstradycji, to pozwolę sobie zahaczyć o coś przyjemnego w mniej-więcej tym obszarze: czy wiadomo kiedy powróci Dr Trudne Imię? Przez chwilę miałam nadzieję, że może to już, ale było tylko werbalne wywołanie postaci.
http://www.spoilertv.co.uk/images/Hannibal/Season%202/Promotional%20Episode%20Ph otos/Episode%202.10%20-%20Naka-Choko/
Trzeba wyłączyć Adblocka, jeśli ktoś ma.
http://www.spoilertv.com/2014/04/hannibal-episode-210-naka-choko-nbc.html
Mason ma kozackie futerko przy kołnierzu. Pewnie sobole albo gronostaje :)
Czyli los Freddie jest przesądzony. I nie wierzę w to, że Will bezmyślnie wpada w hannibalową otchłań. Za bystry na to chłopak jest.
Mam nadzieję, że Will wszystko kontroluje. Inaczej byłoby to zepsucie całego serialu. Caluśkiego.
Takie futerka to nie to futerko :)
Fuller zaczyna brednie wymyślać, najbardziej boję się, żeby nie zj*ebał wszystkiego przeistaczając Willa w seryjnego mordercę ściganego w sezonie 3.
Tak na chłopski rozum: śledziłaś rozmowę Willa z Peterem? Will doskonale zdaje sobie sprawę, z tego co się dzieje.
Rozum i logika? :) Oj, nie ten serial. Niby zdaje sobie sprawę, ale nie mam zaufania do Fullera. Aczkolwiek gdyby chcieli mogliby zrobić z Willa mordercę już w sezonie pierwszym. Poza tym bójka z Jackiem, Alana mierząca do Hanniego... Nieee... No i te spoilery z filmowania przed domem Hannibala.
Ja się boję tylko jednego: zeby Fullera nie posrało do reszty i żeby nie zabił Willa w season finale...
Bez przesady. Nie po to się rozwodził nad swoimi sezonami (o wątpliwej przyszłości) aby go zabić :)
Na początku byłam zachwycona wizją przyszłych sezonów, ale po tym, co widzę teraz nie wiem, czy mam ochotę oglądać bezmyślne eksploatowanie coraz to nowych wątków z książek i filmów.
Jeżeli tak będzie to Alanka w ten sposób może sie skapnie ze coś jest nie tak .... no jeżeli faktycznie Hanniemu by wspomniała o Freddie a ten by ją zabił
dr bloom co za picza poskarżyła się haniemu , że freddie coś węszy i już po niej
ciekawe co z niej za przysmak przyrządzi , mam nadzieje że poda ją dr bloom do zjedzenia :D
Oczywiście, że się nie kapnie... Nikt się tam nie kapnie... Kapnąć się to nie tan serial :)
swoją drogą Freddie w tym trailerze strzelała do Hannibala? Bo jakoś tak ciemne włosy mi mignęły (will?) a Hanni ma blond...
Na pewno nie w scenie, gdy Will sobie skacze po szopie... On tam nie ma broni.
https://24.media.tumblr.com/e8870485f2a82258b8b278350a4ec7b8/tumblr_mznuvnzKc01r s0nr3o4_250.gif
czekam na reakcje willa , bo przecież dr bloom chyba czuła jakaś miętę do willa w 1 sezonie , przynajmniej mi się tak zdawało
No przecież wie na pewno. Scena z pieskami i dopytywania Alany były dość wymowne. Jest moment "olśnienia" Willa nawet...
eeee to było to , myślałem że dr bloom powie coś w stylu
- dobra will krótka piłka z mojej strony bzykam się z hannibalem :D
a tak poważnie to myślałem że dowie się od hannibala , i się zapyta co o tym myśli
Mają lepsze tematy niż gadanie o du.pach xD
Poza tym Alana, która niczym wojownik w zbroi od swego mistrza stanęła w jego obronie przed Jackiem równie dobrze mogła ogłosić ten fakt w ogólnoświatowym medium :P
trochę mnie zaczyna denerwować dr bloom , niby taki dobry z niej psychiatra a ślepa że nie wiem co
O zdecydowanie! Wiem że juz tutaj całe szmbo zostało na nia wylane ale serio ona jest najsłabszą postacią w całym serialu... Rozumiem ze Hannibal był jej mentorem czy kimś w tym rodzaju ale ona jest zwyczajnie tępa... Poza tym zabieg zamiany płci w przypadku jej i Freddie do końca mnie nie przekonuje.
Ona wali tępe miny. Bo tak w sumie to nie ma powodów, aby nie ufać swojemu mentorowi, przyjacielowi etc Na nią rzeczywiście całe szambo się skumulowało xD
Ja kupuję zmianę płci u Freddie w 100%, lubię ją, spoko postać. Zmiana płci Alany byłaby spoko, bo w serialu w gruncie rzeczy mało kobiet, ale odnoszę wrażenie, że stało się tak tylko dlatego, żeby Hannibal miał kogoś przelecieć.
W ogóle dla mnie Hannibal jest tak bardzo aseksualna postacią że w sumie do końca nie dotarło do mnie że oni ze soba sypiają ;)
No jak mogło nie dotrzeć? xD Przecież pokazano wszelkie szczegóły :) Lecter Hopkinsa był aseksualny, ale Madsa? ) e nie... xD
No fizycznie dotarło :) Nie no mysle że jest seksowny ale w tak dziwny sposób że kochanie się z Alaną... rzekłabym - "ona niegodna" ;)
No racja!!! On jest seksowny tak lekko nieziemsko, seksowny i tajemniczy :) Alana no cóż, niegodna z bólem serca przyznaję. Ach szkoda, że mnie tam nie było :D